08-09-08

Aanloop naar BK 5000m

Zondag sta ik normaal gezien aan de start van het Belgisch kampioenschap 5000m voor Beloften (U23).

Ik zeg wel 'normaal gezien', omdat ik wat last heb van de lies. Deze is volgens de dokters licht ontstoken. Ik doe er alles aan om dit euvel zo snel mogelijk van de baan te helpen maar de zaak moet willen genezen ook. Momenteel gaat het allemaal nog, trainen lukt wel maar tijdens volle versnellingen lijkt het of er een mes in steekt. Ik heb de laatste weken dan ook al veel alternatief werk gedaan zoals fiets - en aquajogtrainingen. Hopelijk escaleert de zaak niet en kan ik na zondag mijn rustperiode ingaan zonder al te veel last. Het lichaam moet nog even volhouden.

Verder ben ik ook naar de Memorial van Damme gaan kijken waar volgens mij het hoogtepunt van de avond op de 10K was. Ik heb namelijk 2 favorieten op korte en lange afstand. Op de korte (1500m) is dit Daniel Kipchirchir Komen en op de lange (5 & 10K) is dit Moses Masai. Beide prachtige loopstijl en wedstrijdinzicht. Masai werd op de Memorial dan ook 2e na Sihine in een tijd van 27'06? Of toch in de buurt!! Gezien de omstandigheden, niet zo goed weer, was dit toch een mooi staaltje loopwerk!

Terug naar mij dan, in de rustperiode en erna (wanneer nog geen crossen geprogrammeerd staan) loop ik enkele straatswedstrijden. Ik doe dit niet zo veel, maar ik doe het wel graag. Dit jaar vervang ik mijn zieke broer in de Exemin Business triatlon trophy  van Mechelen. Hij loopt er normaal elk jaar met een team van de secundaire school waar we op zaten. Een zéér jonge maar beloftevolle zwemmer mag starten, waarna we onze wielrenner doen vertrekken (deze had vorig jaar de snelste tijd!), en dan mogen de lopers de rest opknappen. Toch een gekende aflossingswedstrijd waar ook sterke atleten aan de start komen. Ook nog in Mechelen loop ik de 10Km dwars door Mechelen. Nog nooit aan meegedaan maar deze kon er wel bij in het schema. Maar eerst zondag! Daar ga ik lopen voor een plaats op het podium...

Daniel Kipchirchir Komen

41663_w400xh600

09:46 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.