26-02-09

Aanloop Belgisch Kampioenschap

Zondag zal ik van start gaan in de korte cross op het Belgisch Kampioenschap in Oostende. De conditie is goed, nu is het nog een kwestie van zo fris mogelijk aan de start te komen.

Als de weergoden mij goedgezind zijn zal het zondag droog en snel beloopbaar worden, maar die kans is klein. Het moet maar één uurtje regenen deze week en het hele parcours zal om zeep zijn. De vraag is natuurlijk wie er een kans maakt om met de Belgische titel te gaan lopen. En wie zal het podium aanvullen met een zilveren en bronzen plak. Voor mij persoonlijk geld maar één ding, dat is winnen, iets wat normaal is op een kampioenschap dat tevens ook als Cross-cup finale werd ingezet. Met een podiumplaats zal ik zeker tevreden zijn, val ik ernaast dan beschouw ik het als een mindere prestatie. Wanneer ik niet in de top 5 loop, heb ik gefaald. Met deze vooruitzichten zou je denken dat er wel wat druk op de ketel komt, maar daar heb ik voorlopig geen problemen mee. Daar heb ik trouwens nooit veel last van op cross-wedstrijden. De favoriet is Kim Ruell, die tevens leider is in het klassement van de cross-cup, gevolgd door mezelf. Ook Maarten van Steen schat ik sterk in op een snelle omloop. Hij werd vorige week nog Belgisch Kampioen indoor 3000m. Dan heb je Andreas van Ham, een taaie klant om tegen te sprinten, en niet alleen dat. Hij is nog steeds junior maar laat wel sterke prestaties optekenen dit winterseizoen. Zeker ook een kanshebber voor het podium dus. Maar met kampioenschappen ben je nooit echt zeker van je stuk, en zeker niet op de korte cross waar alles zo dicht bij elkaar zit. Daarom denk ik dat er nog enkele aapjes uit de mouw gaan komen. Hopelijk zal ik dit keer dan de gorilla zijn!

Er staat dus met andere woorden een mooi weekend voor de deur. Echt nagenieten zal niet gaan, ik start namelijk een schoolstage van twee weken op maandagmorgen. Da ga tegevalle! Maarja, gewoon afhandelen denk ik dan...

 

16:43 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-02-09

Korte cross Dour

Gisteren liep ik de voorlaatste manche van de CC in Dour. Het beloofde wel spannend te worden, aangezien het Belgisch kampioenschap in aantocht is. Ik wilde wel eens weten wie een sterke conditie kon voorleggen. Natuurlijk wist ik op voorhand al dat Kim Ruell de te kloppen man was in koers. Ik heb mijn wedstrijd er niet op afgestemd gisteren. Ik loop graag vooraan en zeker op zo'n parcours.

De eerste halve ronde liep ik steeds in 3-4e stelling en ik vond het moeilijk lopen achter iemand. Ik sloeg geregeld mijn enkel om en vond niet de juiste strook. Ik besloot dan maar om de nest uit elkaar te trekken. Andreas van Ham liep op dat moment aan de leiding, ik nam over en pakte enkele meters. Zo is het eigenlijk heel de wedstrijd geweest (enkel zijn we niet zo binnen gelopen). Ik had een mooie voorsprong op Ruell verzameld en hoopte eigenlijk dat Van Ham kwam aansluiten bij mij om het gat wat groter te maken. Maar het had achteraf gezien niet veel uitgemaakt. Kim kwam aangestoven net als Fabian Cancellara dat deed op de afgelopen Olympische wegrit in de laatste kilometers. Ik had geen verhaal tegen zijn verdappering en liet hem begaan. Hij nam enkele meters voorsprong en stagneerde dan weer. Ondertussen liep Van Ham weer in mijn zog. Ik wist dat hij een taaie klant was om eraf te lopen. We liepen samen de laatste 400m, waarin ik mezelf op kop zette. In de allerlaatste rechte lijn zette ik het op een sprinten en zo'n 10m voor de lijn dacht ik dat ik genoeg voorsprong gesprokkeld had. Dit was ongeveer de grootste en domste fout die ik tot nu toe al gemaakt heb. Niet dat ik aan het uitbollen was ofzo maar ik hij had me wel te pakken.

Zo werd ik dus in -volgens mij - de spannendste race van de dag, 3e na Ruell en Van Ham. Ik was toch zeer tevreden. Uiteindelijk heb ik maar twee secondjes verloren op Kim en hij zal ook wel in topvorm zijn zeker. Ik alleszinds wel! Gisteren liep alles gesmeerd, ik had een goede dag en goede benen. Nu nog één weekje 'finetunen' zoals dat heet, afstemmen op het BK en daarna een verdiende rust.

Terwijl ik daar in Dour een domme fout maakte werd Willem van Hoof in eigen Betekom (ROBA) winnaar in de lange cross.

CROSS COURT HOMMES - KORTE CROSS HEREN
première colonne = championnat LBFA
1RUELL KIM                Sen87BELDCLA 9.22
2VAN HAM ANDREAS          Jun90BELDAC  9.24
3DE KERPEL WESLEY         Sen88BELROBA 9.24
4VAN STEEN MAARTEN        Sen80BELDCLA 9.33
5DEWITTE SEBASTIEN        Sen85BELRESC 9.33
6WIGGERS TOM   -NED  -9.39
7HERNOULD FRANKY          Sen86BELRESC 9.49
8MORTELMANS MAARTEN       Sen89BELDUFF 9.53
9LUYCKX TIM               Sen86BELOEH  9.56
10CLERBOUT TIM             Sen81BELLAT  

10.00

Crosscup Ranking: KORTE CROSS HEREN/CROSS COURT HOMMES

 

Naam

Voornaam

GENT

MOL

ROES

HULS

HANN

DOUR

OOST

TOT.

1

RUELL

KIM

9

25

20

20

25

99

2

DE KERPEL

WESLEY

5

15

25

17

17

79

3

CLERBOUT

TIM

5

17

25

13

9

[7]

69

4

VAN HAM

ANDREAS

10

20

15

20

65

Meer informatie kan u vinden op de site van Lotto CrossCup (zie links)

 1IMGP0099

3

10:33 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |