12-01-08

Wedstrijden in zicht

Hallo iedereen, hierbij wil ik meedelen dat ik al enkele wedstrijden voor ogen heb tot het einde van het winterseizoen. In totaal zullen dit er nog zo'n 5 zijn. De trainingen gaan nu echt goed en alles loopt weer gesmeerd. Morgen is mijn eerste test. Terwijl iedereen in Hulshout zijn laatste adem uit zijn lijf loopt zoals mijn broer Kevin in de korte cross en ook Willem Van Hoof in de lange cross, zal ik in het park van Elzenhof een zware training afwerken. Weet nog niet wat het gaat worden (regel van de trainer) maar het zal in ieder geval bepalend zijn om mijn wedstrijden in de toekomst te kunnen inschatten. Ook de examens zijn nu volop bezig, nuja, ik moet maar 3 examen afleggen: Aardrijkskunde, Geschiedenis en Ontwikkelings-psychologie. Maar je moet het ook niet onderschatten, het is echter geen invuloefening.

Maar training gaat natuurlijk ook door, ik draai nu al zo'n 5 - 6 weken rond de 110km met pieken van 130km, en stevige intervals. Om even terug te komen op de wedstrijden, de training morgen zal dus bepalend zijn. Mijn broer heeft verkozen om de rest van de winter steeds korte cross te doen door zijn steken in de zij. Als hij korte cross loopt heeft hij er geen last van. Ik zal hoogstwaarschijnlijk mijn eerste cross lopen in Hanuit (CC) ook de korte cross. Ik ga nog wel lange crossen doen maar niet in een Cross Cup. Enkele regionale wedstrijden. De rest van de wedstrijden kan ik nog niet bekend maken aangezien er nog niets vast staat. Op het Belgisch Kampioenschap zal ik ook in de korte cross aantreden.

Ik heb onlangs met Dirk (Trainer) het verdere verloop van de winter besproken en we hebben besloten om vanaf eind december/begin Januari te beginnen met de brede basis van de zomer. Dat ben ik dus nu aan het doen! Kilometers trainen en wedstrijden meepikken. Niet pieken (buiten Belgisch dan) en gewoon constant trainen, dat is dan ook de sleutel tot succes, zie maar naar Pieter Desmet! Voor al diegenen dat morgen lopen in Hulset, veel succes en plezier, zal komen supporteren...

17:53 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.