07-03-08

Voorbeschouwing BK korte cross Oostende

Zondag is het zover, mijn eerste Belgisch kampioenschap bij de grote jongens. De korte cross staat elk jaar gekend voor zijn grote deelnemersaantal. Dit jaar verschijnen zo'n 300 atleten aan de start van deze 2.5km. Het zal dus drummen worden voor een plaatsje in de sterk bezette kopgroep. De korte cross is namelijk een hele open wedstrijd ten opzichte van de lange cross waar alle ogen op Tom v Hooste en Mario van Waeyenberge worden gericht.

Ook is onze wedstrijd zeer sterk bezet met snelheidsduivels. Wat natuurlijk goed uitkomt over zo'n korte omloop. Zo hebben we Kim Ruell, Maarten van Steen, Koen Wilssens, Tim Luyckx, Tom v Rooy en zeker en vast niet te onderschatten Roel Ringoot! Deze laatste heeft mij een pijnlijk litteken bezorgd na Hanuit waar hij me in de sprint heeft geklopt. Maar deze bewees zijn snelheid opnieuw op 17 februari in de indoorhal te Gent. Hij werd 2e op het BK op 7/100 sten van Geoffrey Marrion. Hij zette eerder ook een knappe 3'51" neer op dezelfde afstand.

Na dit groepje kanshebbers komen de zoglopers waaronder ik mezelf categoriseer. Samen met Lander tytgat, Sebastien Dewitte, Kim barbe en dan mijn broer zal het een leuke strijd worden om binnen die top 10 te duiken. Ik moet zeggen dat ik mezelf enorm goed voel, de piek komt goed uit! En hiervan ga ik gebruik maken. Als alles verloopt zoals het hoort zal het zondag mooi weer worden (in de cross althans) want ze voorspellen veel regen! Mij niet gelaten, ik ga ni wene voor die 8 minuutjes da wij moete lopen.

15:55 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

go for it

Gepost door: gust | 08-03-08

sjik gelopen gisteren man!echt een 7e plaats als jonkie tussen al dat geweld! da beloofd voor komende jaren!

Gepost door: Thomas | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.