24-11-08

Warandeloop Tilburg, gewoon slecht!

Gisteren liep ik op Nederlandse grond de befaamde Warandeloop in Tilburg. Ik kwam er als U23 jarige aan de start en moest dus één ronde minder lopen dan de senioren. We starten wel samen onze wedstrijd.

De VAL was vergeten mij in te schrijven... dus ben ik wat vroeger vertrokken en heb ik mij tegen een betaling van €14 nog mogen na-inschrijven. Hier heb ik later nog een probleem mee gehad! In de opwarming verliep alles redelijk vlot, zoals gezegd hebben we gekozen om niet echt af te bouwen naar deze dag. Ik liep los met Willem en Hans Jansens op het toch wel spectaculaire parcours met bergen en putten van zeker 2m en dan ook nog heel wat technische modderstroken en zigzag werk gevolgd door een "boomstam-horden-balk". Het parcours was wel overheersend snel aangelegd. Het lag mij dus volledig! Iets voor de start begon het dan zeer hard te sneeuwen en dit heeft nog de hele wedstrijd geduurd. Ik was vergeten een pet mee te brengen en zag echt geen hand voor ogen door die vlokken. Mijn start was goed, maar daarna ging ik af net als een platte band in de cyclocross. Het was echt niet goed naar eigen mening. Steeds meer atleten haalden mij in. Het liep van geen meter, ondanks een goed opwarming was ik na 1km bevroren en mijn benen weigerden echt dienst gisteren! Ze wilden echt niet lopen... zeer spijtig dus en een gefaalde test. Uiteindelijk ben ik 9e belofte geworden maar daar kan ik iets minder leuk bijvertellen. We liepen namelijk met een chip aan onze veter die de tijd en plaats registreerden. Toen ik wilde binnenlopen bij de finish hielden enkele oficials mij tegen vlak voor de lijn! Ik mocht niet door riepen ze de hele tijd en ze vertelden mij dat ik nog een ronde moest lopen. Ik legde hen uit (aangezien ik toch niet moe was) dat ik nog belofte ben en dat ik mij heb na-ingeschreven. Na enige discussie tussen enkele personen bleek het een vergissing te zijn. De atleten met een nummer van de na-inschrijving leek sterk op die van het crossgala mannan (10km). Ze hebben zich verontschuldigd en lieten mij uiteindelijk wel over de lijn gaan. Ondertussen waren er wel al zeker 30-40 seconden voorbijgegaan en ook natuurlijk enkele atleten!! Maar ondanks dit gedoe had ik toch nog een slechte prestatie geleverd. Het was niet goed genoeg. Hopelijk draait het volgende week een pak beter.

In dezelfde wedstrijd werd Willem v Hoof knap 3e na een ijzersterke Michel Butter/Ned en Pieter Desmet. Meer informatie over uitslagen en foto's op www.warandeloop.nl en www.losseveter.nl

13:49 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-11-08

Voorbeschouwing Tilburg

Ondertussen zijn er weeral enkele zware trainingsperiodes achter de rug. Ik ben mezelf aan het klaarstomen voor het langere werk dit keer. Zondag zal ik in Tilburg de lange "beloftencross" lopen. Deze starten samen met de seniores maar lopen ongeveer 1km minder. Het zal de optimale test zijn voor Roeselare, daar waar de selectie voor het Europees Kampioenschap (BXL) zal plaatsvinden.

Afgelopen weken waren dus niet min. Ik koos ervoor om nog niet teveel wedstrijden te lopen. Enerzijds heb ik wel wedstrijdritme nodig en dat zal ik wel hebben, maar ik wil het anderzijds ook nog kunnen volhouden tot op het laatste! En hiermee bedoel ik het Belgisch Kampioenschap/CC. Maar dat is natuurlijk toekomstmuziek. De bedoeling voor zondag is niet om te winnen (ergens wel) maar om de concurenten voor de selectie te kloppen. Dit is het enige waar ik me momenteel op kan vastpinnen. Ik ken hun niveau en ik weet wat ik moet kunnen om ze voor te zijn. Er kan op de selectie wel altijd een aapje uit de mouw komen en daarom tracht ik toch enkele procenten sterker te staan. (maar ik ben niet de enige die dit denkt).

De komende weken zal het dus wat "fijntunen" zijn wat betreft de conditie. Ik ga proberen er zoveel mogelijk uit te halen van wat er momenteel in zit. Lukt dit niet, heb ik gefaald. Ik kan hier geen plaats op zetten voor de selectiewedstrijd maar ik kan wel zeggen dat ik niet zesde wil zijn. Al ben ik er dan wel bij! Doel is om de sterkste van de beloften te zijn en als ik zie dat de concurenten in Tilburg toch nog een pak sterker zijn, dan ga ik het hen toch zo moeilijk mogelijk maken de week erop!!! Hopen op het beste dus.

