31-08-08

FC Merksem 1500m

P1000774 

Gisteren liep ik de 1500m in de laatste Flanders Cup van het seizoen. Ik won voor de zoveelste maal dit seizoen de B reeks in een tijd van 3'51"88. Blijkbaar voldoe ik volgens alle organisaties niet aan de norm om in een A - reeks te starten. Nuja, ik had me er snel bij neergelegd, en maakte mij er niet meer druk in. Dit kon ik even missen. Weer zag ik de snelle reeks voor mijn neus wegzoeven in een behoorlijk veld waar ik volgens mijn beperkte atletiekkennis toch had kunnen plaatsnemen.

In mijn reeks werd gehaasd voor een tijd van 3'45", dit stelde mij dan wel gerust. Toch liep ik de laatste 500 - 600m weer alleen. De laatste 200m kwam er nog een man van Ierland over maar deze delfde zijn eigen graf. Ik kan momenteel de sprintmotor nog op volle toeren zetten en dit deed ik dan ook. Hij moest tevreden zijn met een tweede plaats. Eerlijk moet ik toegeven dat het beste eraf is voor dit seizoen. Ik kon nog een beetje stand houden, maar het gaat stilaan bergaf, zo normaal als maar kan zijn. Ik had dit ongeveer wel voorspeld. Het doel op de 1500m - lopen rond de 3'46" - is niet gelukt en dus heb ik gefaald op deze afstand. De kansen dit seizoen waren klein maar het is voor iedereen zo (nuja, niet voor iedereen) Ik ben daarom behoorlijk tevreden. De tijd op mijn 3000m maakt veel goed. Nu heb ik enkele dagen rust ingelast enerzijds om de conditie zolang mogelijk te rekken en anderzijds om mijn licht gekwetste lies wat te laten recuperen. Mijn lies stoort me nu al een week en maakt het lastig tijdens versnellingen. Gisteren had ik tijdens de wedstrijd weinig last, waarschijnlijk door de adrenaline die door het lijf gaat. Maar achteraf was loslopen wat pijnlijk. Even rustig aan dus..

De volgende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen zal dus het BK zijn op 14 september. Hier loop ik ook voor de laatste keer in AVZK- shirt. Het zal dus wel een beetje pijn doen. Die mensen hebben me steeds goed geholpen en hebben me op het goede atletiekspoor gezet, de basis is hier begonnen en gelegd. Bij ROBA snij ik een nieuw atletiekhoofdstuk aan. Dit zal ongetwijfeld ook mooie tijden met zich meebrengen. Hier nog de uitslag van gisteren ciaow.

NameTeamMark
1De Kerpel WesleyAVZK3:51.88
2O'hanlon GaryIRL3:52.74
3Groen TijsNED3:52.79
4Naert KoenEA3:53.46
5Van Burg JesseNED3:53.90
6Wytinck ThomasRIEM3:54.93
7Meier Gian MarcoSUI3:54.98
8Bouchikhi SoufianeOLSE3:56.10
9Kenis RubenADD3:57.29
10De Bock ThomasVS3:57.95
11Smout AndreasSACN4:03.48
12Dirks CasperNED4:05.63
13Jansen WouterNED4:11.23
Van Dyck MaartenROBADNF
Barbe KimEADNF

13:17 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-08-08

Conditie behouden

Het seizoenseinde komt steeds sneller dichter bij. Ik loop dan ook maar twee wedstrijden meer. Dit is dan zaterdag in Merksem waar ik voor de laatste keer dit seizoen een 1500m loop. Ik hoop dan ook dat mijn laatste pijl nog zijn doel treft. De laatste wedstrijd is pas 14 september. Dit is het Belgisch Kampioenschap U23.

Eergisteren heb ik in Mol op de nacht van de vriendschap voor Willem V Hoof gehaasd. Nuja, ik heb dit behoorlijk slecht gedaan en de schuld ligt bij mezelf. Ik liep de rondes veel te traag. Een beetje onbegrijpelijk eigenlijk want dinsdag op training liepen we exact hetzelfde tempo in de intervals, toen ben ik steeds op een halve seconde nauwkeurig binnengelopen. Het leek wel of ik vastgeroest zat op rondjes van 64". Ik baal hier dan ook zwaar van omdat dit toch voor Willem was en ik wilde het eigenlijk absoluut goed doen. Toch liep hij nog zéér sterk een eindtijd van 7'57". Weeral een van de beste Belgische prestaties dit jaar en vorige jaren.

Ikzelf kijk al uit naar de winter, maar dit wil niet meteen zeggen dat ik mijn laatste wedstrijden zonder moed en zin ga lopen. Ik ben nog steeds gebrand op records en de conditie blijft voorlopig echt goed. Ik tracht het tot de allerlaatste wedstrijd uit te houden. Andere jaren loop ik de laatste en soms de voorlaatste wedstrijd bijna geheel op weerstand omdat ik de kracht niet meer heb om nog te presteren. Dit jaar blijkt helemaal anders. Het seizoen kan in dat opzicht nog 2 maand duren, gelukkig is dit niet echt zo! De komende rust zal van korte duur zijn, er staat één groot objectief aangekruist voor de winter: Europees kampioenschap in eigen land!!

Het doel is om te WINNEN!.... of toch van de Belgische beloften :) Het is nog wel even wachten, de winter is nog lang niet aan de orde, enkel in het kopke.

 

20:13 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-08-08

PR 3000m: 8'15" in Vilvoorde

Gisteren liep ik de 3000m in Vilvoorde. Mijn laatste 3000m van het seizoen en nu wilde ik eens dat alles een beetje goed ging! Want de laatste wedstrijden is het al wat geweest hoor, conditie steeds tiptop, maar er zijn nog andere zaken die wel moeten meezitten.

Nuja, ik had geluk omdat ik beroep kon doen op trainingsmakker en luxehaas Willem van Hoof. Ik vroeg om me naar een tijd van rond de 8'15" te loodsen. Dit deed hij uitstekend!! Resultaat was 8'15"3?  Het liep echter niet vanzelf. Toen ik me enkele dagen geleden inschreef voor deze meeting wist ik dat ze die dag stormweer voorspelden met rukwinden en zware regenval. Toen ik echter in vilvoorde aankwam was het prachtig weer! Niet de minste wind en mooi zonnig. Ik zat dus zeer optimistisch te wachten op mijn race. Dit wachten duurde wel héééél lang! De start was voorspeld om 20u30.... uiteindelijk werd dit ongeveer 21u45!! Veel te laat dus en ondertussen al twee uur aan het opwarmen en loslopen, je kan natuurlijk geen versnellingen blijven doen... Ik ben dan zeker 2 keer afgekoeld en heb telkens opnieuw moeten gaan loslopen. De moed zakte me toen volledig in de schoenen. En als dat nog niet genoeg was begon het rond 21u enorm hard te regenen. Wedstrijden werden uitgesteld en de binnenbaan stond onder water. Het bleef maar regenen en leek niet meer te stoppen. Toen het uiteindelijk toch stopte werden de 3000m reeksen afgeroepen. Nu komt het... ik mocht (ingeschreven met 8'21") in de B- reeks starten. De organisatie was nochtans op de hoogte dat Willem voor mij haasde. Weeral een foutje zeker, maar ik liet me het geen derde keer lappen (Brasschaat en Ninove) Dit keer had de trainer even orde op zaken gesteld. Het was daar dus een menaal testje waar ik mezelf moest oppeppen om nog moed te vinden. Gelukkig relativeerde ik alles toen ik eraan dacht dat Willem er nog was om me te helpen.

Toen we uiteindelijk van start gingen werd de laatste moment zelfs de B reeks nog bij de A reeks gevoegd en zo stonden we met een hele grote groep aan de startlijn. Willem nam natuurlijk het initatief en liep de gehele wedstrijd een mooi tempo voor mij. Ik steeds in tweede positie en de eerste maal in mijn leven met een haas voor mij alleen hoefde het tempo strak te volgen. Verder gingen nog zo'n vier atleten mee waaronder Dries Depoortere, Sihammane, Dieter vanstreels en ik denk nog een Ugandees, ben niet zeker.

Eén ronde voor het einde trok willem de race nog wat sneller op gang en Sihammane zette een sprint in. 300m voor de meet kwam ik er terug over en sprinte er langzaam maar zeker van weg, het laatste rondje liep ik nog in 60 - 61 seconden en zo won ik dus ook deze wedstrijd. Enorm tevreden, volgens mij ben ik zelfs snelste belofte dit jaar... De beoogde tijd voor de 3000m is behaald, bij de 1500m blijf ik nog wat op mijn honger zitten. Nu zal het eventjes wat minder wedstrijden zijn. De eerstvolgende zal FC Merksem worden, de afstand is nog niet bekend.

