01-12-08

opzet geslaagd! EK ticket is binnen...

Gisteren werden de ticketten voor het Europese kampioenschap in eigen land verdeeld op de selectiecross(cup) van Roeselare. Deze werden duur verkocht want wie wil er nu niet voor eigen volk schitteren. Ik heb dus een gooi gedaan naar zo’n ticket en het is mij nog gelukt ook! Na de wedstrijd van vorige week in Tilburg was de moed er een beetje uit, ik liep daar slecht en kwam maar niet vooruit. Gisteren in Roeselare verliep het allemaal veel beter. Ik was dan ook beter voorbereid tegen de koude en eventuele neerslag. Ook had ik dit keer wel afgebouwd, wat mij toch ten goede is gekomen.

De eerste twee plaatsen stonden al vast, deze waren natuurlijk voor topcrosser - en ik denk zelfs toekomstig Europees Kampioen - Atelaw Bekele en ook nog voor een verbazend sterke Kim Ruell. De volgende had ik ook al vermoed dat deze tussen Ruben Vandevelde, Sanne Torfs en Michael Brandenbourg gingen betwist worden. Daarna konden verschillende atleten de laatste tickets nog naar hun toetrekken waaronder de andere Brandenbourg, Franky Hernould, en ikzelf.

Ik was van plan om een rustige start te maken en dan verder eventuele atleten in te halen. Dit lukte mij zeer goed, ik kwam zelfs maar pas als 30e bij de eerste zware modderstrook. Mijn inhaaltocht begon, ik wist dat alle kanshebbende beloften voor mij uitliepen en had dus een mooi mikpunt. Eerst haalde ik Sanne Torfs bij en deze liet ik meteen ter plaatse, daarna zag ik Hernould waar ik na 2 ronden ook voorbij liep, dan was het de beurt aan Brandenbourg. Toen ik daarna Ruben Vandevelde op enkele meters zag lopen begon het bij mij wat zwaarder te worden. De modderstroken zelf waren geen probleem, maar het terug op gang trekken na een modderstrook vond ik zwaar. Sanne Torfs begon uiteindelijk aan zijn typische sterke tweede helft en stak me weer voorbij, in de laatste ronde kwam ik gelijk met Hernould door en liepen we dus voor de 5e en 6e plaats. Veel wisselende plaatsen en dus spannend! Ik moest lossen van Hernould maar liep zo wel nog als zesde over de streep. Natuurlijk ben ik tevreden! Ook al wilde ik er niet als zesde overlopen...

Achteraf gezien ben ik wel fier op mijn prestatie, zoals iedereen wel weet maak ik even een uitstapje van korte cross - en ook vooral korte pisteafstanden - naar de lange cross van 9.5km. Voor mij een hele aanpassing dus. Maar zoals ik steeds laat weten ligt mijn toekomst op de lange afstand. Ik ben benieuwd wat het zou geven moest ik mij echt op de lange afstand focussen. Ook ben ik er steevast van overtuigd dat ik van de eerste 30 aankomers op de lange cross met het minst aantal kilometers op de teller aan de start stond. Ik probeer er met zo weinig mogelijk zoveel mogelijk uit te halen. (nog even toch) Maar ik sta dus binnen twee weken op de 8.5km lange cross van het EK te Brussel. Dit zal tevens mijn 3e lange cross van mijn leven worden (ook een leuk gegeven). We zien wel wat eruit komt, het zal vooral kijken en leren worden.

Wat ik nog wil zeggen is dat Dirk, mijn trainer, wel degelijk een pluim verdient. Hoeveel trainers kunnen zeggen dat ze twee atleten naar het EK kunnen sturen? Niet veel denk ik. Want ook Willem staat uiteraard met zijn huidige ijzersterke conditie binnen twee weken in het sterke Europese deelnemersveld. Wat een blessurevrije periode bij die gast niet kan waarmaken!!! Ook nog proficiat aan Atelaw Bekele (dorpsgenoot en af en toe trainingspartner). Opmerkelijk was ook de prestatie van Dries Busselot, waar ik mijn hoedje voor afdoe. Salu

meer info en uitslagen op www.lottocrosscup.be

IMGP9363

Snelkoppeling naar IMGP9377.lnk

IMGP9381

IMGP9391

IMGP9450

IMGP9478

IMGP9548

11:14 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

proficiat super goe gedaan jonge !

Ik ben super fier op u !

Blijve gaan

Gepost door: Gert-Jan | 01-12-08

Proficiat Wesley,ik heb er van genoten.
Tot in Brussel.

Gepost door: Fons | 01-12-08

EK Proficiat Wesley. Het was geen eenvoudige klus, doch je hebt het er goed vanaf gebracht. Hopelijk is het in Brussel wat minder slijk en kan je je snelheid optimaal benutten. Het parcours in Brussel is sowieso al lastig genoeg. Je zal in Hulshout, wanneer je terug in de korte cross start, zien dat je door deze wedstrijden weeral sterker geworden bent. Succes nog!

Gepost door: Gille | 01-12-08

Mooi zo, proficiat!!
en tot in Brussel :)

x

Gepost door: Leen | 05-12-08

Proficiat met je EK selectie!
& veel succes in brussel :)
x

Gepost door: carolien | 06-12-08

De commentaren zijn gesloten.