24-11-08

Warandeloop Tilburg, gewoon slecht!

Gisteren liep ik op Nederlandse grond de befaamde Warandeloop in Tilburg. Ik kwam er als U23 jarige aan de start en moest dus één ronde minder lopen dan de senioren. We starten wel samen onze wedstrijd.

De VAL was vergeten mij in te schrijven... dus ben ik wat vroeger vertrokken en heb ik mij tegen een betaling van €14 nog mogen na-inschrijven. Hier heb ik later nog een probleem mee gehad! In de opwarming verliep alles redelijk vlot, zoals gezegd hebben we gekozen om niet echt af te bouwen naar deze dag. Ik liep los met Willem en Hans Jansens op het toch wel spectaculaire parcours met bergen en putten van zeker 2m en dan ook nog heel wat technische modderstroken en zigzag werk gevolgd door een "boomstam-horden-balk". Het parcours was wel overheersend snel aangelegd. Het lag mij dus volledig! Iets voor de start begon het dan zeer hard te sneeuwen en dit heeft nog de hele wedstrijd geduurd. Ik was vergeten een pet mee te brengen en zag echt geen hand voor ogen door die vlokken. Mijn start was goed, maar daarna ging ik af net als een platte band in de cyclocross. Het was echt niet goed naar eigen mening. Steeds meer atleten haalden mij in. Het liep van geen meter, ondanks een goed opwarming was ik na 1km bevroren en mijn benen weigerden echt dienst gisteren! Ze wilden echt niet lopen... zeer spijtig dus en een gefaalde test. Uiteindelijk ben ik 9e belofte geworden maar daar kan ik iets minder leuk bijvertellen. We liepen namelijk met een chip aan onze veter die de tijd en plaats registreerden. Toen ik wilde binnenlopen bij de finish hielden enkele oficials mij tegen vlak voor de lijn! Ik mocht niet door riepen ze de hele tijd en ze vertelden mij dat ik nog een ronde moest lopen. Ik legde hen uit (aangezien ik toch niet moe was) dat ik nog belofte ben en dat ik mij heb na-ingeschreven. Na enige discussie tussen enkele personen bleek het een vergissing te zijn. De atleten met een nummer van de na-inschrijving leek sterk op die van het crossgala mannan (10km). Ze hebben zich verontschuldigd en lieten mij uiteindelijk wel over de lijn gaan. Ondertussen waren er wel al zeker 30-40 seconden voorbijgegaan en ook natuurlijk enkele atleten!! Maar ondanks dit gedoe had ik toch nog een slechte prestatie geleverd. Het was niet goed genoeg. Hopelijk draait het volgende week een pak beter.

In dezelfde wedstrijd werd Willem v Hoof knap 3e na een ijzersterke Michel Butter/Ned en Pieter Desmet. Meer informatie over uitslagen en foto's op www.warandeloop.nl en www.losseveter.nl

13:49 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Roeselare Wesley,
In Roeselare zijn de omstandigheden anders. Tilburg was een test, zonder specifieke afbouw. Nu sta je met een doel aan de start, nu zou het moeten gebeuren. Zondagavond is Tilburg vergeten. En wat dat "niet als 6e" betreft, beter 6e Belg in Roeselare en b.v. 3e Belg op het EK, dan omgekeerd zou ik denken.
Succes!

Gepost door: Gille | 26-11-08

sja Dat kan gebeuren he bruurke. Zoals ge zondag liep had ik u in mijnen toestand nog kunnen kloppen.

Maarja ik heb altijd veel praat bij hé:)
Als ik geneze ben kunne we er me 2 terug een lap
op geven. of me 3 (hé willem) :)

Joeeee

Gepost door: kef | 28-11-08

De commentaren zijn gesloten.