24-03-08

Thuis op verschillende fronten

Deze vrijdag vertrek ik op wintervakantie, de winter is dus nog altijd bezig!! Ik trek voor de 5e keer naar Les Deux Alpes met enkele maten. Mijn tweede hobby: snowboarden, oefen ik al vele jaren uit in deze Franse Alpen. Ik doe dit al wel wat langer als lopen. Voor diegenen die het nog niet weten: Ik heb met snowboarden een lang verleden. We gaan al vanaf ons 15 jaar en we hebben zo een vaste vriendengroep waarmee we soms wel iets te ver gaan!

Ik moet toch eerlijk toegeven dat we op hoog niveau snowboarden, en dan bedoel ik niet -zoals velen zeggen - gewoon tegen een rotvaart naar beneden gaan. Dat komt er ook wel bij. Maar met mijn skateboard verleden (ander verhaal) zijn we een bende freestylers die zich wel vooral in de funparken nestelen. En in Les2Alpes zijn die echt wel fucking zot! Ik weet het... dit zou je niet met lopen mogen combineren... maar het is nu eenmaal zo... ik ben nog jong en profiteer nog eens graag. Dat kan niemand me kwalijk nemen. Leuk om weten: Het BK Snowboarden word daar elke keer rond Pasen gehouden. Wij zijn dan ook telkens daar om onze landgenoten aan te moedigen. Snowboarders zijn wel raar manne, totaal ander wereldje, zeker niet te vergelijken met lopen (meer cohesie!)

We logeren in een hotel dat we ondertussen al door en door kennen, zelfs het personeel. Dit jaar gaan we met een relatief klein groepje. Eén vriend van ons zit al zo'n 3-4 maand daar, hij is op seizoen getrokken en is ondertussen omgetoverd tot Fransman. Hij kent die Alpen nu wel op zijn duimpje (wij ook, maar hij beter) Voor hem is snowboarden als lopen voor mij, snap je?

Enig probleem is: 10 lange dagen niet lopen is een ware hel voor mij. Gevolgen zijn o.a. afkickverschijnselen, energieoverschot, plotse stuiptrekkingen, groen worden en soms ook slaaplopen (niet wandelen) Nu even serieus. Ik ga het er eens 10 dagen van nemen, om me daarna klaar te stomen voor de zomer. Het zal een lange zomer worden met hopelijk veel records. De eerste wedstrijd zal het PK zijn (als ik dit al meeloop) rond eind april. Momenteel ben ik al wel een beetje uithoudingsbasis aan het leggen, dit wil zeggen: duurlopen, wat extensief, beetje versnellen, zwemmen en fietsen ook nog, maar de nadruk ligt vooral op kracht en stabilisatietrainingen. Het is nu de moment om daar aan te werken....

 c-ya'll in de zomer...

snbrd

De positieve kant van véél sneeuw! (vorig jaar)

13:30 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-08

Eindafrekening winter 07-08

Hier even een overzicht van mijn resultaten dit winterseizoen. Over het algemeen ben ik wel tevreden, ik heb echter wel enkele maanden achterstand opgelopen maar dit is nog overbrugbaar naar de zomer toe. Wat wel dient gezegd te worden is dat het hoofddoel niet bereikt is: Het schrappen van een (selectie) voor het Europees kampioenschap was een steek in het hart. Momenteel heb ik nog geen doelen gesteld voor de zomer.

1.) 28/10/'07  CC Gent (aflossing) met Kevin De Kerpel en Atelaw Bekele  8e

2.) 21/01/'08  Breda (Ned) korte cross  3e

3.) 27/01/'08  CC Hanuit korte cross  9e (7e Belg)

4.) 03/02/'08  Provinciaal Kampioenschap Antwerpen korte cross  1e

5.) 17/02/'08  Borsbeek lange cross 1e

6.) 24/02/'08  Betekom korte cross 3e

7.) 09/03/'08 Belgische kampioenschap korte cross 7e (6e Belg)

19:08 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-08

Verslag Belgisch Kampioenschap 2008

Hallo iedereen, gisteren werd ik in Oostende 7e in de korte cross (6e Belg). Ik was al sinds zaterdagmiddag in Oostende in een hotelletje met nog heel wat collega atleten, de suporters,.... Zalig was het gewoon! Veel afgelachen, goed gaan eten met een hele hoop en achteraf nog Poker gespeeld met de hele groep. Ook Willem van Hoof was erbij, de ultieme pechvogel die in gedachte al op spikes van 6mm staat. Dit terwijl ik er van 21 aan het indraaien was. Hij heeft vorige week zondag op training een blessure opgelopen aan de voet en lag dus buiten strijd. Dit euvel zal echter van korte duur zijn, maar het kwam toch weer mooi uit!! Wetende dat hij zeker op podium had gestaan.  

Zondag dan: Sommigen beschreven de omstandigheden als een ware hel, ik vond het eerder zalig. Gedachten van Wesley op zaterdag: "De sneltse wint" (mooi parcours, droog en snel!) Gedachten van Wesley op zondag: "De snelste slijkduivel wint" (10cm slijk en water op het parcours, rotweer en koud) Toch was mijn voorspelling correct, Kim ruell was absoluut een klasse te sterk voor iedereen!! Zelfs voor een wederkerende topper van het slijk: Pieter Rijnders (die echt sterk liep en tweede werd)

De start was simpel, je moet als atleet leren nadenken, en dat doe je in de wedstrijd ook met je kopke! Ik stond 15' voor de start aan de opwarmingszone (achter startlijn). Iedereen begrijpt toch dat 300 deelnemers niet gemakkelijk achter een startlijn van 60m geraken! Zo stond ik - met het grootste deel van de toppers - als eerste aan de lijn. Nu alleen nog deftig starten en niet vallen. Ook simpel, gewoon 100m doortrekken en je bent verlost van de bulderende massa. Dit ging redelijk vlot, ik dacht dat ik na 200m een serieus klopke ging krijgen, maar dit was absoluut niet zo. Ik moet zelfs toegeven dat ik gedurende 1.5km niet heb afgezien. Wat wijst op een topconditie. Ik voelde me super. Een uitval van één van de twee brandenbourgs' zorgde voor een concentratie van de favorieten. Met z'n twaalf kwamen ze mij net na de eerste doorkomst voorbijgelopen. Ik wist wel dat er nog enkelen zich gingen verslikken. Toch heb ik ook een fout gemaakt: teveel gedoseerd naar het einde toe, ik had moeten meegaan met de 4e, 5e (Tijtgat, Dewitte) Maarja, vijgen na pasen.

Zo liepen we - voor we het zelf beseften - al terug over de startstrook in de laatste ronde. Toen is Tom Salden me nog voorbijgekomen en daar heb ik dan toch bij aangehaakt. Nog steeds redelijk wat benzine in de tank... maar toch besloten om gewoon te volgen. Toen we de laatste maal over de 2 bergen kwamen dacht ik: "nu voluit tot aan de meet, er zit nog te veel in" Ik wilde niet aankomen met het gevoel nog over te hebben, stel je voor!!! Zo begon ik aan mijn inhaalrace, echt te vlot, ze vielen als vliegen en stonden volledig stil voor mij. Ik liep met een reuzefoulé naar beneden en kreeg Tim Clerbout in het vizier. Die tevens ook volledig erdoor zat. In de laatste bocht kwam ik erbij en meteen erover, ik zag Tijtgat en Dewitte nog voor me maar het was te laat. Alles eruit gesprint en nog gevallen als ik over de meet kwam. Vraag me nu ook niet hoe dat kwam?? weet het zelf niet. Mijn broer vocht zijn strijd uit met de eeuwige concurent Kim Barbe die in de start ongelukkig ten val kwam en zijn BK in het water zag vallen. (dan heeft die toch nog verdomd veel ingehaald) Mijn broer werd 16e en zeker tevreden. Zijn seizoen heeft iets te lang geduurd, hij was doodop de laatste weken.

Algemeen gezien ben ik wel tevreden. Een 7e stek als eerstejaars is wel redelijk. Natuurlijk wil ik méér! Maar nu een paar weekjes rusten, wat zwemmen, fietsen en 100 kilo bijkomen. Daarna begint mijn zomerseizoen. En dit jaar hoop ik om écht snelle tijden neer te zetten. Het zal er ongeveer hetzelfde uitzien als vorig jaar. Vooral 1500m, 800m en 3000m. We zien wel, niet te veel speculeren. Ben wel al benieuwd.

