10-03-08

Verslag Belgisch Kampioenschap 2008

Hallo iedereen, gisteren werd ik in Oostende 7e in de korte cross (6e Belg). Ik was al sinds zaterdagmiddag in Oostende in een hotelletje met nog heel wat collega atleten, de suporters,.... Zalig was het gewoon! Veel afgelachen, goed gaan eten met een hele hoop en achteraf nog Poker gespeeld met de hele groep. Ook Willem van Hoof was erbij, de ultieme pechvogel die in gedachte al op spikes van 6mm staat. Dit terwijl ik er van 21 aan het indraaien was. Hij heeft vorige week zondag op training een blessure opgelopen aan de voet en lag dus buiten strijd. Dit euvel zal echter van korte duur zijn, maar het kwam toch weer mooi uit!! Wetende dat hij zeker op podium had gestaan.  

Zondag dan: Sommigen beschreven de omstandigheden als een ware hel, ik vond het eerder zalig. Gedachten van Wesley op zaterdag: "De sneltse wint" (mooi parcours, droog en snel!) Gedachten van Wesley op zondag: "De snelste slijkduivel wint" (10cm slijk en water op het parcours, rotweer en koud) Toch was mijn voorspelling correct, Kim ruell was absoluut een klasse te sterk voor iedereen!! Zelfs voor een wederkerende topper van het slijk: Pieter Rijnders (die echt sterk liep en tweede werd)

De start was simpel, je moet als atleet leren nadenken, en dat doe je in de wedstrijd ook met je kopke! Ik stond 15' voor de start aan de opwarmingszone (achter startlijn). Iedereen begrijpt toch dat 300 deelnemers niet gemakkelijk achter een startlijn van 60m geraken! Zo stond ik - met het grootste deel van de toppers - als eerste aan de lijn. Nu alleen nog deftig starten en niet vallen. Ook simpel, gewoon 100m doortrekken en je bent verlost van de bulderende massa. Dit ging redelijk vlot, ik dacht dat ik na 200m een serieus klopke ging krijgen, maar dit was absoluut niet zo. Ik moet zelfs toegeven dat ik gedurende 1.5km niet heb afgezien. Wat wijst op een topconditie. Ik voelde me super. Een uitval van één van de twee brandenbourgs' zorgde voor een concentratie van de favorieten. Met z'n twaalf kwamen ze mij net na de eerste doorkomst voorbijgelopen. Ik wist wel dat er nog enkelen zich gingen verslikken. Toch heb ik ook een fout gemaakt: teveel gedoseerd naar het einde toe, ik had moeten meegaan met de 4e, 5e (Tijtgat, Dewitte) Maarja, vijgen na pasen.

Zo liepen we - voor we het zelf beseften - al terug over de startstrook in de laatste ronde. Toen is Tom Salden me nog voorbijgekomen en daar heb ik dan toch bij aangehaakt. Nog steeds redelijk wat benzine in de tank... maar toch besloten om gewoon te volgen. Toen we de laatste maal over de 2 bergen kwamen dacht ik: "nu voluit tot aan de meet, er zit nog te veel in" Ik wilde niet aankomen met het gevoel nog over te hebben, stel je voor!!! Zo begon ik aan mijn inhaalrace, echt te vlot, ze vielen als vliegen en stonden volledig stil voor mij. Ik liep met een reuzefoulé naar beneden en kreeg Tim Clerbout in het vizier. Die tevens ook volledig erdoor zat. In de laatste bocht kwam ik erbij en meteen erover, ik zag Tijtgat en Dewitte nog voor me maar het was te laat. Alles eruit gesprint en nog gevallen als ik over de meet kwam. Vraag me nu ook niet hoe dat kwam?? weet het zelf niet. Mijn broer vocht zijn strijd uit met de eeuwige concurent Kim Barbe die in de start ongelukkig ten val kwam en zijn BK in het water zag vallen. (dan heeft die toch nog verdomd veel ingehaald) Mijn broer werd 16e en zeker tevreden. Zijn seizoen heeft iets te lang geduurd, hij was doodop de laatste weken.

Algemeen gezien ben ik wel tevreden. Een 7e stek als eerstejaars is wel redelijk. Natuurlijk wil ik méér! Maar nu een paar weekjes rusten, wat zwemmen, fietsen en 100 kilo bijkomen. Daarna begint mijn zomerseizoen. En dit jaar hoop ik om écht snelle tijden neer te zetten. Het zal er ongeveer hetzelfde uitzien als vorig jaar. Vooral 1500m, 800m en 3000m. We zien wel, niet te veel speculeren. Ben wel al benieuwd.

Verder wil ik Kim nog proficiat wensen met de titel, verdiend gewonnen! De andere lopers - voor wie het seizoen ook wat lang was - ook knap om toch nog op te dagen op het BK. En tot in de zomer....

KORTE VELDLOOP – 2541M

1  RUELL KIM SEN                                 87 DCLA 6'33
2  RIJNDERS PIETER SEN                    76 DCLA 6'37
3  MERDJI TAYEB* SEN                        80 CRAC 6'48
4  VAN STEEN MAARTEN SEN              80 DCLA 6'38
5  TIJTGAT LANDER SEN                      83 AZW 6'43
6  DEWITTE SEBASTIEN SEN              85 RESC 6'43
7  DE KERPEL WESLEY SEN               88 AVZK 6'45
8  CLERBOUT TIM SEN                         81 LAT 6'47
9  SALDEN TOM SEN                            85 ATLA 6'49
10 VANDERMARLIERE KOEN SEN       85 FLAC 6'52
11 RINGOOT ROEL SEN                       85 OPW 6'54
12 VAN GASSE ETIENNE SEN             84 RCB 6'55
13 DEPOORTERE DRIES SEN              85 AVR 6'56
14 BRANDENBOURG MICHAEL SEN    86 ARCH 6'58
15 LEVACQ CORENTIN SEN                81 RESC 6'58
16 DE KERPEL KEVIN SEN                 88 AVZK 6'59
17 VERLEYEN PHILIPPE SEN             82 FLAC 7'00
18 DIEUDONNE NICOLAS SEN            87 SMAC 7'00
19 LE NOUAIL SYLVAIN* SEN            80 RFCL 7'01
20 BARBE KIM SEN                            81 EA 7'02
21 WILSSENS KOEN SEN                  81 VOLH
22 VAN OPHEM JEREMY SEN           84 DCLA
23 WYTINCK THOMAS SEN               84 RIEM
24 SCHOCKAERT LAURENS JUN      90 LAT
25 LUYCKX TIM SEN                         86 OEH
1
2
3
4
6
7
8
9
5

17:58 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Chique gedaan!!

Kan je een paar van die foto's doormailen (groot genoeg voor in de volgende jaarboek)
bv de laatste en de 3-de laatste (jullie samen close-up)

Gepost door: Peter | 10-03-08

Wesley, proficiat met je knalprestatie op het BK!!
Ik had afgelopen zomer al opgemerkt dat je aan een opmars bezig was en die lijn trek je duidelijk nu door. Voor mij ben je toch één van de grootste revelaties van afgelopen veldloopseizoen. Chapeau!
Ik zou zeggen: doe zo voort en de rest volgt vanzelf. Tot op één of andere pistemeeting ;-)
Groeten,
Jonas Roels

Gepost door: Roelzie | 10-03-08

Fantastisch De Kerpel RULES
Proficiat mannen, voor allebei, klasbakken !!

Gepost door: tanteke | 11-03-08

Proficiat! Dikke proficiat aan die 2 sterke eerstejaars! Dergelijke cross prestaties zijn veelbelovend voor deze zomer! Go For it mannen!

Groetjes Kim

Gepost door: Kim Barbé | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.