26-01-09

CC Hannut

Gisteren wilde ik bevestigen in de CrossCup te Hannuit (korte cross). Ik liep een redelijke wedstrijd in een wat mindere dag. De examens zijn nu wel definitief achter de rug maar ik kon mezelf totaal niet oppeppen. Ik liep er maar wa voos bij zoals ze hier zeggen en mijn lichaam had precies een kater. Al bij al wel tevreden met een 4e plaats.

In het eerste deel van de wedstrijdfase liepen we wat behouden, zo kon iedereen zijn neus wel eens aan het venster steken. Ikzelf heb geen meter op kop gelopen. Toen het echt serieus begon was het anders. Kim Ruell trok even ferm door en ik volgde direct in zijn spoor, daarna was het (zoals verwacht) Mario Vanwaeyenberge die stevig sleurde. Ik liep dit gat ook meteen toe. Daar heb ik veel krachten mee verloren maar anderzijds heeft het wel voor een serieuze afscheiding gezorgd. Ik was samen met Kim en Mario op weg naar de laatste kilometer toen we gelijktijdig het tempo de hoogte indreven. Ik dacht dus minstens derde te worden. Een beetje snel bij neergelegd en dat verwijt ik mezelf wel, het heeft dan mischien wel te maken met die voze kop. Mario en Kim legden een definitieve versnelling voor en het was Mario die knap de zege pakte op enkele seconden voor Kim, ikzelf heb amper enkele meters moeten toegeven maar toen kwam de Nederlander Guus Jansens(?) als een bezetene over mij gelopen. Ik kon niet meer antwoorden. Ruell zag het gevaarte héél dicht komen en kon in de allerlaatste meters nog net het verschil maken (tegen Kim sprinten kan wel eens tegenvallen).

Hiermee heb ik mijn doel niet bereikt, en dat is podium lopen. Al bij al - niet dus - toch tevreden. Ik lig er niet van wakker hoor... Nu heb ik momenteel even minder zorgen aan mijn hoofd en kan ik de volgende weken slapen en trainen wanneer ik wil. Hopelijk vertaalt dit zich dan in een mooie prestatie op de volgende CC-manches (Dour of Oostende BK). Momenteel sta ik trouwen 3e in het klassement, waarin de 2e nog een wedstrijd moet laten vallen. Ik denk als er niet teveel misgaat dat een 2e plaats wel een optie moet zijn. Winnen zal ik niet meer doen denk ik, volgend jaar zal ik op de relays wel wat meer punten willen pakken (5) omdat het er dan wel kan vanaf hangen.

Verder heeft Willem van Hoof een mooie wedstrijd gelopen tussen dat buitenlands geweld. Zijn tweede plaats lijkt me niet echt bedreigd. Ook heeft Patrick van Daele (masters) zijn overwinning verlengd, knap gedaan.

CROSS COURT HOMMES - KORTE CROSS HEREN
1VAN WAEYENBERGE MARIO    85BELDUFF 8.1925
2RUELL KIM                87BELDCLA 8.2020
3JANSSENS GUUS81NED  -8.23
4DE KERPEL WESLEY         88BELROBA 8.2417
5VAN STEEN MAARTEN        80BELDCLA 8.2915
6MARRION GEOFFREY         78BELCABW 8.3513
7DEWITTE SEBASTIEN        85BELRESC 8.3711
8GIRMA BRHANU*            88BELVOLH 8.43
9CLERBOUT TIM             81BELLAT  8.449
10HERNOULD FRANKY          86BELRESC 8.468
11RIJNDERS PIETER          76BELDCLA 8.477
12LUYCKX TIM               86BELOEH  8.486
13ROELS JONAS              83BELLAT  8.535
14RINGOOT ROEL             85BELOPW  9.064
15VERMEYLEN MICHAEL        84BELROBA 9.083

 

Crosscup Ranking: KORTE CROSS HEREN/CROSS COURT HOMMES
 
RangNaam/ Nom  Voornaam/PrénomGENMOLROEBRUHULHANDOUOOSTOT.
1RUELLKIM925202074
2CLERBOUTTIM5172513969
3DE KERPELWESLEY515251762
4DEWITTESEBASTIEN51320111160

1

2

33

11:03 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-01-09

Voorbeschouwing CC Hannuit

Momenteel zit ik in de laatste paar dagen van de veeleisende examen. Vrijdag nog de 2 laatste en ik ben er weer voor even vanaf. Daarnaast vraagt de fysieke kant van het leven ook veel, nog meer zelfs. Ik heb de laatste weken redelijk constant getraind, niet teveel uitschieters op training. De conditie behouden is dus de bedoeling. Volgende week heb ik 2 weken vakantie, ik ben van plan om op de indoorpiste in Gent de snelheid wat aan te scherpen. Ook met het oog op het zomerseizoen (lange afstandplannen) kan het zeker geen kwaad. Op die manier kan ik Willem v Hoof ook wat bijstaan in het snelheidswerk dat hij daar afwerkt. Hij wil namelijk de EK limiet op 3000m lopen (7'59").