Nog wat nieuws van de wederhelft (kevin). Hij is ondertussen wel degelijk aan het herstellen van de klierkoorts en heeft gisteren zichzelf terug voor het eerst op een clubtraining laten zien. Een opluchting voor velen, we dachten dat het bleef duren! Nu is het natuurlijk zaak om van dat halfuur lopen een uur te maken en volledig te herbeginnen. Hij heeft er in ieder geval weer zin in...

 

17:38 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-08

CC MOL dubbel succes!

Gisteren liep ik de eerste individuele crosscup manche van de provincie Antwerpen. Niet te onderschatten, de zandstroken moesten per ronde 2x belopen worden en in het bos op de "verharde grond" lag eigenlijk hier en daar ook nog los zand. Bijna altijd door zand lopen dus! Ik liep er de korte cross en ben uiteindelijk verdienstelijk 4e geworden.

Vooraf zei ik tegen Marc Verbeeck (Vermarc) dat ik een top 4 op het oog had. Alles erboven zou ik slecht gevonden hebben. Had ik misschien beter top 2 moeten zeggen...

De start was uiteraard een geduw, getrek en geval langs alle kanten. Ik stond aanvankelijk op de tweede startlijn van de haast 80 deelnemers(!) maar ik 'foeffelde' mij ertussen zodat ik mooi vooraan kwam. Bij de start waren er enkele atleten die wat overmoedig de zandstrook op kop wilden lopen, maar eigenlijk meer in de weg liepen dan wat anders. Het was vooral positioneren en zoeken naar ruimte. Ik draaide uiteindelijk als één van de eersten het bos in. Na een halve kilometer kwam Kim Ruell naar de kop, ik wilde niet op kop lopen en kroop direct in zijn spoor. In de daarop volgende zandstrook liep ik steeds recht in zijn spoor maar hij kon op de ietwat harde bosgrond zijn krachten helemaal uitspelen. Hij liep van mij weg. Ondertussen werd ik al vergezeld door Tim Clerbout die blijkbaar terug de goede drive heeft gevonden en ook een ijzersterke Andreas Van Ham die blijkbaar in zijn natuurlijke habitat vertoefde! Ik liet hen wat lopen omdat ik dacht dat ze zich overschatten. Ik had beter moeten weten, ze liepen naar het spoor van Kim maar hebben het nooit echt kunnen halen. Ikzelf vond in de laatste ronde terug de aansluiting bij hen. Andreas liep op de laatste zandstrook richting finish nog enkele seconden uit en Clerbout stagneerde. Ik kon niet veel meer goedmaken en strande dus op 2 secondjes van het podium. Toch tevreden, moet wel...

In de lange cross liep een super Bekele samen met Faisa al snel uit en pakte op een bepaald ogenblik haast 80m! Club- en trainingsmakker Willem van Hoof deed het ook super! Hij liet aanvankelijk het gewoel in de eerste ronden aan hem voorbijgaan en liep verstandig eigen tempo. Hij is volgens mij ietwat in het nadeel in dit zand maar hij kan zich toch goed uit de slag trekken. Uiteindelijk werd hij nog derde Belg op amper 10 secondjes van Pieter Desmet. Faisa won en Atelaw werd zéér verdiend tweede. Hier kan ik maar één ding aan toevoegen: Willem is back, en hoe...

Volgens Willem kon hij -mede dankzij zijn gigantische basis en uithoudingscapaciteit - nog langer in deze wedstrijd lopen. Het probleem was dat hij moeilijk kon versnellen. Maar dit zijn details die je op training kan aanpakken. Ik noem het details omdat je dit op zo'n 2-3 weken al sterk kan verbeteren.

Ook nog proficiat aan Patrick van Daele die bij de masters mooi tweede werd.

 

KORTE CROSS HEREN/CROSS COURT HOMMES3300m
1RUELL KIM   Sen87BELDCLA 10.19
2VAN HAM ANDREAS  Jun90BELDAC  10.23
3CLERBOUT TIM   Sen81BELLAT  10.30
4DE KERPEL WESLEY  Sen88BELROBA 10.32
5DEWITTE SEBASTIEN   Sen85BELRESC 10.33
6DE KONING JOHANSen74NED  -10.34
7GIRMA BRHANU*   Sen88-VOLH 10.38
8WILSSENS KOEN   Sen81BELVOLH 10.39
9SALDEN TOM   Sen85BELATLA 10.42
10LUYCKX TIM   Sen86BELOEH  10.44

12

3

4

59

7

8

 

09:48 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-11-08

Regionale cross Bonheiden

Dit zegt genoeg, mooi podium in Bonheiden. We zagen een uiterst sterke Willem v. Hoof, een Atelaw Bekele die wat overmoedig starte maar uiteindelijk weeral stand hield op de tweede plaats, en Kim Ruell die volgens mij bijzonder sterk gelopen heeft op maar enkele secondjes van Bekele!

P1010181

19:33 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |