25-08-08

Conditie behouden

Het seizoenseinde komt steeds sneller dichter bij. Ik loop dan ook maar twee wedstrijden meer. Dit is dan zaterdag in Merksem waar ik voor de laatste keer dit seizoen een 1500m loop. Ik hoop dan ook dat mijn laatste pijl nog zijn doel treft. De laatste wedstrijd is pas 14 september. Dit is het Belgisch Kampioenschap U23.

Eergisteren heb ik in Mol op de nacht van de vriendschap voor Willem V Hoof gehaasd. Nuja, ik heb dit behoorlijk slecht gedaan en de schuld ligt bij mezelf. Ik liep de rondes veel te traag. Een beetje onbegrijpelijk eigenlijk want dinsdag op training liepen we exact hetzelfde tempo in de intervals, toen ben ik steeds op een halve seconde nauwkeurig binnengelopen. Het leek wel of ik vastgeroest zat op rondjes van 64". Ik baal hier dan ook zwaar van omdat dit toch voor Willem was en ik wilde het eigenlijk absoluut goed doen. Toch liep hij nog zéér sterk een eindtijd van 7'57". Weeral een van de beste Belgische prestaties dit jaar en vorige jaren.

Ikzelf kijk al uit naar de winter, maar dit wil niet meteen zeggen dat ik mijn laatste wedstrijden zonder moed en zin ga lopen. Ik ben nog steeds gebrand op records en de conditie blijft voorlopig echt goed. Ik tracht het tot de allerlaatste wedstrijd uit te houden. Andere jaren loop ik de laatste en soms de voorlaatste wedstrijd bijna geheel op weerstand omdat ik de kracht niet meer heb om nog te presteren. Dit jaar blijkt helemaal anders. Het seizoen kan in dat opzicht nog 2 maand duren, gelukkig is dit niet echt zo! De komende rust zal van korte duur zijn, er staat één groot objectief aangekruist voor de winter: Europees kampioenschap in eigen land!!

Het doel is om te WINNEN!.... of toch van de Belgische beloften :) Het is nog wel even wachten, de winter is nog lang niet aan de orde, enkel in het kopke.

 

20:13 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mol Niks van aantrekken van die koers in Mol. Zo blijft mijn honger nog wat sterker hé. Mmmm... lekker...

Gepost door: Van Hoof Willem | 26-08-08

De commentaren zijn gesloten.