05-12-07

De huidige situatie

Hallo lezers, ik zal even meedelen hoe het nu momenteel met mij zit. Het gaat wel echt met ups en downs nu. De vele blessuren die ik nu op korte tijd kreeg zijn waarschijnlijk (en dat staat bijna vast) te wijten aan een bekken kanteling/torsing. Dit door verkeerde belastingen,... Ondanks steunzolen (al jaren) en specifieke stabilisatie training (paar maanden) ben ik dan toch nog scheef gekomen?? Is het nu te wijten aan de krachttraining of is het puur toeval, wie zal het zeggen.

Doel is nu vaststellen van de kanteling of torsing, dan ook nog weten naar waar het bekken eventueel "gekanteld" of "getorsd" is en vervolgens het verhelpen van de spanningen. Dit doe je dus door trainen van de juiste spiergroepen en het zodanig stretchen van andere spieren zodat er weer een juist evenwicht ontstaat. Zo denk ik er toch over, geen enkele dokter kan mij dit eigenlijk bevestigen maar ik ga af op eigen kennis en gevoel. Foto's zou eigenlijk wel handig zijn,... Ik ben momenteel bezig met Mertens (spuitjesman) hij heeft al heel wat pijn gereduceerd maar het is er nog steeds (45% beter). Nog steeds niet HARD lopen dus, gewone rustige DLP en zelfs dat gaat soms moeilijk! Mijn lichaam moet er waarschijnlijk een tijdje aan wennen en aanpassen... Begrijp het zelf niet hoor...

De eerste inspuitingen zijn vorige week gegeven, nu afwachten en als dat niet helpt stuurt hij me naar de dienst 'fysische geneeskunde' in het ziekenhuis van Leuven. Wat een domme bedoening. Goede raad aan alle lopers: laat je soms eens nakijken en kijk of alles goed staat, recht en juist gebruikt word. Ook de inspanningstesten kunnen af en toe geen kwaad.

Tot binnenkort ,wanneer beterschap mij toekomt...

bijsl_fig6

13:18 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Spijtig spijtig.. Je blijft toch niet gespaard hé....Ik had je dit jaar nochtans graag zien schitteren tijdens de veldlopen. Maar ja weet je, het is best dat nu alles rustig op zijn plooi komt want anders weet niemand hoelang de ellende nog blijft duren..Het allerbeste en tot binnenkort!

Gepost door: Wesley | 06-12-07

De commentaren zijn gesloten.