26-02-09

Aanloop Belgisch Kampioenschap

Zondag zal ik van start gaan in de korte cross op het Belgisch Kampioenschap in Oostende. De conditie is goed, nu is het nog een kwestie van zo fris mogelijk aan de start te komen.

Als de weergoden mij goedgezind zijn zal het zondag droog en snel beloopbaar worden, maar die kans is klein. Het moet maar één uurtje regenen deze week en het hele parcours zal om zeep zijn. De vraag is natuurlijk wie er een kans maakt om met de Belgische titel te gaan lopen. En wie zal het podium aanvullen met een zilveren en bronzen plak. Voor mij persoonlijk geld maar één ding, dat is winnen, iets wat normaal is op een kampioenschap dat tevens ook als Cross-cup finale werd ingezet. Met een podiumplaats zal ik zeker tevreden zijn, val ik ernaast dan beschouw ik het als een mindere prestatie. Wanneer ik niet in de top 5 loop, heb ik gefaald. Met deze vooruitzichten zou je denken dat er wel wat druk op de ketel komt, maar daar heb ik voorlopig geen problemen mee. Daar heb ik trouwens nooit veel last van op cross-wedstrijden. De favoriet is Kim Ruell, die tevens leider is in het klassement van de cross-cup, gevolgd door mezelf. Ook Maarten van Steen schat ik sterk in op een snelle omloop. Hij werd vorige week nog Belgisch Kampioen indoor 3000m. Dan heb je Andreas van Ham, een taaie klant om tegen te sprinten, en niet alleen dat. Hij is nog steeds junior maar laat wel sterke prestaties optekenen dit winterseizoen. Zeker ook een kanshebber voor het podium dus. Maar met kampioenschappen ben je nooit echt zeker van je stuk, en zeker niet op de korte cross waar alles zo dicht bij elkaar zit. Daarom denk ik dat er nog enkele aapjes uit de mouw gaan komen. Hopelijk zal ik dit keer dan de gorilla zijn!

Er staat dus met andere woorden een mooi weekend voor de deur. Echt nagenieten zal niet gaan, ik start namelijk een schoolstage van twee weken op maandagmorgen. Da ga tegevalle! Maarja, gewoon afhandelen denk ik dan...

 

16:43 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Succes op het BK korte cross zondag. Vlieg er maar ne keer in.

Gepost door: natalie | 26-02-09

pinten zuipen Leg toch maar uw schoon jeansbroekske klaar voor na die schoolstage. Dan gaan we toch eens efkes seriues zuipen links en rechts. We hebben het verdiend, allebei mooi seizoentje gedraaid. De boog moet niet altijd gespannen staan, anders gaat die zeer beginnen doen. Neenee, op gangk gaan dan om in de zomer weer de gas open te draaien. Ik zal wel rijden, mijn rijbewijs mogen ze hebben.

Gepost door: Van Hoof Willem | 27-02-09

Wesley,
Jouw winter was schitterend! Morgen de kers op de taart met een podiumplaats? En moest dat rode bolletje ontbreken, niet getreurd, zonder kwetsuren ga je in de zomer ongetwijfeld ook hoge ogen gooien! We duimen alleszins voor morgen!

Andy en Ann

Gepost door: Andy en Ann | 28-02-09

De commentaren zijn gesloten.