26-11-07

Langs de zijlijn...

Hectische periodes zullen een motiverend effect hebben in ons kamp. Onze o zo mooie trainingsgroep kent toch enkele mindere dagen, kan niet altijd feest zijn zeggen ze dan. Gisteren werd de CC in Roeselare gelopen waar om de 4 EK tickets gestreden werd. Zowel bij Juniors als Seniors. M'n broer Kevin kende het eeuwig durende probleem met de steken nu al vanaf de 1e ronde... wat een gezeik weer. Er gaat een écht grondig onderzoek starten nu. Hij heeft opgegeven na 2 pijnlijk verbeten ronden, en hij vliegt nochthans op training. Bij de Juniors werden de tickets dus bijna verdeeld zoals ik het dacht. Enkel spijtig dat een van m'n favorieten Naert er niet bij was. Hij verdiende het wel... De anderen wens ik veel geluk toe. Ze zullen het nodig hebben en ze hebben er mooi om gestreden. Ondanks enkelen die het aan hun neus zagen voorbijgaan zoals ook Kjell d'hondt die door gedrum in de start moeilijkheden kreeg en eveneens stopte, ook de ietwat enthousiaste Bouchiki - dat volgens mij nog de klik moet maken van de scholierencross naar de junioren - stopte vroegtijdig, mijn broer dan, en ik stonden aan de zijlijn. En ik kan je vertellen, dat doet pijn binnenin. Het vreet je op... Enkele mooie kandidaten haalden het dus niet.

Dan de seniors... Clubmaat Atelaw bekele is ongelooflijk, echt fascinerend hoe hij loopt. Hij betert gewoon elke dag en wist je dat er nog geen 30 seconden tussen hem en -verdiende winnaar- Pieter Desmet zaten. Echt TOP niveau. De man Van Hoof heeft nog wat problemen met z'n oude niveau terug te vinden, maar je kan het hem niet verwijten, hij kende ook blessureleed. Maar volgens mij komt het zeker goed met hem, het is normaal dat je niet meteen terug meedraait aan de top v België wat meer en meer zelfs op Europees vlak sterk begint te staan. Ons kleine landje... kijk maar naar Desmet, Van Koolwijk, Mario, Hans, V Hooste en Jesse die toch elk jaar sterker worden. Van Krijn ben ik wel echt verschoten... Ook Pieter Rijnders had wat problemen, nog steeds met de kuiten al sinds vorige week. Komt ongelukkig uit...

Bij de Masters werd wederkerend kampioen- ook al na blessureleed - Patrick V Daele de verdiende winnaar. Hij loopt ook in onze trainingsgroep en komt ook weer mooi op zijn niveau. Profictiat Patrick.

Nu weer even over mezelf, de trainingskilometers beginnen lagzaam weer te lopen (ironisch) Ja, je leest het goed. Ik loop zelf ook terug beetje bij beetje, ik ben sinds vorige week terug begonnen met trage en extensieve dlp'en. En ook wat fietsen. Ik ben nu al zo'n 10 dagen gedurende 1.30u/per dag bezig. Hierin wissel ik vaak af met 45' lopen gevolgd door 45' fietsen ofwel 1u lopen en 30' fietsen. Alles extensief of recup! De teller stond vorige week op een kleine 70km en zal volgende 2 weken oplopen tot 2 x 80km. Het echte probleem is na talloze dokters dus nog altijd niet bekend. Volgens mij géén spier nu, anders was deze toch al iets gebetert... Maar volgens eigen bedenkingen zal het een zenuw zijn of iets anders. Het word wachten op de oplossing, het einde van deze week zal ik al een pak meer weten.

Tot binnenkort, c-ya'll


IMGP4748

IMGP4760

IMGP4761
IMGP4765

16:15 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-07

Beentjes strekken!

Hallow lezers, zoals jullie al wisten verloopt het niet goed met mij. De blessures achtervolgen me als in een nachtmerrie. Hoe komt dat toch?? Dit is de eerste keer dat ik écht een grote blessure heb. Jawadde da duurt en duurt ma. Rustig zegge ze dan... Mijn rug en hamstrings genezen, zeer traag en komen dankzij gerichte krachttraining -en meermaals losmaken door kiné- hopelijk snel op z'n plaats. Het zou te wijten zijn aan het enthousiaste krachttrainen, gecombineerd met de looptraining,... en blablabla. Ondertussen ben ik wel terug aan het lopen (rustig 45') want snel gaat niet, gecombineerd met 45' fietsen (zonder problemen) en dan die gerichte rugstabilisatie/sturing.

Voor diegenen die nog twijfelen, het EK in Roeselare zal ik dus aan mijn neus zien voorbijgaan, wat moordend is voor mij. Mijn broer loopt daar uiteraard wel. Vorige week startte hij in Duffel de "internationale cross" maar moest noodgedwongen stoppen met steken in de zij. Hij kampt hier nu al 2 jaar mee en het is echt om de muren op te lopen. Hij gaat tevens nu ook samen met bekende dokter Mertens (spuitjesman) op zoek naar de oorzaak. Wat een klote periode voor "den tweeling". Ik ben suppergemotiveerd maar de conditie is zwak, afwachten. Hopelijk zal ik in Hulshout CC voor het eerste terug fatsoenlijk aantreden.

Nog even dit, andere juniores als Naert, Vanstreels, D'hoedt en Brian zijn knappe prestaties aan het leveren, goe bezig manne! Dit zijn toch wel enkele beloftevolle atleten voor de toekomst...

16:27 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-11-07

Het Molse drama

Vandaag werd in Mol de eerste echte manche gelopen van de cross cup. Wat het weer betreft was het een mooie dag, in vergelijking met de vorige dagen. Maar het lot was enkelen minder goed gezind. Ikzelf liep dus niet mee dankzij een aanslepende rug/hamstringsblessure en er is zelfs geen hoop meer voor Roeselare... Mijn broer -die normaal gezien met een bijna zeker podiumplaats zou gaan lopen- werd gisteren op onverklaarbare wijze ziek. Het was een kleine buikgriep. Je kent het wel, enkele kilo's kwijt, geen eetlust en amper energie. Hij heeft dan beslist de wedstrijd links te laten liggen en even op krachten te komen. Zeer spijtig wel.

De Seniorenwedstrijd was veruit de mooiste wedstrijd. Velen zagen sterretjes en sommigen hebben serieus wat aanzien gewonnen. Zoals trainingsmaat Atelaw Bekele, hij liep echt de pannen van het dak. Hij werd zeer mooi 5e na enkele verslindende rondes het tempo van Desmet aan te houden. Pieter was duidelijk oppersterk en is " de te kloppen man" dit jaar. Hij liep echt enorm vlot de laatste ronde in. Maar Atelaw... proficiat, hij is nog maar net senior moet je weten.

Voor trainingsmakker Willem v Hoof werd het een dag om snel te vergeten. Hij had gewoon een slechte dag, kan iedereen overkomen. Maar uitgerekend nu is wel balen... Het liep van de eerste ronde al niet en het was een uitputtingsslag gedurende de hele wedstrijd(volgens Willem). Nuja, als je op trainingen vliegt en op wedstrijden dit niveau niet boven kunt halen kun je het volgende concluderen: Een slechte dag en niets mis met de conditie (volgens mij dan). Hij heeft niets te vrezen en kan zichzelf niet beschuldigen van het feit. Toch vind ik dat hij ondanks alles nog snel heeft gelopen. Denk ervan wat je wil...

Het seizoen is nog lang en we zien wel hoe het opvolgt.  Ook wil ik nog Pieter Rijnders feliciteren voor zijn sterk gelopen wedstrijd, hij kreeg last van steken maar kon toch nog het tempo hoog houden, geloof me dat is erg lastig. Proficiat Pieter!

 

 

19:31 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-07

Wat een ellende...

Pfff, het zit me echt niet mee de laatste weken, ik sukkel nu al enige tijd met enkele zeer lastige blessures en ze hebben dit keer toch weer een piekmoment bereikt. De riem ligt er nu volledig af, en komt er terug op wanneer de pijn gelocaliseerd EN weg is. Voorlopig is de CC in Mol reeds afgelast, hopelijk blijft het daarbij. Het rugprobleem situeert zich nu niet alleen boven maar heeft ook al in de onderrug, bekken, hamstrings, knie en de enkel serieuze schade aangericht. Ook nog een enorm verhoogde hartslag komt daarbij en een zeer trage recuperatie van arbeid en spieren. Ik ben totaal gedemotiveerd, het is als een slag in het gezicht en kan - hoe graag ik het ook wil - de moed er moeilijk inhouden. Dit is nu eenmaal mijn grootste zwakte, als het fysiek niet gaat, breek ik mentaal nogal snel.

Nuja genoeg over mijn miserie. Mijn broer Kevin is momenteel diegene aan wie ik me optrek, hij komt tegenwoordig zo sterk voor de dag. Ik denk zelfs dat hij kans maakt op een mooie podiumplaats in de cross cup te Mol aanstaande zondag. Als hij draait als op trainingen, gaan velen verschieten. Nuja, het moet nog gebeuren ook. Maar ik heb het volste vertrouwen in hem, hij is goed bezig en trainer Dirk heeft hier voor gezorgd. Een betere kan je echt niet wensen. Willem, Pieter en Atelaw zijn momenteel ook zeer hard aan het trainen, in het zand moet je vooral oppassen voor Atelaw. Ik zou het wel mooi vinden als Willem zijn overwinning van 2 jaar geleden nog eens kan overdoen. Hieronder zal ik even een voorbeschouwing doen van zondag.

 CC MOL:        

JUN: 1 Ruben Vandevelde 2. Dieter Vanstreels 3. Kevin De Kerpel 4. Soufiane Bouchiki

SEN: 1. Pieter Desmet 2. Willem Van Hoof 3. Hans Janssens 4. Jesse Stroobants

20:05 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |