18-10-08

Update

Ondertussen werd elk spiertje al terug aangesproken, zowel op looptraining als op stabilisatietraining. Het opbouwen loopt wat op zijn einde en we komen in een fase van doortrainen. Hoe we dit aanpakken? Dat laat ik aan mijn trainer over, hij kan me perfect naar een wedstrijd doen pieken. Of ik het dan nog kan? Dat is steeds de vraag. Vorig weekend was gevuld met het cross -teamweekend in Hofstade. Hierin zitten beloftevolle jonge atleten die een kans maken op een selectie voor het Europees Kampioenschap in december. We kregen er o.a. een uitleg van Tom van Hooste die er zijn manier van werken heeft ontleed, maar ook zijn trainer Dirk De Maesschalk leerde ons veel over de werking van het lichaam en het periodiseren voor een bepaald doel. De trainingen ginder waren leuk en het accent lag vooral op kilometers malen, er werd niet zwaar getraind en vooral de sfeer was professioneel. Zo kregen we zelfs een 'mental strength' sessie waarin we onszelf leren controleren in een wedstrijd.

Afgelopen weken train ik redelijk veel alleen (behalve clubtraining), iets wat ik niet gewoon ben. Normaal is Willem of mijn broer er steeds bij. Nuja, alleen lopen heeft ook voordelen. Goed nieuws trouwens voor Kevin, of toch behoorlijk. Hij mag terug wat beginnen lopen, na zo'n 5-6 maand niets gedaan te hebben. Ik raadde hem aan eerst 1-2 weken op de fiets door te brengen zodat de spieren terug aan de arbeid aanpassen (hij heeft heel de tijd NIETS kunnen doen). Het is vanzelfsprekend dat het nog even zal duren voor hij terug een DLP van 45' zal afronden.

26 oktober loop ik - als het goed is - mijn éérste cross van het seizoen. Een beetje een opwarmertje. Ik heb het natuurlijk over de relay cross cup te Gent. Normaliter loop ik er de 2e afstand, zo'n 3000m zeker? Het team staat nog steeds niet vast. De bedoeling is om er de conditie te meten, niet alleen t.o.v. vorig jaar, maar ook t.o.v. andere atleten. Het is echter een beetje lastig om dit te weten aangezien iedereen door elkaar zal lopen, de mannen van de tweede afstand starten mogelijk met een voorsprong of achterstand. Toch staat er eerst nog veel trainingswerk op het programma en zal deze relay een weinig betekenende cross worden. Ik bouw hier liever niet voor af en zal deze in het schema verwerken. Eerste echte afspraak zal de Cross Cup van Mol worden.

Tot dan...

12:52 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.