17-02-08

Winst in Borsbeek!

Vandaag stond ik aan de start in Borsbeek onder een prachtige zon, zalig loopweer dus. Ik liep voor de eerste maal in mijn leven een lange cross (bij de seniors). Ik had zelfs nog nooit een wedstrijd gelopen langer dan 5km. Ik moet zeggen 'het ging me goe af'. Nuja, zoals ik eerder schreef ligt mijn toekomst nog steeds op de lange afstand. Hiemee wil ik even bevestigen! Ik had al snel door dat ik het toch niet gemakkelijk ging krijgen. Zo stond onder ander Ouamoum Tarik aan de start, winnaar van de korte cross in Ekeren vorige week tegen een fameus sterke Bouchiki Soufiane. Die laatste won vandaag de Juniorencross in Borsbeek. Verder was er nog Jurgen de beule, Kjell Dhont,... De start was toch redelijk snel, ik had dit niet verwacht. Aangezien ik ondertussen korte crossen gewoon ben, dacht ik dat het aanvangstempo ietwat lager ging liggen maar dit was niet zo. Ik liep de eerste 3-4km steeds in 2e en 3e positie. Na 2km hadden Tarik samen met Nick v Peborgh en ik een kopgroepje van 3 gevormd. Het tempo lag hoog maar ik kon toch rustig volgen. Na de 4e km heb ik het volledig alleen moeten doen. De andere twee hebben echter tot de laatse kilometer aangepikt maar wilden niet meer overnemen. Ergens dacht ik 'eens de laatste ronde in, geef ik niets meer weg' Ik ben momenteel redelijk snel en ik had al het werk niet willen wegsmijten. De laatste bocht op 350m van de finish trok ik zo'n 10m sterk door en Tarik moest direct lossen. Hij probeerde ook niet echt. Zo liep ik mijn eerste overwinning tegemoet bij de Seniors. Het is wel genieten nu. Mijn broer werd 3e in de korte cross na sprintkannon Brian vd Bossche en een onbekende Nederlander genaamd Johan de Koning, die tevens vorige week in Ekeren als 3e op het podium stond.

Volgende week staat de korte veldloop in Betekom op het schema. Ben wel eens benieuwd. Morgen kan ik normaliter ook de uitslag van mijn examen bekend maken, alleen als deze goed is dan...

IMGP5349

IMGP5396
IMGP5420
IMGP5444

20:07 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Petje af!
Ben vooral content dat je terug blessurevrij kunt trainen. Uitslagen van de laatste weken zijn gewoonweg schitterend. Doe zo verder, en er volgen minstens 4 PR's op de piste deze zomer. Hiermee bedoel ik dat je ook een 5000tje zult moeten doen (14'15" moet te doen zijn hé).
Succes nog.
Gille

Gepost door: gille coeckelbergs | 17-02-08

Welkom bij de grote jongens! :-) Heel mooie prestatie!

Gepost door: Wesley | 18-02-08

geweldig weeral een overwinning binne, keep it up, weet maar goed dat ze zelfs hier in de Franse Alpen fier zijn op u!

Kevin,super goed gelopen, nog 2 tredekes en ge bent de grootste! ik zie het allemaal goed komen!

Gepost door: Gert-Jan | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.