24-03-08

Thuis op verschillende fronten

Deze vrijdag vertrek ik op wintervakantie, de winter is dus nog altijd bezig!! Ik trek voor de 5e keer naar Les Deux Alpes met enkele maten. Mijn tweede hobby: snowboarden, oefen ik al vele jaren uit in deze Franse Alpen. Ik doe dit al wel wat langer als lopen. Voor diegenen die het nog niet weten: Ik heb met snowboarden een lang verleden. We gaan al vanaf ons 15 jaar en we hebben zo een vaste vriendengroep waarmee we soms wel iets te ver gaan!

Ik moet toch eerlijk toegeven dat we op hoog niveau snowboarden, en dan bedoel ik niet -zoals velen zeggen - gewoon tegen een rotvaart naar beneden gaan. Dat komt er ook wel bij. Maar met mijn skateboard verleden (ander verhaal) zijn we een bende freestylers die zich wel vooral in de funparken nestelen. En in Les2Alpes zijn die echt wel fucking zot! Ik weet het... dit zou je niet met lopen mogen combineren... maar het is nu eenmaal zo... ik ben nog jong en profiteer nog eens graag. Dat kan niemand me kwalijk nemen. Leuk om weten: Het BK Snowboarden word daar elke keer rond Pasen gehouden. Wij zijn dan ook telkens daar om onze landgenoten aan te moedigen. Snowboarders zijn wel raar manne, totaal ander wereldje, zeker niet te vergelijken met lopen (meer cohesie!)

We logeren in een hotel dat we ondertussen al door en door kennen, zelfs het personeel. Dit jaar gaan we met een relatief klein groepje. Eén vriend van ons zit al zo'n 3-4 maand daar, hij is op seizoen getrokken en is ondertussen omgetoverd tot Fransman. Hij kent die Alpen nu wel op zijn duimpje (wij ook, maar hij beter) Voor hem is snowboarden als lopen voor mij, snap je?

Enig probleem is: 10 lange dagen niet lopen is een ware hel voor mij. Gevolgen zijn o.a. afkickverschijnselen, energieoverschot, plotse stuiptrekkingen, groen worden en soms ook slaaplopen (niet wandelen) Nu even serieus. Ik ga het er eens 10 dagen van nemen, om me daarna klaar te stomen voor de zomer. Het zal een lange zomer worden met hopelijk veel records. De eerste wedstrijd zal het PK zijn (als ik dit al meeloop) rond eind april. Momenteel ben ik al wel een beetje uithoudingsbasis aan het leggen, dit wil zeggen: duurlopen, wat extensief, beetje versnellen, zwemmen en fietsen ook nog, maar de nadruk ligt vooral op kracht en stabilisatietrainingen. Het is nu de moment om daar aan te werken....

 c-ya'll in de zomer...

snbrd

De positieve kant van véél sneeuw! (vorig jaar)

13:30 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.