21-06-08

Rustweek

Afgelopen dinsdag deed ik een lactaattest bij Jan Olbrecht in Zele. Algemeen gezien waren de resultaten zéér goed. De verzuringstempo's worden steeds hoger en beter. Enig probleem was dat ik met een VO2 max van een meisje rondloop. Ondanks nieuwe records en een goede conditie werkt het binnenste systeem een beetje tegen. Ik heb namelijk al een tijdje last van aanslepende keelpijn,... Een maand geleden had ik nog een VO2max van 72.

Olbrecht vertelde me dat mijn systeem aan het vechten is tegen .... weet ik niet. Dit is de reden dat het daar wat spaak liep. Maar niet echt een reden tot paniek. Ik had wat bang om klierkoorts van mijn broer over te krijgen, maar na een telefoontje met de dokter blijkt dat ik in mei 2004 (toen ik nog niet liep) al klierkoorts heb gehad. Oef! Maar toch niet echt op mijn gemak breng ik vandaag nog een bezoekje aan een arts om het probleem in de keel vast te stellen. Ik zit momenteel ook in een rustige periode, geeft mijn lichaam de gelegenheid om zich te helen, en om me klaar te stomen voor de zware weken die eraan komen. Motivatie is er zeker!!

Gisteren liep ik nog 5km in de Ramselserouteloop. De twee ronden van precies 2.5km werden niet zo snel afgelegd. Ik liet me de eerste ronde wat meeslepen met de groep en besloot relatief lang de kat uit de boom te kijken. Na mijn wedstrijdperiode liep ik dit gemakkelijk op souplesse. Na 3km was het genoeg geweest en besloot ik even zelf wat tempo te maken. Al bij al heb ik mijn benen dus eens goed laten ronddraaien en genieten van de sfeer. De 5km alleen al startte met 600man, de 10km (die Willem v Hoof won) met 500man!! Wat een opkomst.

Ik won in een tijd van 15'43", niet dat het ertoe doet maarja. Dirk Coenen/AVZK werd verdienstelijk tweede en Gert Engelen/AVZK werd derde. Ik liep tegen een tempo van 3'09" (zo'n 19km/h) iets wat momenteel zeer vlot aanvoelt en zeker nog lang kon volhouden. Alleen maar positief dus. Willem won natuurlijk voor Glenn Laurens en een zéér opmerkelijke Dries v Hoof (broertje van...)

Er was daar in Ramsel zéér veel volk en ook chapeau voor de organisatie die toch wel enkele mooie extra's en ook leuke podiumprijzen kon verzorgen.

10:01 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.