15-04-08

Tussentijdse evaluatie

Ondertussen verlopen de trainingen zeer vlot, er is nog niets geforceerd en dat zal nog even zo blijven. Een stabiele en gestage opbouw van een seizoen is een kunst. Je moet jezelf leren inhouden op training. Dit zijn eigenlijk zéér belangrijke periodes voor een atleet. Een seizoen doseren is niet zo gemakkelijk als het lijkt, je moet hierover nadenken. Dit is dan ook precies waar ik nu mee bezig ben: plannen, schrappen, doseren, indelen en trainen.

Ik zal ook enkele malen Willem vergezellen in het zwembad (aquajoggen), niet dat ik een blessure heb, maar omdat deze vorm van trainen alleen maar positieve eigenschappen kent. Zo krijgen de gewrichten hun verdiende rust; is de kans op blessure geminimaliseerd; leer je controle uitoefenen over het hele lichaam; en je conditie gaat er ook op vooruit. Het is en blijft echter nog steeds een alternatieve trainingsvorm. Maar zeker de moeite waard om in te bouwen tijdens zware trainingsweken of als je op de rand van een blessure staat.

Momenteel is het dus wel wat minder druk in mijn loopleven omdat er nog geen wedstrijden worden gelopen. Alles draait nu om trainen. Maar mijn lerarenopleiding in Groep T vraagt nu wel zijn nodige aandacht. Zo staan er weer stages voor de deur die toch wel veel papierwerk met zich meebrengen. Maar het is wel de meest interessante periode van het jaar. Voor een klas staan is uiteraard niet vermoeiend, in tegenstelling tot wat ik sommigen hoor zeggen. Mentaal ben je wel uitgeput na een weekje in het onderwijs, maar fysiek heb je energie te over...

 

17:58 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.