03-02-08

Provinciaal Kampioen Antwerpen

Op deze mooie zonnige -maar toch koude dag- ben ik vanmiddag provinciaal kampioen van Antwerpen geworden. In de Korte cross. Mijn tweede provinciale titel ondertussen (1500m) Mijn broer werd 4e.

Het was een redelijk spannende wedstrijd toch, ik denk de spannendste van allen. We vertrokken zoals gedacht helemaal niet snel, de eerste anderhalve kilometer was relatief traag, tot ik het welletjes vond. Ik gaf enkele korte prikjes van 100m waardoor de nog grote kopgroep tot een klein groepje werd uitgedund en volledig op een lijn liep. Dan liet ik het wat varen en enkele atleten van Hulshout staken hun neus aan het venster. Maar na 2km had ik er definitief genoeg van. Ik trok zo'n 400m echt goed door en iedereen lag er compleet af, tot mijn verbazing had ik zelfs 25-30m gepakt, wat op een afstand van 2980m toch redelijk veel is. Ik voelde wel dat het spel nog niet gespeeld was, de volgende 3 atleten waaronder mijn broer en Thomas Matijs mochten absoluut niet terugkomen. Thomas matijs met de olypische limiet op de 800m en tegen mijn broer is het toch ook serieus bijten in een sprint. Dus doorlopen was de boodschap, dit deed ik dan ook en ik kon mijn voorsprong mooi behouden. Na enkele kleine zanderige molshopen liep ik bijna wandelend binnen en de klus was geklaard. Erg tevreden wel, eindelijk nog eens winnen. Mijn echte doel is natuurlijk winnen in Cross Cup'en maar ik ben ervan op de hoogte dat dit nog enige tijd kan duren. Kevin werd 4e dankzij overdosis aan wedstrijden, de 4e op rij was er echt te veel aan! De benen wilden niet meer zij hij.

Morgenvroeg vertrek ik met Kevin, mijn vriendin Ellen en ook zijn vriendin Kathleen naar de Ardennen voor 3 dagen, het is daar mooi trainen en ook kunnen we er in onze vakantieperiode is goed tot rust komen. Ook aangezien de exames achter de rug zijn. Ik zie er al naar uit. Mijn volgende afspraak met de wedstrijden is de lange cross in Borsbeek. We zullen zien wat ik daar nog kan presteren. Ciao....

De uitslag kan je via de VAL bekijken of via de site van ESAK

IMGP5254

IMGP5261

IMGP5283

Met dank aan Gust Moris voor de foto's

20:54 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Amaai wesley show gedaan ge zijt helemaal back in action. Zelfs ne Vlaamse topsporter achtergehouden, da kunnen der ni veel zeggen.
Amuzeerd elle in de Ardennen en laat Ellen maar is goe doortraine da zal der beter afgaan als koken;)

groetjes vanuit Polen
x

Gepost door: Tinne | 03-02-08

Proficiat zu man!! Goe bezig!
Grtz

Gepost door: Koen | 04-02-08

PK Knap jongen! En dat voor iemand die nog niet zo lang aan atletiek doet en veel geblesseerd is. Dat beloofd een hele mooie toekomst!

Gepost door: Wesley | 05-02-08

De commentaren zijn gesloten.