15-12-08

EK BXL U23

Afgelopen zondag heb ik voor de eerste maal een groot kampioenschap gelopen, en dan nog in eigen land. Het Europese Kampioenschap U23 te Brussel werd georganiseerd op de gekende omloop van de CrossCup (Park van Laken). Vrijdagavond al kwamen we in ons hotel te Brussel aan waar we dankzij een knap staaltje organisatiewerk mooi werden ontvangen. Ook stond de dopingcontrole al enkele tientallen atleten op te wachten. Ik sliep met Hans Janssens op de kamer op het 23e verdiep (echt wel hoog) en vanuit onze kamer konden we heel Brussel by night bekijken, zelfs het atomium (vlak bij parcours) was duidelijk zichtbaar. Na een korte bijeenkomst van alle atleten mochten we ons op het overaanbod aan lekker eten storten en niet kort daarna ons bed in kruipen.

De volgende dag stond vooral in het teken van parcoursverkenning en de beentjes wat losgooien. Zo vertrokken we in de voormiddag met de bus om een rondje op het (toen nog half bevroren) parcours te wandelen, en daarna even los te lopen. Alles dik inorde met de benen en het kopke! Die zaterdagavond natuurlijk niet te zot meer gedaan, nogmaals lekker en uitgebreid gegeten en wat cyclocross bekijken.

Zondag was het dus echt menens! Gedaan met lachen en serieus concentreren. Het werd bij iedereen al wat stiller en de zenuwen begonnen te werken. Toen we aankwamen op het parcours stond er een massa volk en 80% luid brullende Belgen! Ik had er echt zin in gekregen. De race zelf dan, mijn start was wat moeilijk, ik vond geen plaats tussen de duwende (ipv lopende) atleten en moest al veel krachten weggooien om nog maar ergens een deftige positie te versieren. De eerste km was gek (2'56"), dat zijn 4sec sneller dan de seniors. Ik had al volledig op mijn adem getrapt maar heb hier achteraf geen spijt van gehad. Ik liep de hele race in het rood, net als iedereen, en ik haalde verwonderlijk pas atleten in bij het bergop gaan. Uiteindelijk ben ik als 50e over de streep gekomen. In mijn laatste ronde heb ik 7 atleten gepasseerd en in mijn eindsprint heb ik er nog 2 gepakt. Ik mag dus wel tevreden zijn als eerstejaars. En dat ben ik ook. Ik heb mijn geliefde lange afstand weer even mogen belopen en zal deze in de toekomst nog veel lopen. Misschien is twee jaar korte cross toch teveel?? Ik heb besloten om de raad van de trainer en ook Willem op te volgen. Dwz geleidelijk aan mijn overstap naar de lange afstand maken. Aanstaand zomerseizoen dus enkele 5000'en (2 ofzo). Verder richt ik mijn pijlen dit seizoen nog op de meer vertrouwde korte cross. Ik heb hier dan ook voor getraind, het EK was een leuke belevenis maar was eigenlijk niet gepland. (ik had dit niet verwacht) Maarja, als je er staat doe je natuurlijk je best. Proficiat aan alle andere Belgen en voor de uitslagen kan je terecht op http://www.brussels2008.com/

IMGP9595

IMGP9616

IMGP9638

IMGP9646

IMGP9652

IMGP9626

17:46 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Sporza bloopers Hey Wesley,
Proficiat met je nominatie bij de Sporza bloopers :-)
Groetjes Kim

Gepost door: Kim Barbé | 21-12-08

Ge hebt zelfs sporza gehaald dit jaar!
Kijk maar eens naar de bloopers van 2008...

grtz en veel succes in 2009!!!

Gepost door: Koen | 21-12-08

De commentaren zijn gesloten.