Wat zondag betreft ben ik benieuwd naar de tegenstand. Ik verwacht zeker Nagassi en Ruell als zwaarste tegenstand. Maar zeker niet Maarten v Steen vergeten die in Hulshout nog uitviel wegens griep. Deze zullen waarschijnlijk - en hopelijk vergezeld van mezelf - het podium kleuren. Natuurlijk zijn verassingen toegestaan.... Van Ham, Van Waeyenberge,... Het parcours zal er in elk geval wat vettiger bijliggen dan in Hulshout. Ik verwacht een modderparcours met stevige windvlagen. Nuja, voor iedereen gelijk en het blijft cross natuurlijk! Vorig jaar werd ik er nog 9e, het was mijn 2e cross toen aangezien ik lang out was met blessure.

Verder zijn er nog steeds de ups en downs van de klierkoorts waarvan mijn broer al 1 maand aan het herstellen is. In totaal zal het nu zo'n 7 maand in beslag genomen hebben. De meeste dagen gaan moeizaam en herstel duurt lang, liever twee gebroken benen zegt hij, dan weet je wanneer je genezen bent. De doelen worden steeds verder in de toekomst geplaatst maar er zal natuurlijk ooit wel terug licht aan het einde van de tunnel komen. Hopelijk kunnen we volgend jaar op de CC relays in Gent uitpakken met een sterk team...

ytuy

17:50 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-01-09

Beloning naar werk!

Gisteren werd ik 2e in de CC van Hulshout op de korte cross. Net na -de nog niet genaturaliseerde - Abdi Nagassa/ VOLH. Het was alles of niets voor mij, van tactisch spel was geen sprake. Ik gaf van de eerste tot de laatste meter gas zonder ook maar één keer op mijn adem te trappen. De start verliep echter wat moeilijk, ik werd naar achteren geduwd en durfde eerlijk gezegd die allereerste versnelling nog niet echt trekken op dat rechterbeen. Dat been dat zogezegd geblesseerd was afgelopen week, ik snap er ook niets van? De kinesisten e.d. hebben hun best gedaan. Na een weekje van amper 1/4 van de normale kilometers had ik niet echt een goed gevoel. Maar de theorie van de supercompensatie komt hier mooi tot zijn recht.

Na 400m kwam ik op kop omdat ik het tempo echt hoog wou leggen. Dit deed ik ook en sommigen trapten op de adem. Ik had me wel verwacht aan een aanval van één van de 2 atleten van AtletiekVlaanderen (Kim Ruell of Mario van Waeyenberge). Dit gebeurde ook en het was Mario die wat later overnam. Hij legde het tempo nog wat hoger en na 300m stagneerde het weer. Ik kon niet anders dan terug vol te gaan omdat de hele subgroep versnipperde. Zo liep ik de eerste ronde zéér aanvallend uit. Daarna was het de beurt aan Kim Ruell om zijn benen te strekken, deze jongen deed me even schrikken met zijn versnelling maar ik bleef toch aanklampen. Nu kwam plots Abdi uit het niets en hij nam ook direct 20m. Ik trachtte zo lang mogelijk achter Kim te lopen en op 600m van het einde trok ik mijn laatste lange versnelling aan. Ik kwam nog enkele meters dichter op Abdi maar deze had mij wel zien komen. Mijn eerste podiumplaats in een CrossCup, leuk als het dan voor eigen volk is. De leider in de stand (Tim Clerbout) blijft nog CCleider.

Ikzelf sta nu 4e in de stand maar nr 1 en nr 3 hebben een wedstrijd meer gelopen en moeten dus nog één laten vallen. (zie reglement). Omdat ik in Roeselare de lange heb gelopen... Ik maak dus nog een kans op een podiumplaats in de eindrangschikking, maar zover zijn we nog niet...

Mijn dag was dus al goed, maar dan kwam Willem v Hoof/ROBA met een ijzersterke conditie de tegenstand bij de seniors even wegblazen. Allé zo gemakkelijk was het nu ook weer niet. Ik en Willem hebben zwaar getraind en er moest een beloning aan vast hangen. Willem won dus de lange, met een mooie voorsprong op CC-leider Pieter Desmet. Het was echt een mooie zege! En het is dus nog niet gedaan... Ook bij de masters was het ROBA die de zege wegkaapte. Patrick van Daele, de man kende vele blessurekwaaltjes de laatste tijd, maar liet gisteren zien dat hij weer helemaal terug is, proficiat Patrick. Andy Delme/ROBA werd er nog knap 3e. De trainer mag in zijn pollekes kloppen...

 

KORTE CROSS HEREN/CROSS COURT HOMMES3020m
1NAGASSI ABDI*            Sen78BELVOLH 8.49
2DE KERPEL WESLEY         Sen88BELROBA 8.5525
3RUELL KIM                Sen87BELDCLA 9.0420
4VAN WAEYENBERGE MARIO    Sen85BELDUFF 9.0617
5VAN HAM ANDREAS          Jun90BELDAC  9.015
6DE KONING JOHANJSM74NED  -9.12
7CLERBOUT TIM             Sen81BELLAT  9.1313
8DEWITTE SEBASTIEN        Sen85BELRESC 9.2011
9RINGOOT ROEL             Sen85BELOPW  9.219
10HERNOULD FRANKY          Sen86BELRESC 9.228
11GIRMA BRHANU*            Sen88BELVOLH 9.22
12VAN DEN BOSSCHE BRIAN    Sen89BELACHL 9.247
13SIHAMMANE ABDELJEBBAR*   Sen82BELRESC 9.28

 

0

2

4

5

09:51 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-01-09

Morgen CC Hulshout

Ik zal dus toch starten morgen in de Siberische vrieskoude. Ik ben blij dat ik terug op de korte cross mag aantreden, met zo'n sneeuw. Je loopt veel kans op blesures door op zulke ondergrond met spikes te gaan lopen, en nog erger is het om in deze atmosferische kwaliteit een duurprestatie af te leggen.

Afgelopen weken ben ik vaak behandeld aan de onderrug en hamstring, de pijn is volledig weg maar kan evengoed achter het hoekje liggen loeren. Ik zou echter niet starten als ik nog maar iets moest voelen. Ik heb ook verschillende trainingen op de loopband in een fitnesscentrum afgewerkt. Aangezien het (hier bij ons) haast onmogelijk was om een stukje baan te vinden dat niet bevroren was. Ik neem geen onnodige en domme risico's. Mijn mooie voorbereiding heeft wel een ferme deuk gekregen in de periode van de 'finishing touch' maar ik hoop wel op een goede conditie. Deze week was zoiezo een wat rustige week, maar zo rustig had ik het niet verwacht. Om 16.00u vandaag ga ik het parcours even verkennen, 5' rijden, en dan weet ik wat te verwachten. Het zal in ieder geval niemand beletten om extreem hard te lopen, inhouden doen we niet! De omloop is dit jaar wel gewijzigd omdat er een splinternieuwe atletiekpiste gelegd werd. Daar kunnen we dit jaar met onze spikes niet over lopen natuurlijk. Ik ben ook benieuwd naar de tegenstand zo na de jaarswisseling. In de korte cross kunnen altijd wel andere atleten plots tevoorschijn komen. In de lange cross zie je dit minder. Ik hoop dat Willem een mooie podiumplaats kan behalen voor eigen volk, en hopelijk ook winnen natuurlijk...

Verder zit ik volop in de blok en kan ik vele uren op die luie stoel zitten, dat stoort me nog het meest. Wanneer ik dan ga lopen moet ik mezelf 15' opstarten zodat ik terug wakker ben. Maarja, tot morgen.

15:26 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-01-09

Lichte paniek!

Sinds dinsdag begint mijn hamstrings weer lastig te doen. Ik moest trainingen staken en kan al enkele dagen niet meer op een hoog tempo lopen, laat staan interval. Dit komt zeer ongelegen, ik had graag mijn trainingsblok van 3 weken afgewerkt om dan pas volgende week te rusten. Ik heb de blessure nog al gehad en dat verontrust mij nog het meest! Toen zat ik er 6 weken mee... Dit keer ben ik er snel bij en hebben kinesisten hun werk al hervat op mijn achterbeen. Morgen laat ik voor de zekerheid een echo nemen op aanvraag van de kiné. Ik zal dan kunnen zien of het probleem zich op de pees of op de spier heeft vastgezet. Volgens mij is alles weer afkomstig van de rug, na enkele stevige trainingen en nu ook die bikkelharde ondergrond overal en de koude zijn mijn onderrugspieren vast komen te zitten. Dit zorgt ervoor dat er heel wat spanningen optreden in de bekken - en liesstreek. Daardoor komt het zwakste steeds in problemen, in mijn geval de hamstrings. Het zou wel zonde zijn moest ik Hulshout niet kunnen meelopen, na zoveel trainingswerk en een topconditie op de afgelopen trainingen. Typisch wel...

Ik zal deze week nog intensief werken aan de blessure en hopen op een sterke verbetering. In de huidige staat zal ik niet van start gaan in Hulshout. Mijn beslissing zal vrijdag genomen worden.

16:53 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |