27-10-08

CC Relays, éérste keer in ROBA kleur

Het startschot van een nieuw winterseizoen is gelost. Dit gebeurde gisteren op de eerste Cross Cup van het seizoen, de relay in Gent. Een teamwedstrijd waarin je op 3 verschillende afstanden moet aflossen. Ik was echt blij dat het terug zover was. Trainen is en blijft leuk maar wedstrijden lopen geeft steeds iets extra.

Ik ben zéér tevreden met hoe ikzelf en natuurlijk mijn team gepresteerd heeft. We zijn geëindigd op een 18e plaats. Onze eerste loper Timothy Convents heeft zowat de ziel uit zijn lijf gelopen om ons niet teleur te stellen. Maar zo liep iedereen er gisteren bij. Hij kwam als één van de eerste aan de zandstrook (laatste 400m) maar moest dan de rol lossen. Uiteindelijk gaf hij als 20e de stok aan mij over en mocht ik starten aan mijn 2 rondjes of 3km. En het voelde zalig, ik liep zeer snel gisteren en heb zo nog 8 lopers ingehaald. Niemand is me nog voorbijgekomen en de tegenstanders voor mij werden steeds groter. Uiteindelijk gaf ik de stok als 12e aan Dries Van Hoof door. Hij heeft volgens mij toch nog zeer sterk gelopen aangezien we als 18e gefinished zijn. Je moet natuurlijk rekening houden dat op die laatste afstanden mannen als Bekele, Clerbout hem nog zijn voorbijgegaan. Dan heeft hij nog goed standgehouden!

Ook proficiat aan mijn trainer Dirk, Andy Delme en Patrick van Daele die toch weer mooi het goud bij de masters wegkaapten. Het zijn dan ook niet de minste, zet die dan nog eens samen en je hebt gewoonweg een sterk team!

Een goede start gemaakt dus, ik schrok even van de huidige conditie want ik had mezelf nog niet op dit niveau verwacht. Des te beter eigenlijk, we proberen nu nog even die kilometers omhoog te drijven en zo de conditie met kleine maar effectieve stappen op te bouwen. Ook mijn broer heeft al een ietwat roze toekomst momenteel, hij bouwt stilaan het fietsen op en zal binnen een week het lopen aanvatten.

IMGP9131

IMGP9133

IMGP9135

IMGP9138

IMGP9142

IMGP9143

IMGP9156

IMGP9159

IMGP9162

IMGP9169

IMGP9174

08:35 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Op den tv liep der ene met een potske zo snel dat het beeld ni kon volgen :)
proficiat en nu op naar ne goeie winter hé!

Gepost door: Tinne | 27-10-08

CrossCup Gent Hallo Wesley,

Van uit mijn luie zetel kon ik je prestatie op de TV volgen. Je gaf een zeer vlotte en erg frisse indruk. Het was een knappe prestatie die je geleverd hebt, al viel die bij de meeste niet op omdat ze in de schaduw van het 'grote geweld' gebeurde. Vanaf de volgende weken zal je zeker een van de Belgische veldlooprevelaties worden, zeker weten. Ook goed nieuws is dat Kevin zijn eerste stappen van zijn comeback heeft gezet.

Peter De Vocht.

Gepost door: Peter De Vocht | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.