P1000623-800

P1000626-800

P1000634-800

3000 Meter Ac Heren Uur=22:11 
1De Kerpel WesleyAVZK8'15"34Sen 88
2Sihammane Abdeljebbar*RCB8'17"48Sen 82
3Owor PaskarUGA8'18"01Sen 80
4Depoortere DriesAVR8'33"27Sen 85
5Vanstreels DieterDUFF8'42"22Jun
6Verschoren BartDUFF8'44"75Sen 77
7Van Assche LukasVAC8'46"04Jun
8Moray LucasSPVI8'50"18Jun
9De Vocht PeterAVZK8'57"77Mas 60
10Vandenbroucke PieterAVR9'04"67Jun

18:34 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-08

Topvorm mag niet uit de kast

Gisteren liep ik de Flanders Cup in Ninove. Met veel hoop op een mooie tijd en een sterke conditie trok ik naar ginder. Ik had me vooringeschreven met mijn 3'48"08 van enkele weken geleden en hoopte dus op een plaatsje in de A reeks of B reeks. Bleek dat het geen van beide werd. Dit is de tweede keer dat ze me dit aandoen (zie FC Brasschaat) Ik werd om onbekende reden in de C reeks gedropt. Volgens mij toch onterecht, of niet? De moed zakte al wat weg, maar ik liet me niet van mijn stuk brengen. Toen hoorde ik dat Tim Rogge de voorziene haas was en ik ging de man even opzoeken. Toen ik het tempo vroeg zij hij me dat het rondjes van 61"5 worden (2'03" op 800m). Ik drong toen sterk aan om toch 4 seconden sneller door te komen, maar hij sukkelde naar eigen zegge met een achillespees en wilde niet echt van het schema afwijken.

Bij de start van de B reeks zag ik mijn wedstrijd van me weglopen, ik mocht nog 5 minuten langs de kant wachten. Er werd ook maar een matige 3'48" gelopen. Toen was het mijn beurt, het startschot werd gegeven en na 10m zag ik de luxehaas Rogge uitvallen, achteraf nog met de brancard weggedragen. Toen wist ik dat mijn wedstrijd verloren was. Ik hoopte nog op wat werk van de andere atleten maar het is op dat moment ook niet aan hun om het tempo te bepalen. Kim Barbé nam moedig de eerste 100 tot 150m voor zijn rekening. Maar ik wilde sneller... ik nam de kop en ben er niet meer vanaf gekomen! Ik liep de drie en halve ronde in de wind op kop (weeral). Maarja, zo was het nu eenmaal. Ik finishte in een matige 3'50"26. Ik bevestig wel dat mijn form goed is, ik heb nog nooit in mijn eentje 3'50" gelopen in toch redelijk slechte weersomstandigheden. Maar ik wilde 3'45". Het mag er precies niet van komen, zo lijkt. Er blijven ook geen pijlen op mijn boog zitten... conditoneel hou ik het misschien nog even vol maar mentaal zal het steeds moeilijker worden om op te laden. Maarja, op naar de volgende zeker. Volgens de trainer had ik geld moeten vragen om zo mooi te hazen in de C reeks.

Willem had ook pech op zijn 5000m, er werd door niemand initiatief genomen, er werd eigenlijk niet doorgelopen. Noodgedwongen liep de man in vorm ook vele rondjes op kop waardoor hij ook baalde. Toen hij teken deed om over te nemen keken de achtervolgende atleten de kat uit de boom. Willem was ondertussen de blaadjes aan die boom aan het tellen, kwestie van die tempojogging toch maar amusant te maken. Hij werd uiteindelijk nog derde na een zeer sterk eindschot. Nuja, de andere atleten liepen na 1km al niet meer voor een toptijd, maar voor winst. Dit had hij misschien ook beter gedaan, maarja. Een echte atleet wil records breken op meetings en winnen op kampioenschappen. Zo werkt the game!!

Zonet met de groep gaan loslopen. We zitten wel met een gevoel van "tja.. het is dan maar zo". Maar we weten wel beter, het seizoen is nog niet gedaan en dan staat er een verassende winter voor de deur. We zien wel... ciaow

 

RankNameTeamResult
1De Kerpel WesleyAVZK3:50.25
2De Koning JohanNED 3:51.28
3Dierckx ToonVOLH3:51.94
4Verwer NielsNED 3:52.09
5Wytinck ThomasRIEM3:52.13
6Byl Jean CharlesRCB 3:53.69
7Barbe KimEA 3:54.27
8Eurlings RobinATLA3:54.90
9Depoortere DriesAVR 3:55.84
10Molenhuis OlfertNED 3:56.36
11Niemeijer ErikNED 3:57.10
12Molenaar PimNED 3:58.10
13Touil AyoubCRAC4:00.25
14Stevens DavidKAAG4:03.93
Rogge TimAVLODNF
Roels JonasLAT DNF

