27-10-08

CC Relays, éérste keer in ROBA kleur

Het startschot van een nieuw winterseizoen is gelost. Dit gebeurde gisteren op de eerste Cross Cup van het seizoen, de relay in Gent. Een teamwedstrijd waarin je op 3 verschillende afstanden moet aflossen. Ik was echt blij dat het terug zover was. Trainen is en blijft leuk maar wedstrijden lopen geeft steeds iets extra.

Ik ben zéér tevreden met hoe ikzelf en natuurlijk mijn team gepresteerd heeft. We zijn geëindigd op een 18e plaats. Onze eerste loper Timothy Convents heeft zowat de ziel uit zijn lijf gelopen om ons niet teleur te stellen. Maar zo liep iedereen er gisteren bij. Hij kwam als één van de eerste aan de zandstrook (laatste 400m) maar moest dan de rol lossen. Uiteindelijk gaf hij als 20e de stok aan mij over en mocht ik starten aan mijn 2 rondjes of 3km. En het voelde zalig, ik liep zeer snel gisteren en heb zo nog 8 lopers ingehaald. Niemand is me nog voorbijgekomen en de tegenstanders voor mij werden steeds groter. Uiteindelijk gaf ik de stok als 12e aan Dries Van Hoof door. Hij heeft volgens mij toch nog zeer sterk gelopen aangezien we als 18e gefinished zijn. Je moet natuurlijk rekening houden dat op die laatste afstanden mannen als Bekele, Clerbout hem nog zijn voorbijgegaan. Dan heeft hij nog goed standgehouden!

Ook proficiat aan mijn trainer Dirk, Andy Delme en Patrick van Daele die toch weer mooi het goud bij de masters wegkaapten. Het zijn dan ook niet de minste, zet die dan nog eens samen en je hebt gewoonweg een sterk team!

Een goede start gemaakt dus, ik schrok even van de huidige conditie want ik had mezelf nog niet op dit niveau verwacht. Des te beter eigenlijk, we proberen nu nog even die kilometers omhoog te drijven en zo de conditie met kleine maar effectieve stappen op te bouwen. Ook mijn broer heeft al een ietwat roze toekomst momenteel, hij bouwt stilaan het fietsen op en zal binnen een week het lopen aanvatten.

IMGP9131

IMGP9133

IMGP9135

IMGP9138

IMGP9142

IMGP9143

IMGP9156

IMGP9159

IMGP9162

IMGP9169

IMGP9174

08:35 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-10-08

Update

Ondertussen werd elk spiertje al terug aangesproken, zowel op looptraining als op stabilisatietraining. Het opbouwen loopt wat op zijn einde en we komen in een fase van doortrainen. Hoe we dit aanpakken? Dat laat ik aan mijn trainer over, hij kan me perfect naar een wedstrijd doen pieken. Of ik het dan nog kan? Dat is steeds de vraag. Vorig weekend was gevuld met het cross -teamweekend in Hofstade. Hierin zitten beloftevolle jonge atleten die een kans maken op een selectie voor het Europees Kampioenschap in december. We kregen er o.a. een uitleg van Tom van Hooste die er zijn manier van werken heeft ontleed, maar ook zijn trainer Dirk De Maesschalk leerde ons veel over de werking van het lichaam en het periodiseren voor een bepaald doel. De trainingen ginder waren leuk en het accent lag vooral op kilometers malen, er werd niet zwaar getraind en vooral de sfeer was professioneel. Zo kregen we zelfs een 'mental strength' sessie waarin we onszelf leren controleren in een wedstrijd.

Afgelopen weken train ik redelijk veel alleen (behalve clubtraining), iets wat ik niet gewoon ben. Normaal is Willem of mijn broer er steeds bij. Nuja, alleen lopen heeft ook voordelen. Goed nieuws trouwens voor Kevin, of toch behoorlijk. Hij mag terug wat beginnen lopen, na zo'n 5-6 maand niets gedaan te hebben. Ik raadde hem aan eerst 1-2 weken op de fiets door te brengen zodat de spieren terug aan de arbeid aanpassen (hij heeft heel de tijd NIETS kunnen doen). Het is vanzelfsprekend dat het nog even zal duren voor hij terug een DLP van 45' zal afronden.

26 oktober loop ik - als het goed is - mijn éérste cross van het seizoen. Een beetje een opwarmertje. Ik heb het natuurlijk over de relay cross cup te Gent. Normaliter loop ik er de 2e afstand, zo'n 3000m zeker? Het team staat nog steeds niet vast. De bedoeling is om er de conditie te meten, niet alleen t.o.v. vorig jaar, maar ook t.o.v. andere atleten. Het is echter een beetje lastig om dit te weten aangezien iedereen door elkaar zal lopen, de mannen van de tweede afstand starten mogelijk met een voorsprong of achterstand. Toch staat er eerst nog veel trainingswerk op het programma en zal deze relay een weinig betekenende cross worden. Ik bouw hier liever niet voor af en zal deze in het schema verwerken. Eerste echte afspraak zal de Cross Cup van Mol worden.

Tot dan...

12:52 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-08

Rooskleurig...

De conditie is nooit echt ver weg geweest na het zomerseizoen, de brug tussen zomer en winter is geslagen door 2 weekjes rust. Hier verlies je niet zo veel conditie, wel regelmaat. Het is terug even wennen aan het dagelijks trainen, maar het is volop genieten nu. Kracht- en stabilisatietrainingen nemen een belangrijk deel van de dag in en de kilometers worden stilaan opgedreven.

Donderdag deed ik een lactaattest bij Jan Olbrecht, samen met o.a. Willem, Pieter Rijnders, Krijn Van Koolwijk werkte ik de test af om het conditiepeil te meten. Hierop bouw ik dan verder, daarmee werd dus het startpunt bepaald. Nu blijkt dat ik momenteel volledig klaar ben om te beginnen, de test wees uit dat ik goed ben uitgerust en dat ik op alle vlakken kan beginnen trainen. Soms kan het wel eens zijn dat je een tekort aan basistrainingen hebt (kilometers dus), maar dit was niet het geval. Dirk kan dus alle trainingen eens uittesten en achteraf besluiten welke het meest rendeert. Het zag er dus volgens Dr.Olbrecht "rooskleurig" uit. Ook Willem staat op het punt om nog maar eens een grote stap in de goede richting te plaatsen, na een mooi zomerseizoen met toch enkele opmerkelijke prestaties nog héél laat op het seizoen. (BK en Ekiden)

Verder laat mijn lesrooster het toe om het lopen mooi te combineren met de schoolse taken. Slecht nieuws nog steeds voor mijn broer. Door de klierkoorts zit hij nu toch al vele maanden aan de kant, en het lijkt zeker nog niet te beteren. Hopelijk keert het snel. We zijn op medisch vlak verschillende methoden aan het aftasten en vergelijken, maar je kunt natuurlijk niet alles proberen en dus moet je kiezen. De doktersrekeningen zijn ook niet min! Verder komen voor mij de eerste crosswedstrijden al een beetje dichterbij, de agenda staat nog niet vast. Er is 50% kans dat ik de CrossCup Relay meedoe met een mooi team, als alles goed loopt zou het zelfs een mooie seizoensopener kunnen worden. Ook Atelaw Bekele/AVZK heeft zijn ogen op het EK gericht. Hij is nu genaturaliseerd tot Belg en maakt dus een grote kans om bij de enkelingen te zijn die aan het EK te BXL kunnen deelnemen. Het zal echter nog even wachten zijn op de vorm van andere jaren (in de cross) aangezien hij wat moeilijkheden heeft om zijn job te combineren met de trainingen. Maar ook woont hij alleen en is het volgens hem niet altijd gemakkelijk om volgens schema te trainen. Hopen op het beste...

IMGP7600

Kevin, aka "de kefmeister", "kevin van stay steady", "kef", "dolly"

18:59 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |