01-10-07

Start Winter!!

Eindelijk, mijn benen gaan ontploffen, ik ben supergemotiveerd, en deze winter word een knaller!! Ik ben vandaag officieel begonnen met de wintertrainingen, relatief rustige start en mooi opbouwen zoals mijn trainer dat zo goed kan. Kga niet zeggen wat en hoe ik juist train.... beetje beroepsgeheim eigenlijk. Ik wil er staan deze winter op de momenten dat ik er moet staan, dit wil zeggen op de cross cups, zeker in Roeselare. Ik ben gebrand op mijn EK ticket...

Voor de rest loopt alles zéér vlot, school is dus weer begonnen en het ziet er een mooi jaar uit. Redelijke uren. Ik begin te wennen aan de kracht en stabilisatie van Ludo. Het enige dat ik nu moet kunnen en waar ik zeker op moet letten is blessurevrij blijven. Het is zeer belangrijk dat je een lopersleven blessurevrij kunt opbouwen, oké een blesure vermijden op 20 jaar lopen is onmogelijk, maar ik bedoel dat je toch wel eens 2-3 jaar blesurevrij moet blijven zodat je een flinke basis creëert en ritme aan je lichaam aanleert. Je lichaam kan wennen en heeft het gemakkelijker om zich mentaal voor te bereiden. En ook, -geloof me of niet- je lichaam weet op den duur wanneer de zware trainingen/periodes volgen. Als je echt minimum 2 jaar blessurevrij kan blijven kan je zeggen dat je lichaam een klok is en een weekschema volgt. Het "weet" met andere woorden wanneer het zondag wedstrijddag is en vrijdag rustdag.

 Ik ben samen met mijn broer aan het trainen volgens een nieuwe techniek, deze word uitgevoerd door enkel de allerbesten, de wereldtoppers, hun "geheim" durven ze ook wel zeggen. Het is een natuurlijk nog altijd lopen, trainen als freaks en leven als een monnik voor de sport. Maar enkele looptechnieken kunnen ervoor zorgen dat je enorme progressie kan maken op een gezonde mannier voor de spieren en organen. Anders dan die lozers dat de overwinning zoeken door aan doping deel te nemen. Hierbij ga ik het laten voor vandaag.

P.S. Wedstrijdschema volgt kortelings.

21:08 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.