P1000594-800

P1000599-800

P1000605-800

13:21 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-08-08

PR 3000m Tienen

Gisteren liep ik de 3000m op de memorial van Tienen in een recordtijd van 8'21". Ikzelf vond het een beetje slapjes, er zat veel meer in. Toch wel tevreden natuurlijk gezien de omstandigheden. Voor meer uitleg over deze "omstandigheden" verwijs ik liever naar de website van Willem v Hoof. (links) Het weer zat iedereen echt tegen. Wat beloofde een mooie race te worden met een sterk deelnemersveld en iedereen gebrand op records, viel in het water door het slechte weer. De wind blies ons uit de sokken. Enkelen vertelde me dat je per ronde 1.5seconde mag aftellen. Dit kan wel kloppen, aangezien iedereen zowat 10 seconde verloor t.o.v. hun besttijd. Ikzelf liep een record dus kan ik niet oordelen. Willem liep toch nog een sterke 8'01". Maar laat zo toch ook 8 seconden verlies optekenen (met haas). In dat geval zou ik een tijd van 8'13" waard zijn, maarja het moet altijd gelopen worden. Toen ik gisteren over de meet liep was ik echter niet kapot, ik was abnormaal snel gerecupereerd en heb niet echt kunnen afzien in de wedstrijd.

Ik en Pieter Rijners hadden op voorhand afgesproken om toch te lopen voor een tijd rond de 8'15". We deden elk ons deel aan de kop, beukend in de wind, en kregen toen een wat overhaaste Tom Salden in ons vizier. Daar liepen we het gat dan op dicht en toen waren we dus met drie op weg naar de eindmeet. Het kwartet Ruell,Van Hoof, Van Koolwijk en Vandermarliere liepen voorop. Toen Kim zijn haaswerk voor bekeken hield kwam Krijn post vatten, hij stapte even later ook uit en zo waren de koplopers maar met twee meer. Ons groepje was ondertussen mooi aan het ronddraaien. Ik had het gevoel en wilde wat sneller lopen maar wat haalde het uit. Ik zou dan alleen tussen de eerste en de tweede groep moeten lopen (aangezien ik nog geen 8 min kan lopen) Dit heb ik dan wijselijk maar zo gelaten en heb me dan maar koest gehouden in de tweede groep.

Willem zette naar eigen zegge de laatste 700m ferm aan en deed Vandermarliere lossen. Hij won en Koen liep nog een knappe 8'06". Die is in goede omstandigheden ook wel sub 8 min waard. Onze groep van drie liep samen de laatste ronde in en ik kon niet anders dan aanzetten. Ik trok dan ook serieus door om meteen van hen verlost te zijn. Ik had nog wat poeder over zoals gezegd en ging daarom op 200m van de lijn nogmaals versnellen. Ik werd dus derde.

Iedereen heeft zo een wrang gevoel over de wedstrijd gisteren. En niet alleen onze wedstrijd. Het is zonde dat je supperbenen op die manier laat opbranden. De laatste keer dat ik een 3000m liep was in Duffel in het begin van het seizoen. Daar liep ik nog met Tom Compernolle en werd ik tweede in 8'24", ook met veel wind! Maar volgende week is het weer koers, daarom kan ik niet ontevreden zijn. Ik loop in Ninove de 1500m en doe opnieuw een gooi naar een PR.

3000 meter                JSM Heren  Uur=19:52
11815VAN HOOF WILLEM          ROBA 8'01.99Sen79
21265VANDERMARLIERE KOEN      FLAC 8'06.72Sen85
31724DE KERPEL WESLEY         AVZK 8'21.62Sen88
42432RIJNDERS PIETER          DCLA 8'27.52Sen76
51198SALDEN TOM               ATLA 8'31.58Sen85
61387HUYBENS WOUTER           DCLA 8'39.05Sen80
71251LAURENS GLEN             AVZK 8'46.80Sen84
81115DE HONDT KJELL           RAM  8'49.00Sen88
91280VAN HOOF DRIES           ROBA 9'01.06Sen80
10361VAN DER KELEN TOM        ACP  9'20.07Jun90
11344VERMONDEN WOUTER         ACHL 9'44.48Jun89
122351VANBRABANT KEVIN         ROBA 10'16.08Sen79
134177LEMOINE PHILIP           ROBA 10'45.21Mas66
145429FRANCK HERMAN            RCT  10'51.02Mas51
155165D'HAESE WIM              RCT  11'43.91Mas66

 

2

31

12:14 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |