26-04-08

Vals alarm

De scheenbeenirritatie of ontsteking dat ik enkele dagen geleden voelde bleek uiteindelijk een kneuzing van het scheenbeen te zijn. Geen echte ontsteking dus, oef! Ik heb sinds gisteren de trainingen terug hervat. Dit deed ik door een half uurtje los te lopen op een grasveld. Ik voelde niets meer en ben dus zeer tevreden.

De kneuzing heb ik waarschijnlijk opgelopen tijdens mijn snowboard vakantie. Mijn (skibot) kwam net tot op de hoogte waar ik last had. Ik weet ook nog dat ik de eerste dagen mijn bot iets te vast had aangebonden waardoor ik dus achteraf (na de eerste loopweek) pas de gevolgen er van ondervond. Training gaat gewoon verder nu. Binnen 1.5 week volgt een lactaattest, deze zal uitwijzen waaraan ik moet werken en hoe de zaken er natuurlijk voor staan. Ik denk van mezelf dat ik nog te weinig uithouding heb, qua snelheid zit ik momenteel al redelijk scherp. Afwachten...                De eerste wedstrijd zal de interclub zijn op 11 mei. Ik loop er al zeker een 4x400m mee en nog een 800m of 1500m. Weet nog niet precies welke.

Nieuw is ook dat ik net geselecteerd ben in het crossteam van 2008. Dit alles staat in het kader van de Europese veldloopkampioenschappen dit jaar in Oostende. Ik ben momenteel belofte en ik denk dat ons land er zo'n 6 uitstuurd, ben niet zeker. Meer informatie kan je altijd vinden op www.val.be - Sport - Talentendetectie en ontwikkeling

Nu ga ik nog wat lopen en verder genieten van het prachtige weer.

13:22 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-08

Eerste tussenstop

Afgelopen trainingen vlotten zéér goed. De gevraagde tempo's worden  gemakkelijk gehaald en de kilometers zijn vanzelfsprekend, aangezien er nog niet écht veel kilometers worden gelopen.

Toch heb ik nu al enkele dagen last van een ontsteking op het scheenbeen. Momenteel nog zeer miniem (amper last van) maar uit voorzorg ga ik toch de volgende 3-4 trainingen overslaan. Natuurlijk ga ik Aqua - joggen om de conditie op peil te houden, morgen namiddag zal ik mijn training in het water afwerken. Ik blaas het hele gedoe niet graag op omdat het nog niets voorstelt. Vandaag ben ik bij Dr. Mertens langsgeweest en hij zegt dat de ontsteking nog in de beginfase is waardoor ik er met de nodige inspuitigen rust en wat ontstekingsremmers vanaf moet zijn vóór zondag. Nu alleen hopen dat ik niet (zoals Kim Ruell) met een scheenbeenvliesontsteking te kampen krijg. Want dan kan ik 6-8 weken rusten. Dit rampscenario zal zich volgens Dr.Mertens niet afspelen aangezien ik er uiterst snel bij ben.

Wel spijtig dat ik de looptrainingen even niet kan afwerken in dit mooie weer!

17:48 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-08

Tussentijdse evaluatie

Ondertussen verlopen de trainingen zeer vlot, er is nog niets geforceerd en dat zal nog even zo blijven. Een stabiele en gestage opbouw van een seizoen is een kunst. Je moet jezelf leren inhouden op training. Dit zijn eigenlijk zéér belangrijke periodes voor een atleet. Een seizoen doseren is niet zo gemakkelijk als het lijkt, je moet hierover nadenken. Dit is dan ook precies waar ik nu mee bezig ben: plannen, schrappen, doseren, indelen en trainen.

Ik zal ook enkele malen Willem vergezellen in het zwembad (aquajoggen), niet dat ik een blessure heb, maar omdat deze vorm van trainen alleen maar positieve eigenschappen kent. Zo krijgen de gewrichten hun verdiende rust; is de kans op blessure geminimaliseerd; leer je controle uitoefenen over het hele lichaam; en je conditie gaat er ook op vooruit. Het is en blijft echter nog steeds een alternatieve trainingsvorm. Maar zeker de moeite waard om in te bouwen tijdens zware trainingsweken of als je op de rand van een blessure staat.

Momenteel is het dus wel wat minder druk in mijn loopleven omdat er nog geen wedstrijden worden gelopen. Alles draait nu om trainen. Maar mijn lerarenopleiding in Groep T vraagt nu wel zijn nodige aandacht. Zo staan er weer stages voor de deur die toch wel veel papierwerk met zich meebrengen. Maar het is wel de meest interessante periode van het jaar. Voor een klas staan is uiteraard niet vermoeiend, in tegenstelling tot wat ik sommigen hoor zeggen. Mentaal ben je wel uitgeput na een weekje in het onderwijs, maar fysiek heb je energie te over...

 

17:58 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-08

ready...set...go?

sorry voor het wat late verslagje van de reis naar 2 Alpes. Ik moest toch zeker enkele foto's hebben. Ik ga het redelijk kort houden: we hebben ons daar rotgeamuseerd! Veel zon, voldoende sneeuw maakte de reis natuurlijk top. Nog leuker was het dat ik aan de terugreis van zo'n 11u begon zonder ook maar iets gebroken, verstuikt etc. te hebben. Stiekem wenst ik dit echt, het zou een regelrechte ramp geweest zijn. Maar ik ben héél teruggekomen. 10 dagen niet gelopen, maar zeker ook niet gerust. Geloof het of niet maar een hele dag op je plank staan kruipt toch in je kleren. Qua kracht heb ik zeker niets verloren. Snelheid natuurlijk wel. Het was raar om opnieuw een versnelling te trekken.

Ook Gert-jan (aka: the Frenchy) was blij ons terug te zien na een heel seizoen in die bergen. Hij heeft er die week deelgenomen aan de boardercross voor het Belgische Kampioenschap (hij had de 2e snelste tijd van de voorrondes) Voor de leken, bij de boardercross moet je jezelf als een gek over een nog gekker parcours naar beneden smijten in groepjes van 4. In de volgende ronde was hij gevallen en dus uitgeteld. Toch knap, én gek!

Ook 's avonds was er vollenbak feest daar in 2 Alpes. Je hebt er trouwens echt moeite mee om een niet-Belg te vinden. Iedereen is uit onze streek (Antwerpen) of toch zeker uit vlaanderen. Je hoeft je taal niet aan te passen. Ook leuk dat de bomb ass dj: DR. Lektroluv aanwezig was en zorgde voor een megafeest! Daar zijn we dan met een select groepje langs de VIP lounge heel dicht bij kunnen geraken. (vooral goed kunnen liegen en doen dat je fotograaf bent)

Maar nu even terug naar de realiteit. Het seizoen is vanaf maandag terug vertrokken. De zomer is in aantocht en de piste dus ook. Donderdag staat zelfs de eerste pistetraining op het menu. Het zal echter een raar gevoel geven om terug tegen topsnelheid te lopen. Ook hoop ik dat die kleine kwaaltjes (die iedereen wel eens heeft) nu wegblijven zodat ik deftig kan opbouwen. Want voorlopig voelt alles nog niet 100% aan. Het PK heb ik al geschrapt omdat het gewoon te vroeg valt. Ik schiet niet graag met losse floders en spaar liever mijn krachten. Ik zal ze nodig hebben dit seizoen...

les deux alpes 105

les deux alpes 125
les deux alpes 180
les deux alpes 190
les deux alpes 202
les deux alpes 260
les deux alpes 307
les deux alpes 324
les deux alpes 340
les deux alpes 343
les deux alpes 356
les deux alpes 359
les deux alpes 377
les deux alpes 651

14:32 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |