30-05-09

Nijmegen 3000m

Gisteren werd ik 4e op de 3000m in Nijmegen. De wedstrijd verliep niet echt vlot. Twee hazen hadden op voorhand afgemeld. Ik wist dus dat er gewerkt moest worden.

Met 14 atleten stonden we aan de start. T.o.v. andere jaren was dit een zwak deelnemersveld. Toch was ik van plan om onder 8'10" te lopen.

De start was een beetje onhandig, niemand wilde de eerste kilometer op kop lopen. Uiteindelijk was het Abdi Nageeye die de eerste 1.5 ronde voor zich nam, hij liet het tempo wat zakken, met de intentie dat iemand zou overnemen. Ik besloot dus maar om het tempo op te trekken, zo'n 800m later liet ik me wat uitzakken om een comfortabele plaats te zoeken achter Nageeye, Butter en dan Van Steen. We hadden een mooi groepje, maar ik kon ze niet echt vlot bijbenen. Ik liet in de laatste kilometer enkele steken vallen waardoor het drietal kon weglopen. Toch had ik nog wel wat marge in mijn tank!

Uiteindelijk heb ik na een korte tempoversnelling van mij en een tempoverlaging van het groepje het gat bijna kunnen dichten. Een snelle laatste ronde kwam er niet echt uit, maar ik eindigde toch in het zog van Butter en Van Steen. Ik ben daarom matig tevreden, ik voelde aan de aankomstlijn dat ik er niet alles had uitgehaald. Vooral de voorlaatste ronde liet ik het iets te hard varen. Uiteindelijk toch een PR gelopen, wat ik wel zeker had verwacht. Het resultaat was 8'13"95. Tegen een ontketende Abdi had echter niemand een verhaal in de laatste ronde. Toch ben ik ervan overtuigd dat we alle 4 sneller hadden gelopen met wat deftig haaswerk. Maarja, leuke test geweest zeker :)

Volgende week zaterdag start ik op de meeting voor Mon op de 1500m. Daar zal ik echt niet aan inhouden denken, het zal vollenbak patatten worden 1500m lang! Laat het maar komen...

Proficiat nog aan Jeroen D'hoedt voor zijn 2e EK-ticket, op een totaal verschillende afstand (3'46"99). Zegt wat over de capaciteiten.

Resultaten Nijmegen

 

 

15:34 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

PR Wat een talent!

Gepost door: Wesley | 30-05-09

Goe bezig! Veel succes met de komende wedstrijden!
Ik supporter! Groetjes

Gepost door: Kim Barbé | 30-05-09

hee wesley,
hoe heb je vandaag gelopen in kessel-lo je zat in de eerste serie of niet?
jij kent mij waarschiijnlijk niet maar ik zat net achter jou op de global atleitcs ik denk ff de naam checken en uit welk jaar die komt.
wat is je volgende wedstrijd? en wat heb je vnadaag gelopen?
gr jesper

Gepost door: Jesper | 06-06-09

De commentaren zijn gesloten.