19-12-07

Eindelijk beterschap!

Hallo iedereen, beterschap komt mij uiteindelijk toch nog toe. Ik kan nu na talloze bezoeken aan dokters, kiné's, fysio's, ... uiteindelijk zeggen dat er daadwerkelijk beterschap is. De rug stelt het op 10% na goed en de hamstrings verminderen elke dag met 5%. Goed nieuw dus! Ik loop nog niet te snel van stapel omdat ik weet dat het onweer hier wel eens snel terug kan overkomen. Maar voorlopig alles oké. De beterschap begon te komen vanaf ik naar Dr. Mertens ging,.. nu verbeterd het in grote stappen sinds ik ook nog naar vaste Kiné Leo Wouters ga, ook in samenwerking met gerichte stabilisatie onder begeleiding van Ludo Belmans begint de blessure sterk te verminderen! Aan deze 3 personen heb ik veel te danken. Ook mijn trainer Dirk v. Kerkhoven heeft me de laatste weken goede aangepaste schema's gegeven en laat me steeds meer en meer trainen, maar toch nog relatief rustig. Ik en Dirk hebben het besproken en het enige doel dit seizoen is volledig blessurevrij worden, een stevige uithouding bouwen, en zéér constant kunnen lopen. Wedstrijden worden wel ingelast binnen +- 1.5 maand maar deze zijn niet meer van grote orde. Ook gaan we proberen om deze winter heelhuids door te komen om vervolgens een "fucking snelle zomer " te lopen.

Afgelopen weken draai ik zo'n 70-80km, ondertussen heb ik dus een redelijke basis gelegd, de kilometers zijn nu ook al opgedreven tot zo'n 100 per week. Eens genezen zullen er weken volgen rond de 120-130 en mischien wel meer. Niet zo fameus maar de intensiteit word ook wel opgevoerd! jaja, ik heb al enkele snellere trainingen achter de kiezen nu, hoge extensief en intensieve tempo's maken me weer sterk.

Het zal echter nog 3-4 weken duren om terug op niveau te komen, maar ik draai soepel de afgelopen weken, wat ervoor zal zorgen dat de 'betere' conditie niet te lang zal wegblijven. Ik ga niet te ver vooruit denken maar het is leuk om weer te speculeren over de toekoms en om 'back in the game' te zijn, ik heb het verdomme gemist. Ik ga me nu klaarmaken voor een duurloopje van 15km met striding. saluu, en ik houd jullie op de hoogte van de zaken...

13:29 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-12-07

De huidige situatie

Hallo lezers, ik zal even meedelen hoe het nu momenteel met mij zit. Het gaat wel echt met ups en downs nu. De vele blessuren die ik nu op korte tijd kreeg zijn waarschijnlijk (en dat staat bijna vast) te wijten aan een bekken kanteling/torsing. Dit door verkeerde belastingen,... Ondanks steunzolen (al jaren) en specifieke stabilisatie training (paar maanden) ben ik dan toch nog scheef gekomen?? Is het nu te wijten aan de krachttraining of is het puur toeval, wie zal het zeggen.

Doel is nu vaststellen van de kanteling of torsing, dan ook nog weten naar waar het bekken eventueel "gekanteld" of "getorsd" is en vervolgens het verhelpen van de spanningen. Dit doe je dus door trainen van de juiste spiergroepen en het zodanig stretchen van andere spieren zodat er weer een juist evenwicht ontstaat. Zo denk ik er toch over, geen enkele dokter kan mij dit eigenlijk bevestigen maar ik ga af op eigen kennis en gevoel. Foto's zou eigenlijk wel handig zijn,... Ik ben momenteel bezig met Mertens (spuitjesman) hij heeft al heel wat pijn gereduceerd maar het is er nog steeds (45% beter). Nog steeds niet HARD lopen dus, gewone rustige DLP en zelfs dat gaat soms moeilijk! Mijn lichaam moet er waarschijnlijk een tijdje aan wennen en aanpassen... Begrijp het zelf niet hoor...

De eerste inspuitingen zijn vorige week gegeven, nu afwachten en als dat niet helpt stuurt hij me naar de dienst 'fysische geneeskunde' in het ziekenhuis van Leuven. Wat een domme bedoening. Goede raad aan alle lopers: laat je soms eens nakijken en kijk of alles goed staat, recht en juist gebruikt word. Ook de inspanningstesten kunnen af en toe geen kwaad.

Tot binnenkort ,wanneer beterschap mij toekomt...

bijsl_fig6

13:18 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |