28-05-09

Global Athletics Nijmegen

Morgen zal ik in het verre Nijmegen/Ned van start gaan in de A-reeks 3000m. Het lijkt of ik de Nederlanders hun wedstrijdschema heb overgenomen, want ook dit keer staan ze hier aan de start. Wat ook logisch is in Nederland.

Ik weet dat Butter momenteel zichzelf aan het oppeppen is door deze wedstrijden, hij zal uiteindelijke ergens een top 10.000m willen lopen. Ook Abdi zal zijn vormpeil willen doortrekken  met een overwinning. Ik weet dus dat er snel gelopen zal worden, wat ik natuurlijk aprecieer. Er doet buiten mij nog één Belg mee in de reeks, nl. Maarten van Steen. Ook op hem kun je rekenen voor een snelle race. Spijtig genoeg zal Willem v Hoof niet mee kunnen doen in de wedstrijd, hij zit momenteel out voor lange tijd vanwege een spierscheur. Het leven is niet eerlijk!

Ik hoop persoonlijk om een recordtijd te lopen, dit wil zeggen onder 8min15sec. Hiermee zou ik best tevreden zijn. Alles onder 8min10sec is natuurlijk super! Maar daarvoor moeten natuurlijk wel rondjes van 65" worden gedraaid.

Enkele maanden geleden heb ik een spiervezelonderzoek gedaan om erachter te komen welk type spiervezels ik juist heb. Iedereen weet wel dat je enerzijds slow-twitch en anderzijds fast-twitch spiervezels hebt. Maar met deze test kun je determineren voor welke arbeidsafstand je eigenlijk gemaakt bent. Het is logisch als ik zeg dat je voor een marathon haast uitsluitend slow-twitch vezels nodig hebt. Ook de stoffen in mijn onderbeen werden geanalyseerd en vergeleken met topsporters en ex-topsporters (zo'n 35). Het resultaat bleek te zijn dat mijn verhoudingen in stoffen en mijn spiervezeltype opgebouwd zijn voor een 5000m loper met een groot snelheidsaandeel. Waaruit ik kan concluderen dat kampioenschappen lopen mijn troef zou moeten zijn?? Of dat zo is, zal de toekomst moeten bepalen...

http://www.nijmegenglobalathletics.nl/index.php?option=co...

http://www.nijmegenglobalathletics.nl/

 

 

09:04 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.