29-02-08

kans op piek

Hallo iedereen, vandaag heb ik een verdiend dagje rust genomen. Dit is de laatste week hard trainen voor het Belgisch Kampioenschap volgende week zondag (9 Maart) in Oostende. Alles loopt zeer vlot, alhoewel ik dit liever niet hardop zeg. Toch heb ik vertrouwen voor de wedstrijd. De laatste tijd draait het redelijk goed. Niet alleen ben ik tevreden over mijn wedstrijden, maar vooral over mijn recuperatievermogen. Ik kan redelijk snel na een wedstrijd deftig trainen, wat duidelijk maakt dat ik een deftige basis heb. (deze hoeft daarom niet breed te zijn, gewoon juist afgewerkt) Na de wedstrijd van afgelopen zondag in Betekom waren de benen zelfs die avond al redelijk oké. Wat normaal 3 dagen duurt, was nu op één dag al gebeurt. Ik volg nog steeds op woensdag en zaterdag krachttraining bij Ludo Belmans en deze vorderen ook zeer mooi. Hij ziet een mooie evolutie. Ik voel mezelf niet persé krachtiger of sneller worden, maar je leert economischer lopen, beter stijl, grotere foulé, houding,... waardoor je onrechtstreeks toch wel wat seconden sneller loopt in een wedstrijd.

Sinds vorige week, en deze hele week heb ik samen met Willem en mijn broer getraind. Een mooi duo om mee te lopen en ook een zéér mooi trio om te trainen. We kennen ongeveer elkaars grenzen, zwakke en sterke punten waardoor je elkaar steeds optrekt. Dit is dan ook het doel van SAMEN lopen. Gisteren werkten we een lange intervaltraining af, trouwens de langste die ik ooit liep. Ik was nog wel wat stijf en vermoeid van de afgelopen dagen, maar ik kon toch redelijk doorlopen. Alles wijst erop dat ik afsteven op een mooie piekperiode, wat toch wel mooi uitkomt. Nu nog wat onderhouden volgende week en dan nog goed lopen natuurlijk. We gaan met onze familie en veel atleten van ROBA voor een weekendje naar Oostende. We palmen haast het ganse hotel in. Maarja, liever zo dan 's morgens 1.5u in de auto richting zee.

Zondag staat de laatste zware training op het schema in de prachtige grote bossen van Testelt en omstreken. Tevens de achtertuin van mijn trainer Dirk.

Hier nog een foto van het BK 2007 JUN IMGP0564

18:44 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.