04-10-08

Rooskleurig...

De conditie is nooit echt ver weg geweest na het zomerseizoen, de brug tussen zomer en winter is geslagen door 2 weekjes rust. Hier verlies je niet zo veel conditie, wel regelmaat. Het is terug even wennen aan het dagelijks trainen, maar het is volop genieten nu. Kracht- en stabilisatietrainingen nemen een belangrijk deel van de dag in en de kilometers worden stilaan opgedreven.

Donderdag deed ik een lactaattest bij Jan Olbrecht, samen met o.a. Willem, Pieter Rijnders, Krijn Van Koolwijk werkte ik de test af om het conditiepeil te meten. Hierop bouw ik dan verder, daarmee werd dus het startpunt bepaald. Nu blijkt dat ik momenteel volledig klaar ben om te beginnen, de test wees uit dat ik goed ben uitgerust en dat ik op alle vlakken kan beginnen trainen. Soms kan het wel eens zijn dat je een tekort aan basistrainingen hebt (kilometers dus), maar dit was niet het geval. Dirk kan dus alle trainingen eens uittesten en achteraf besluiten welke het meest rendeert. Het zag er dus volgens Dr.Olbrecht "rooskleurig" uit. Ook Willem staat op het punt om nog maar eens een grote stap in de goede richting te plaatsen, na een mooi zomerseizoen met toch enkele opmerkelijke prestaties nog héél laat op het seizoen. (BK en Ekiden)

Verder laat mijn lesrooster het toe om het lopen mooi te combineren met de schoolse taken. Slecht nieuws nog steeds voor mijn broer. Door de klierkoorts zit hij nu toch al vele maanden aan de kant, en het lijkt zeker nog niet te beteren. Hopelijk keert het snel. We zijn op medisch vlak verschillende methoden aan het aftasten en vergelijken, maar je kunt natuurlijk niet alles proberen en dus moet je kiezen. De doktersrekeningen zijn ook niet min! Verder komen voor mij de eerste crosswedstrijden al een beetje dichterbij, de agenda staat nog niet vast. Er is 50% kans dat ik de CrossCup Relay meedoe met een mooi team, als alles goed loopt zou het zelfs een mooie seizoensopener kunnen worden. Ook Atelaw Bekele/AVZK heeft zijn ogen op het EK gericht. Hij is nu genaturaliseerd tot Belg en maakt dus een grote kans om bij de enkelingen te zijn die aan het EK te BXL kunnen deelnemen. Het zal echter nog even wachten zijn op de vorm van andere jaren (in de cross) aangezien hij wat moeilijkheden heeft om zijn job te combineren met de trainingen. Maar ook woont hij alleen en is het volgens hem niet altijd gemakkelijk om volgens schema te trainen. Hopen op het beste...

IMGP7600

Kevin, aka "de kefmeister", "kevin van stay steady", "kef", "dolly"

18:59 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gij zij wel Dolly he!

Gepost door: dixie | 05-10-08

De commentaren zijn gesloten.