Verder wil ik Kim nog proficiat wensen met de titel, verdiend gewonnen! De andere lopers - voor wie het seizoen ook wat lang was - ook knap om toch nog op te dagen op het BK. En tot in de zomer....

KORTE VELDLOOP – 2541M

1  RUELL KIM SEN                                 87 DCLA 6'33
2  RIJNDERS PIETER SEN                    76 DCLA 6'37
3  MERDJI TAYEB* SEN                        80 CRAC 6'48
4  VAN STEEN MAARTEN SEN              80 DCLA 6'38
5  TIJTGAT LANDER SEN                      83 AZW 6'43
6  DEWITTE SEBASTIEN SEN              85 RESC 6'43
7  DE KERPEL WESLEY SEN               88 AVZK 6'45
8  CLERBOUT TIM SEN                         81 LAT 6'47
9  SALDEN TOM SEN                            85 ATLA 6'49
10 VANDERMARLIERE KOEN SEN       85 FLAC 6'52
11 RINGOOT ROEL SEN                       85 OPW 6'54
12 VAN GASSE ETIENNE SEN             84 RCB 6'55
13 DEPOORTERE DRIES SEN              85 AVR 6'56
14 BRANDENBOURG MICHAEL SEN    86 ARCH 6'58
15 LEVACQ CORENTIN SEN                81 RESC 6'58
16 DE KERPEL KEVIN SEN                 88 AVZK 6'59
17 VERLEYEN PHILIPPE SEN             82 FLAC 7'00
18 DIEUDONNE NICOLAS SEN            87 SMAC 7'00
19 LE NOUAIL SYLVAIN* SEN            80 RFCL 7'01
20 BARBE KIM SEN                            81 EA 7'02
21 WILSSENS KOEN SEN                  81 VOLH
22 VAN OPHEM JEREMY SEN           84 DCLA
23 WYTINCK THOMAS SEN               84 RIEM
24 SCHOCKAERT LAURENS JUN      90 LAT
25 LUYCKX TIM SEN                         86 OEH
1
2
3
4
6
7
8
9
5

17:58 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-03-08

Voorbeschouwing BK korte cross Oostende

Zondag is het zover, mijn eerste Belgisch kampioenschap bij de grote jongens. De korte cross staat elk jaar gekend voor zijn grote deelnemersaantal. Dit jaar verschijnen zo'n 300 atleten aan de start van deze 2.5km. Het zal dus drummen worden voor een plaatsje in de sterk bezette kopgroep. De korte cross is namelijk een hele open wedstrijd ten opzichte van de lange cross waar alle ogen op Tom v Hooste en Mario van Waeyenberge worden gericht.

Ook is onze wedstrijd zeer sterk bezet met snelheidsduivels. Wat natuurlijk goed uitkomt over zo'n korte omloop. Zo hebben we Kim Ruell, Maarten van Steen, Koen Wilssens, Tim Luyckx, Tom v Rooy en zeker en vast niet te onderschatten Roel Ringoot! Deze laatste heeft mij een pijnlijk litteken bezorgd na Hanuit waar hij me in de sprint heeft geklopt. Maar deze bewees zijn snelheid opnieuw op 17 februari in de indoorhal te Gent. Hij werd 2e op het BK op 7/100 sten van Geoffrey Marrion. Hij zette eerder ook een knappe 3'51" neer op dezelfde afstand.

Na dit groepje kanshebbers komen de zoglopers waaronder ik mezelf categoriseer. Samen met Lander tytgat, Sebastien Dewitte, Kim barbe en dan mijn broer zal het een leuke strijd worden om binnen die top 10 te duiken. Ik moet zeggen dat ik mezelf enorm goed voel, de piek komt goed uit! En hiervan ga ik gebruik maken. Als alles verloopt zoals het hoort zal het zondag mooi weer worden (in de cross althans) want ze voorspellen veel regen! Mij niet gelaten, ik ga ni wene voor die 8 minuutjes da wij moete lopen.

15:55 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |