23-03-09

Start basisopbouw

Deze week ben ik begonnen met een onderhoudsbeurt van mijn basisconditie. Dit wil zeggen stilaan de kilometers opdrijven en vooral afmalen. Ik loop vooral DLP en wat tempo's. Het weer laat zelfs (soms) al toe om in korte broek te trainen. Zelfs de zonnebril mag al bovengehaald worden! Maar we gaan nog niet te hard van stapel lopen...

Afgelopen weekend heb ik een de stratenloop in Lier meeglopen (natuurloop). De naam sprak me wel aan. Ik heb er deelgenomen aan de 10K - voornamelijk langs het water. Er stonden trouwens zo'n 350 deelnemers aan de start van de 10km alleen al! De 25km stond gelijk met ons aan de startlijn. Ik won deze wedstrijd op souplesse. De neiging is nogal groot om eens stevig 10km te knallen, maar ik heb mezelf ingehouden tot zo'n 70%. Uiteindelijk ben ik in een tijd van 32'19" binnengelopen - tevens wedstrijdrecord met 1sec. Iets waar ik me totaal niet mee bezighield onderweg. Ik loop liever een mooi tempo binnen bepaalde hartslagzones zodat ik weet waar de conditie momenteel sta. Momenteel zitten Willem en Dirk in Zuid - Afrika, in het mooie weer! Ik zal enkele weken alleen moeten lopen aangezien ook Pieter Rijnders nog steeds knieproblemen kent, en mijn broer nog steeds niet bekwaam wegens de klierkoorts. Maar er zijn nog altijd wel enkelen die me ferm kunnen entertainen, zoals Mike Spike van de Roba-crew.

Momenteel zijn de doelen voor het aankomende zomerseizoen nog wat wazig. De planning zal pas binnen 2 weken definitief worden. Er zullen 2 stageperioden in verwerkt worden in Portugal (Monte Gordo) waar het accent vooral op uithouding en tempo's ligt, en enkele dagen later in Frankrijk (Vittel) waar het accent op snelheid ligt. Hier nog enkele foto's van afgelopen weekend.

DSC05090

DSC05091

DSC05093

12:00 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nice job goede training daar in Lier, Wes!
hoop dat ik snel terug in orde ben en op niveau zodat we met een goed groepje de trainingen kunnen afwerken.
greetz
P

Gepost door: Pieter | 23-03-09

De commentaren zijn gesloten.