15-02-08

Voorbeschouwing

Zondag sta ik normaal gezien aan de start in de lange cross van Borsbeek. Het is de enige lange cross dat ik dit seizoen zal lopen. Nuja, lang... Met zijn 8100m is het een redelijk korte cross onder de lange crossen. Dit speelt meer in mijn voordeel. Momenteel toch nog, voor allen die het nog niet wisten, mijn toekomst ligt wel degelijk op de lange afstand. Maar het is belangrijk om als jonge knaap je snelheid te trainen, omdat dit je basis is voor later. De échte uithouding en lange afstandstrainingen doe ik ook enkel met een serieuze conditionele basis. Dat is voor binnen enkele jaartjes dus. Ik moet nu vooral veel kracht kweken in mijn hele lichaam! Want kracht betekent snelheid. Ik zie mezelf later als 3000 - 5000 en nog later 10.000 meter lopen. Maar ik ken geen enkele goede loper op die afstanden, dat geen goede 1500m kan lopen. Wanneer je het proces omdraait, dit wil zeggen, eerst afstand trainen en later snelheid, is de kans groot dat de snelheid absoluut niet meer wil lukken!

Ik ben wel benieuwd wat ik zondag kan presteren, ik heb namelijk vooral getraind voor korte cross, maar toch nog met een relatieve kilometer basis en ook wat uithouding. Het accent lag echter op de snelheid. Maandag zal ik al wat meer weten over mijn conditionele status, betreffende de lange cross dan. Maandag zal ik ook mijn examenpunten krijgen. Ik studeer Aardrijkskunde en Geschiedenis aan Groept Hogeschool in Leuven. Geen Nederlands, dus sorry voor de fouten Mr. onbekende-persoon-die-een-reactie-schreef. Aangezien ik van Heist - op -den - Berg ben, kan tzen da er wa Hestse dialecten tusse zitte.

Deze week heb ik een weekje relatief gerust, het voelde wel goed aan, voor mijn lichaam dan. Ikzelf baal een beetje in rustweken, maar ik ben maar al te goed op de hoogte van de belangrijkheid ervan. Geen rust wil zeggen geen resultaten.

Hier nog even een fotootje oud de 'nog niet zo oude doos'. De cc in Roeselare van 1 jaar geleden. Kim ruell won de wedstrijd. Nog in het oude AVZK shirtRoeselare004

15:05 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.