31-01-08

Alles op een rijtje...

Zondag staat het Provinciaal Kampioenschap veldlopen op het programma. Ik loop voor de eerste keer op het parcours van Essen ergens in het Antwerpse. Vorig jaar stond ik wel aan de startlijn, maar bij de opwarming verstuikte ik mijn enkel op een lelijke manier waardoor ik de wedstrijd aan mijn neus zag voorbijgaan. But pay back's a bitch, want zondag ga ik op zoek naar mijn 2e provinciale titel, na die van de 1500m op de piste. Ik loop de korte cross!! Ik denk dat wij ongeveer de enige provincie zijn dat de korte op het programma heeft staan. Ik heb ook totaal geen idee wie er aan de start gaat komen? Maar het zal zowiezo moeilijk worden, aangezien mijn broer meedoet. Als we samen lopen kunnen we het anderen wel redelijk lastig maken, dat doen we zelfs op training! Anders is dieje Van Hoof ni kapot te krijgen.

Voor de rest zit de conditie redelijk goed, enkel nog wat meer uithouding, maar daar werken we aan. Qua snelheid zit er wel voldoende snee op, wat het crosseizoen betreft dan. Ik zit wel al een weekje met een lastige hoest, net niet ziek of misschien net wel, toch voel ik wel wat last tijdens training. Maar niets om over te struikelen, zondag zal ik er wel staan. Zoals eerder aangekondigd is dat de laatste wedstrijd in een reeks van drie. De volgende wedstrijden zullen lange zijn. Ik weet nog niet of ik er 1 of 2 zal lopen, en ook nog niet welke ik zal lopen. Het zal een beetje afhangen van de training.

 

17:49 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-01-08

CC Hanuit geeft vertrouwen

Vandaag stond ik aan de start in de Cross Cup van Hanuit, nog maar mijn 2e cross dit seizoen na elendige blessureleed en ik vond het toch al redelijk. Ikzelf was echt tevreden en mijn broer natuurlijk ook! Aangezien het niveau hier nog iets hoger lag dan vorige week had ik gehoopt op een mooie top 10 plaats. Ik ben uiteindelijk 9e geworden (7e Belg) na een nipte sprint tegen een snelle Roel Ringoot en op 15sec van winnaar Maarten van Steen. Mijn broer kwam 5sec later binnen als 12e. De cross zelf dan verliep redelijk vlot, ik kon redelijk gemakkelijk het tempo houden tot 3/4 van de race. Toen moest ik toegeven dat het eindschot van de eerste 5 echt wel sterker was. Maar het gevoel was echt goed, en dat moest ik hebben. De eerste 2 rondjes liep ik mee rond de 3e plaats omdat ik liever die 8 bochten (2rondjes) als een van de eersten doorkwam, zo kon je rustig je weg zoeken zonder al te veel geduw en gestunt in 'den hoop'. Mijn broer bijvoorbeeld had het een pak moeilijker de eerste km door die situatie. Hij heeft zich dan het laatste wedstrijddeel wel sterk gehouden en bleef onder andere Kim Barbe, Toon dierckx en Frank Bollen voor - die wel een mindere dag kende! Al bij al dus tevreden, en met het gevoel dat ik had tijdens de cross ben ik al een pak zelfzekerder geworden.

Volgende week loop ik mijn laatste wedstrijd in een reeks van 3. Het Provinciaal kampioenschap korte cross in Essen! Daarna neem ik een weekje wedstrijdpauze (geen trainingspauze) om er daarna weer in te vliegen.

Verder kende traningsmakker Van Hoof W. ook een mindere dag, volledig te wijten aan de zware opleidingsweek(en) gecombineerd met de weinige slaap en rust. Waardoor optimaal trainen zeker ontbreekt. Hij gaf dan ook op.

CROSS COURT HOMMES - KORTE CROSS HEREN3000m
11786Van Steen Maarten        Sen80BELDCLA 8'3825
21177Ruell Kim                Sen87BELDCLA 8'3820
31638Wilssens Koen            Sen81BELVOLH 8'3917
41874Nagassi Abdi*            Sen86BELVOLH 8'39
52917MERDJI Tayeb*            Sen80BELCRAC 8'45
62856DEWITTE Sebastien        Sen85BELRESC 8'4615
71767Tijtgat Lander           Sen83BELAZW  8'5013
81103Ringoot Roel             Sen85BELOPW  8'5211
91724De Kerpel Wesley         Sen88BELAVZK 8'539
102623DIEUDONNE Nicolas        Sen87BELSMAC 8'568
119708Coghlan JohnSen-IRE  -8'57
121723De Kerpel Kevin          Sen88BELAVZK 8'597
131709Barbe Kim                Sen81BELEA   9'006
141139Bollen Frank             Sen82BELATLA 9'015
151681Dierckx Toon             Sen87BELVOLH 9'014

IMGP5104

IMGP5105
IMGP5106
IMGP5113

21:58 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-01-08

De mastboscross van Breda...

Hier de finish beelden! http://www.prorun.nl/index.aspx?FilterId=1048&Chapter...

 Gisteren liep ik - zoals aangekondigd - mijn eerste wedstrijd van het seizoen!! (buiten CC Gent dan) En het werd tijd want mijn water begon te koken. De uitslag dan: ik werd 3e op 2" van de winnaar Ronald Bassa (ned). Deze zette in de zomer ook een mooie 3'47" neer en was dus een beetje sterker. De cross was amper 2400m lang, het parcours was snel en vlak op hier en daar wat plassen en slijk na en de weg was breed! Dat is uitdagen om te gaan vliegen natuurlijk. En mijn doel is hiermee dus ook bereikt, ik kwam op het podium en ik klopte mijn broer Kevin, die eindigde 1 seconde na mij als 4e. Oef seg!

Meestal is het wel zo dat mijn eerste cross, niet de slechtste is, maar wel de minste van diegene die erop volgen. Dus het kan enkel beteren. Ik loop zondag de korte in Hanuit (CC). Alhoewel hier het niveau toch nog iets hoger ligt dan in Breda, hoop ik toch op een top 10 plaats. De podiumplaats van gisteren kwam dan ook totaal onverwacht, ik had geen gedacht van mijn niveau en kende de tegenstanders absoluut niet. Een feit staat wel vast, België rules zelfs in Holland! Hans Janssens won de lange cross tegen niemand minder dan Kamiel Maase, Saji Bouazza, Stitzinger en clubmakker Willem van Hoof kwam amper 33 secondjes later binnen. Hoog niveau kan je wel zeggen!

Ik krijg nu stilaan weer wat zekerheid en kan terug met een leeuwenhart naar de crossen toe trekken, in plaats van langs de kant te staan lummelen. Alhoewel ik nog enige last ondervind van de hamstrings laat ik het niet aan mijn hart komen om te panikeren. Ik word nog enkele malen behandeld en hoop dat het voor eeuwig en altijd zal wegblijven. Ik heb de top 10 van de korte cross onderaan staan. Voor meer informatie, foto's en uitslagen van zowel korte als lange cross kan je terecht op de website: http://www.mastboscross.nl/ 

foto1
foto2
foto3
foto4
P1200177

Plaats Naam Geboren Club/Plaats/Land Startnummer UItslag
1.Ronald Bassa Prins Hendrik1596:52
2.Gijs Jacobs HAC1366:52
3.Wesley de Kerpel 1696:54
4.Kevin de Kerpel 1706:55
5.Joost de Klerk Phanos1276:56
6.Wesley Pauel Almere '81716:57
7.Johan de Koning Sprint1197:02
8.Jeroen Pals Sprint1177:05
9.Fulco de Heus AV '23727:05
10.David Bronsveld Leiden Atletiek1407:06

13:21 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-08

Geslaagde test en cross Hulshout

Eerst wil ik iedereen op de hoogte brengen van mijn 'testje' vorige zondag. De training was 3x2000 tegen een hoog tempo met eerste kilomters die snel moesten (tussen 2'48" - 2'55") Ik heb geen enkele kilometer boven de 3 minuten gelopen, en heb dus mijn training optimaal kunnen afwerken. Ik was wel doodop! Maar de fysiek is dus terug helemaal back, voel me goed en de wedstrijden komen zelfs sneller dan verwacht. Dit was zo ongeveer de beloning van de trainer! Ik las deze morgend in een mail: "hier de aangepaste trainingsversie van deze week". En er verscheen een smile op mijn gezicht, ik loop deze zondag mijn eerste wedstrijd, de korte cross in Breda (Nederland). Samen met mijn broer (waarover ik het zodra nog zal hebben) en ook Willem maar deze loopt natuurlijk de lange cross.

De Cross Cup in Hulshout was een schouderklopje op het werk van de atleten en natuurlijk ook onze trainer Dirk. Willem liep na de CC in BXL een blessure aan de middenvoetsbeenderen en ligamenten op en zijn voorbereiding was dus allesbehalve optimaal (aquajoggen en moutainbiken) en dan nog een opleiding in 'the military' afwerken. Toch liep hij een sterke prestatie, net na Bekele!! en voor Compernolle!! Ook Kevin liep een zéér sterke korte cross, te vergelijken met zijn sterke openingsprestatie in de CC van Gent. Hij werd gisteren 13e in een uiterst sterk bezet veld. Hij bleef onder anderen Thomas Matijs voor (Atletiek Vlaanderen). Nu we bevestiging hebben gekregen dat hij op een hoog niveau loopt zal het een nek aan nek race worden in Breda! Vóór mijn blessure kon ik mezelf altijd als de beste van de twee stellen. Maar nu zal er mischien nog een spannend duel gelopen worden. Afwachten... Ik hou jullie op de hoogte na zondag!

13:17 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-01-08

Wedstrijden in zicht

Hallo iedereen, hierbij wil ik meedelen dat ik al enkele wedstrijden voor ogen heb tot het einde van het winterseizoen. In totaal zullen dit er nog zo'n 5 zijn. De trainingen gaan nu echt goed en alles loopt weer gesmeerd. Morgen is mijn eerste test. Terwijl iedereen in Hulshout zijn laatste adem uit zijn lijf loopt zoals mijn broer Kevin in de korte cross en ook Willem Van Hoof in de lange cross, zal ik in het park van Elzenhof een zware training afwerken. Weet nog niet wat het gaat worden (regel van de trainer) maar het zal in ieder geval bepalend zijn om mijn wedstrijden in de toekomst te kunnen inschatten. Ook de examens zijn nu volop bezig, nuja, ik moet maar 3 examen afleggen: Aardrijkskunde, Geschiedenis en Ontwikkelings-psychologie. Maar je moet het ook niet onderschatten, het is echter geen invuloefening.

Maar training gaat natuurlijk ook door, ik draai nu al zo'n 5 - 6 weken rond de 110km met pieken van 130km, en stevige intervals. Om even terug te komen op de wedstrijden, de training morgen zal dus bepalend zijn. Mijn broer heeft verkozen om de rest van de winter steeds korte cross te doen door zijn steken in de zij. Als hij korte cross loopt heeft hij er geen last van. Ik zal hoogstwaarschijnlijk mijn eerste cross lopen in Hanuit (CC) ook de korte cross. Ik ga nog wel lange crossen doen maar niet in een Cross Cup. Enkele regionale wedstrijden. De rest van de wedstrijden kan ik nog niet bekend maken aangezien er nog niets vast staat. Op het Belgisch Kampioenschap zal ik ook in de korte cross aantreden.

Ik heb onlangs met Dirk (Trainer) het verdere verloop van de winter besproken en we hebben besloten om vanaf eind december/begin Januari te beginnen met de brede basis van de zomer. Dat ben ik dus nu aan het doen! Kilometers trainen en wedstrijden meepikken. Niet pieken (buiten Belgisch dan) en gewoon constant trainen, dat is dan ook de sleutel tot succes, zie maar naar Pieter Desmet! Voor al diegenen dat morgen lopen in Hulset, veel succes en plezier, zal komen supporteren...

17:53 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-08

Vooruitgang merkbaar

De eerste zware trainingen heb ik reeds afgewerkt, al 2 weken ben ik ondertussen terug bezig met doortrainen. De kilometers worden opgedreven tot zo'n 125 voorlopig dan. Ook trainingen zijn terug écht zwaar, in combinatie met kilometers en weinig herstel doordat ik 2x per dag loop. Ook heb ik een korte "vakantiewerkperiode" erop zitten bij SPAR. In het fabriek heffen en sleuren me zware dingen. Nu dat nieuwjaar op een feestelijke manier (foaf) is ingezet kon ik alle opgedane blessurestress even van me af smijten. Ik heb traditioneel het jaar ingezet met een rustig duurloopje. Ik begin nu steeds dichter naar mijn oude niveau te komen en ondervind weinig last. Alleen na echt zware trainingen voel ik nog wel wat, maar de dag erna ben ik weer optimaal. De kleine details gaat de masseur er nog uitwerken. Ik ben nu zo al wat aan het zoeken naar een eerste testwedstrijd, om te zien hoe ik dat verwerk en om te weten op welk niveau ik nu loop. De eerste zal ergens zijn rond eind januari en begin februari, mischien zelfs wat vroeger maar dan moet alles echt supergoed lopen.

Voor de rest iedereen een gelukkig 2008 met veel loopsucces en dergelijke.

 

17:21 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |