25-06-08

Goed nieuws

Hallo iedereen, vandaag zijn de resultaten van de examens bekend gemaakt. We zaten met zo'n 70 studenten in een lokaal gespannen te wachten op het verdict. Wanneer ze je naam riepen, wist je dat je erdoor was. Ik ben dus geslaagd, en mijn broer ook! Enorm goed nieuws, nu kan ik deze zomer rustig werken zonder aan herexamen te denken. Ook leuk was dat ik zelfs op geen enkel vak een minpunt had. Voor de hoofdvakken aardrijkskunde en geschiedenis waren de punten zelfs heel goed.

Nu even terug wat loopnieuws. Ik zit momenteel met wat vermoeidheid in de benen, met zéér afwisselende dalen maar ook pieken. Bloed is meermaals nagekeken en bleek toch inorde te zijn. Het zal wel niets betekenen dan. Alhoewel ik de laatste 3 dagen rond de middag geen stap meer vooruit kom. Tegen de avond toe is het dan weer beter...?? Zaterdag loop ik de 3000m in Nijvel, dit zal zonder enige specifieke training zijn, aangezien ik al enkele weken rustig bezig ben. We zien wel wat eruit komt. Het kan evengoed een supertijd zijn aangezien ik toch lang genoeg heb uitgerust. De échte piekperiode begint maar ergens rond half juli. Na zaterdag beginnen de trainingen voor KBC nacht, en de wedstrijden erna natuurlijk.

 

11:23 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-06-08

Rustweek

Afgelopen dinsdag deed ik een lactaattest bij Jan Olbrecht in Zele. Algemeen gezien waren de resultaten zéér goed. De verzuringstempo's worden steeds hoger en beter. Enig probleem was dat ik met een VO2 max van een meisje rondloop. Ondanks nieuwe records en een goede conditie werkt het binnenste systeem een beetje tegen. Ik heb namelijk al een tijdje last van aanslepende keelpijn,... Een maand geleden had ik nog een VO2max van 72.

Olbrecht vertelde me dat mijn systeem aan het vechten is tegen .... weet ik niet. Dit is de reden dat het daar wat spaak liep. Maar niet echt een reden tot paniek. Ik had wat bang om klierkoorts van mijn broer over te krijgen, maar na een telefoontje met de dokter blijkt dat ik in mei 2004 (toen ik nog niet liep) al klierkoorts heb gehad. Oef! Maar toch niet echt op mijn gemak breng ik vandaag nog een bezoekje aan een arts om het probleem in de keel vast te stellen. Ik zit momenteel ook in een rustige periode, geeft mijn lichaam de gelegenheid om zich te helen, en om me klaar te stomen voor de zware weken die eraan komen. Motivatie is er zeker!!

Gisteren liep ik nog 5km in de Ramselserouteloop. De twee ronden van precies 2.5km werden niet zo snel afgelegd. Ik liet me de eerste ronde wat meeslepen met de groep en besloot relatief lang de kat uit de boom te kijken. Na mijn wedstrijdperiode liep ik dit gemakkelijk op souplesse. Na 3km was het genoeg geweest en besloot ik even zelf wat tempo te maken. Al bij al heb ik mijn benen dus eens goed laten ronddraaien en genieten van de sfeer. De 5km alleen al startte met 600man, de 10km (die Willem v Hoof won) met 500man!! Wat een opkomst.

Ik won in een tijd van 15'43", niet dat het ertoe doet maarja. Dirk Coenen/AVZK werd verdienstelijk tweede en Gert Engelen/AVZK werd derde. Ik liep tegen een tempo van 3'09" (zo'n 19km/h) iets wat momenteel zeer vlot aanvoelt en zeker nog lang kon volhouden. Alleen maar positief dus. Willem won natuurlijk voor Glenn Laurens en een zéér opmerkelijke Dries v Hoof (broertje van...)

Er was daar in Ramsel zéér veel volk en ook chapeau voor de organisatie die toch wel enkele mooie extra's en ook leuke podiumprijzen kon verzorgen.

10:01 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-08

Tom Compernolle R.I.P.

 

10:19 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-08

Eindelijk!

Vandaag ronde ik mijn examenperiode af met een mondeling en schriftelijk examen van aardrijkskunde. Al bij al denk ik dat de examens goed verlopen zijn, nu nog wachten op het resultaat.

Het leuke nieuws is dus dat ik me terug volledig kan toeleggen op het lopen. Niet dat dit echt al te ver op de achtergrond werd gebracht, maar examens kunnen wel doorwegen. Een klein dipje in de conditie was wel merkbaar afgelopen week. Alhoewel de conditie wel tiptop inorde is momenteel, dit kan ik afleiden aan de lage hartslagen in rust en het tempo in recup dat hoger ligt dan enkele weken terug. Met andere woorden: de afwerking kan eventueel al beginnen. Toch zal ik nog één weekje rustig aan doen.

Binnen onze trainingsgroep zitten we ook in de lift. Zo is de conditie van Willem momenteel al fenomenaal gebeterd, het is nog even wachten op zijn superconditie (wat wel normaal is denk ik). Ook Kevin de Kerpel mag -na een periode van een klierkoortsvariant - weer rustig aan de slag. De nadruk ligt op weinig kilometers en weinig snelheid natuurlijk, bewegen is al voldoende. Toch positief nieuws!!

 

13:20 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-08

Zomerdoel komt in zicht / Flanders Cup Kessel - Lo

Vandaag liep ik de afsluitende wedstrijd in een reeks van vier, de 1500m in de Flanders Cup te Kessel - Lo. Het voorseizoen is nog niet volledig afgesloten, ik loop binnen drie weken nog een 3000m in Nijvel. Die avond vertrekken wij (Kevin, ik, Willem) op stage naar Sankt Moritz/ Zwitserland. Daar zullen we o.a. vergezeld worden door Tom Compernolle, Thijs Demeester, Jesse Stroobants, Peter Cosemans, Timothy convents, en nog enkele ROBA atleten.

Ik liep vandaag mijn tweede record in de reeks van 4 wedstrijden. Eerst de 3000m en nu de 1500m. Mijn eindtijd bedroeg 3'50"77. Zo goed als een secondje eraf. Hier ben ik natuurlijk tevreden mee, alhoewel 3'49" wel mooi staat! Ik stel vast dat ik op drie weken 4 seconden progressie heb gemaakt, wat toch wel een mooie maatstaf is. Ik kan dus met een gerust hart op stage vertrekken om eindelijk eens echt specifiek te gaan werken. Het echte snelheidswerk moet dus nog komen. Daarom juist dat deze prestaties me wel voldoening geven. Het doel dat ik deze zomer wil bereiken ligt nog wel enkele seconden onder de 3'50".

De wedstrijd zelf verliep redelijk vlot voor mij. Ik stond aan de start op mijn favoriete plek. De start was dan ook snel, ik stond naast de haas Tarik. De aanvangsronde was in zo'n 58 seconden, ik botste in de start nogal bruusk tegen een atleet van LAT, Jonas Roels, waarvoor mijn excuses. Verder moest ik eigenlijk gewoon volgen, even kwam ik er alleen voor te staan maar in mijn laatste ronde haalde ik de kopgroep snel en redelijk vlot in. Mijn eindspurt was sterk en niet zoals vorige week, ik had nu nog power in de benen. Toptijden bleven op de meeting toch uit, dankzij het weer denk ik. Het was wat frisjes en toch wat wind om een goede 1500m neer te zetten. In de A reeks liepen ze bijvoorbeeld voor een richttijd van 3'39" en dit werd dan 3'45". In onze reeks wonnen ze in 3'47", wat ook niet echt een supertijd is. Dit wil misschien wel wat zeggen...

Besluit: al bij al tevreden. Na de drieweekse stage in Zwitserland zullen er normaliter nog scherpere tijden moeten uitkomen. De huidige form is goed genoeg om op te bouwen naar een sterk record op alle afstanden.

1

2
Het gebrek aan looptraining eist zijn tol bij mijn broer Kevin!!3
Het vriendinneke, Ellen4
5
6
7
8
9
10
11
Ik, trainer en Willem12

1Tom Penfold              Gbr  3'47.360
2DEWITTE Sebastien        RESC 3'47.5485
3VANDENABEELE Thibaut     CABW 3'49.4588
4Eric Kiauka              Can  3'50.4479
5De Kerpel Wesley         AVZK 3'50.7788
6Alcala Victor Benito     Esp  3'51.4987
7D'hoedt Jeroen           OEH  3'52.1090
8Van Hoof Willem          ROBA 3'52.7879
9HERNOULD Franky          RESC 3'53.4186
10Naert Koen               EA   3'54.2789
11Roels Jonas              LAT  3'55.2783
12coghlan John             Irl  3'57.600
13Jallouli Tarik*        ATLE     NA  78

22:59 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-06-08

Mindere dag in het Limburgse Neerpelt

Gisteren liep ik de 800m in Neerpelt. Een topmeeting in België mag toch wel gezegd worden. Met tijden van 27'06 op de 10.000m en een Belgisch record 4x400 was het een mooi stukje atletiek.

Ikzelf heb behoorlijk slecht gelopen. Ik eindigde voorlaatste met 1'54"55. De tijd is al bij al nog te doen, maar het gevoel dat ik hierbij had was allesbehalve. Totaal geen power, pap in de benen en na 300m geen zin meer om te lopen. De reeks waarin ik geplaatst werd was toch behoorlijk snel met een doorkomsttijd van 55" waren we al 1" te traag (in principe). De beoogde eindtijd van onze groep (1'49") bleef uit en werd 1'51". Eigenlijk was het zelfs een ideale wedstrijd voor mij. Ik mocht starten in baan 1 en stond alleen in een baan, anderen stonden per 2. Vrij ideaal dus, maar het wilde niet werken.

Nuja, een slechte wedstrijd is geen slecht jaar dus loop ik volgende week mijn laatste wedstrijd in een rijtje van vier. Dat zal de 1500m op de Meeting van Mon worden. Kijken hoe dit loopt...

Verder wil ik nog kwijt dat Jan vd Broeck/LAT een echt prachtige wedstrijd liep. Wat een snelheid!! (1'49"02). Andere uitslagen: www.nachtvandeeuregio.be

1

2
   Er zijn niet zoveel foto's aangezien de vaste fotograaf er niet bij was.

800 meter Sen Men Time :17:47

1  DROPPERT RONALD 88             NED 1:51.71

2  ONSTENK BOUKE 81                 NED 1:51.97

3  STOKVIS RENà                          NED 1:52.23

4  DEWIT SEBASTIEN                    BEL 1:52.68

5 GEYTENBEEK GEERT 87            NED 1:53.24

6  D'HOEDT JEROEN 90                 OEH 1:53.99

7  DE KERPEL WESLEY 88           AVZK 1:54.55

8  LàSCHNER MICHIEL 76              NED 1:56.47

 BARTELSON MARTIJN 87             NED DNF

3

12:53 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |