30-05-09

Nijmegen 3000m

Gisteren werd ik 4e op de 3000m in Nijmegen. De wedstrijd verliep niet echt vlot. Twee hazen hadden op voorhand afgemeld. Ik wist dus dat er gewerkt moest worden.

Met 14 atleten stonden we aan de start. T.o.v. andere jaren was dit een zwak deelnemersveld. Toch was ik van plan om onder 8'10" te lopen.

De start was een beetje onhandig, niemand wilde de eerste kilometer op kop lopen. Uiteindelijk was het Abdi Nageeye die de eerste 1.5 ronde voor zich nam, hij liet het tempo wat zakken, met de intentie dat iemand zou overnemen. Ik besloot dus maar om het tempo op te trekken, zo'n 800m later liet ik me wat uitzakken om een comfortabele plaats te zoeken achter Nageeye, Butter en dan Van Steen. We hadden een mooi groepje, maar ik kon ze niet echt vlot bijbenen. Ik liet in de laatste kilometer enkele steken vallen waardoor het drietal kon weglopen. Toch had ik nog wel wat marge in mijn tank!

Uiteindelijk heb ik na een korte tempoversnelling van mij en een tempoverlaging van het groepje het gat bijna kunnen dichten. Een snelle laatste ronde kwam er niet echt uit, maar ik eindigde toch in het zog van Butter en Van Steen. Ik ben daarom matig tevreden, ik voelde aan de aankomstlijn dat ik er niet alles had uitgehaald. Vooral de voorlaatste ronde liet ik het iets te hard varen. Uiteindelijk toch een PR gelopen, wat ik wel zeker had verwacht. Het resultaat was 8'13"95. Tegen een ontketende Abdi had echter niemand een verhaal in de laatste ronde. Toch ben ik ervan overtuigd dat we alle 4 sneller hadden gelopen met wat deftig haaswerk. Maarja, leuke test geweest zeker :)

Volgende week zaterdag start ik op de meeting voor Mon op de 1500m. Daar zal ik echt niet aan inhouden denken, het zal vollenbak patatten worden 1500m lang! Laat het maar komen...

Proficiat nog aan Jeroen D'hoedt voor zijn 2e EK-ticket, op een totaal verschillende afstand (3'46"99). Zegt wat over de capaciteiten.

Resultaten Nijmegen

 

 

15:34 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-05-09

Global Athletics Nijmegen

Morgen zal ik in het verre Nijmegen/Ned van start gaan in de A-reeks 3000m. Het lijkt of ik de Nederlanders hun wedstrijdschema heb overgenomen, want ook dit keer staan ze hier aan de start. Wat ook logisch is in Nederland.

Ik weet dat Butter momenteel zichzelf aan het oppeppen is door deze wedstrijden, hij zal uiteindelijke ergens een top 10.000m willen lopen. Ook Abdi zal zijn vormpeil willen doortrekken  met een overwinning. Ik weet dus dat er snel gelopen zal worden, wat ik natuurlijk aprecieer. Er doet buiten mij nog één Belg mee in de reeks, nl. Maarten van Steen. Ook op hem kun je rekenen voor een snelle race. Spijtig genoeg zal Willem v Hoof niet mee kunnen doen in de wedstrijd, hij zit momenteel out voor lange tijd vanwege een spierscheur. Het leven is niet eerlijk!

Ik hoop persoonlijk om een recordtijd te lopen, dit wil zeggen onder 8min15sec. Hiermee zou ik best tevreden zijn. Alles onder 8min10sec is natuurlijk super! Maar daarvoor moeten natuurlijk wel rondjes van 65" worden gedraaid.

Enkele maanden geleden heb ik een spiervezelonderzoek gedaan om erachter te komen welk type spiervezels ik juist heb. Iedereen weet wel dat je enerzijds slow-twitch en anderzijds fast-twitch spiervezels hebt. Maar met deze test kun je determineren voor welke arbeidsafstand je eigenlijk gemaakt bent. Het is logisch als ik zeg dat je voor een marathon haast uitsluitend slow-twitch vezels nodig hebt. Ook de stoffen in mijn onderbeen werden geanalyseerd en vergeleken met topsporters en ex-topsporters (zo'n 35). Het resultaat bleek te zijn dat mijn verhoudingen in stoffen en mijn spiervezeltype opgebouwd zijn voor een 5000m loper met een groot snelheidsaandeel. Waaruit ik kan concluderen dat kampioenschappen lopen mijn troef zou moeten zijn?? Of dat zo is, zal de toekomst moeten bepalen...

http://www.nijmegenglobalathletics.nl/index.php?option=co...

http://www.nijmegenglobalathletics.nl/

 

 

09:04 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-09

Citytrip to Koblenz

Gisteren ben ik van start gegaan in Koblenz/ Duitsland, gelegen net op de monding van Moezel in de Rijn rivier. (voor de aardrijkskundigen onder ons...)

Ik kreeg er startrecht in de eerste van vele reeksen 5000m. Er stonden heel wat toppers aan de start, en ook veel subtop atleten, waaronder ik mijzelf reken. Zo had je o.a. Michel Butter, Tom Wiggers, Abdi Nageeye, allemaal van het TDR-team uit Nederland. Verder ben ik nog enkele bekenden van het EK-cross U23 tegen het lijf gelopen. We werden vervolgens opgesteld met 27 man in een reeks. Dat is denk ik de eerste keer dat ik met zoveel start. Het is trouwens de 2e 5000m dat ik heb uitgelopen in mijn leven. Het was de 3e waaraan ik deelnam. Ondertussen al enkele jaren geleden! Ik moest dus orde op zaken stellen.

Ik was van plan om kilometers te draaien van 2'50" - 2'51". De ideale weer- en wedstrijdomstandigheden maakten dit mede mogelijk. Ik liep de eerste 3km soepel door in 8'32". Ik had eerst 2km in het spoor van Abdi Nageeye - de latere winnaar - gelopen. Toen hij doortrok besloot ik rustig mijn tempo te zoeken. De 4e km was redelijk zwaar, daarna kon ik het tempo terug wat optrekken (rondjes 68"). Ik liep nog een redelijk snelle laatste lap, en finishte uiteindelijk in tijd van 14'17"84. Iets waar ik best tevreden mee ben, ondanks dat ik een EK-ticket misloop - waarmee ik toch wel ergens in mijn achterhoofd mee zat - zal ik zeker niet klagen! Het was dus echt genieten achteraf. Mijn trainer en ikzelf hadden dit nog niet echt verwacht, het is mijn 2e wedstrijd van het seizoen, en het afstellen van de conditie moest eigenlijk nog beginnen. Niet dat ik dit op basisconditie liep, zeker niet. Een mooi seizoensbegin dus, laat mij nu nog maar wat aanpassen aan die pistewedstrijden en alles zal nog vlotter gaan!

Volgende wedstrijd zal Nijmegen worden, waar ik een 3000m loop.

Check de volgende link voor de volledige uitslag:
http://www.lvrheinland.de/fileadmin/dbcontent/2009/05_Mai/E_2009-05-20_Koblenz.htm#1000012

P1030307
P1030268

P1030323

P1030405

P1030417

P1030502

P1030513

21:09 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-05-09

Ritme opdoen

 

Gisteren liep ik op de Beker van Vlaanderen te Aalst de 1500m. Het was vooral bedoeld om toch eens wat wedstrijdritme op te doen. Ik heb nog niet erg veel snel op de piste getraind, dus bij deze was het 1500m lang genieten. Of toch zeker 1300m.

Het was een geslaagde wedstrijd voor mij. Ik had het meeste weerwerk verwacht van Tim Luyckx/OEH. Dit was ook het geval, hij won en ik werd 2e in zijn zog. Momenteel is zijn eindsprint wel scherper dan die van mij. Toen we vertrokken waaide het wel wat, dus besloot ik er maar een tactisch spelletje van te maken. We kwamen zeer traag door in ronde 1 en 2, daarna besloot ik om het tempo op te krikken. De laatste 600m was wel redelijk snel denk ik. Iedereen moest lossen, behalve Tim natuurlijk, hij won de eindsprint in een tijd van ca. 3'55". Ik zal ook nog wel binnen dezelfde second zijn binnengelopen.

Al bij al dus wel tevreden. Maar het zat er nog niet op! Er was nog een 4x400m waarvan ik deel uit maakte. Twee uurtjes later liep ik als 4e man de aflossing met onze erg jonge ploeg. Ik kwam als slotloper uit naast Cedric van Brantegem/STAX waardoor het neongas uit zijn kuiten mij even verblinde. Hij werd enkel kleiner, maar we liepen wel als 2e team over de streep. Tijd? ca. 52" denk ik...

Proficiat nog aan Andreas van Ham die op een indrukwekkende manier de 3000m steeple naar zijn hand zette en tevens een EK-ticket binnenhaalde op deze afstand.

Snelkoppeling naar P1020612.lnk

Snelkoppeling naar P1020731.lnkSnelkoppeling naar P1020742.lnkSnelkoppeling naar P1020839.lnk

18:00 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-05-09

Wedstrijden in aantocht

Zondag zal ik mijn eerste optreden op de piste maken. Ik zal een 1500m lopen op de Beker Van Vlaanderen. Wat ik ervan moet verwachten is niet echt duidelijk, we zien wel hoe het loopt zeker?

De achillespeesblessure waarvan ik last had was redelijk snel weg. Goede verzorging en logica hebben ervoor gezorgd dat ik niet al te veel trainingen moest laten vallen. Momenteel is het dus vollenbak op training, voor zondag zal niet echt afgebouwd worden. Ik heb eerder ook goede wedstrijden gelopen zonder af te bouwen, dus daarom train ik nu ook maar door. Normaal stond ik eerst op de 5000m, nu is dit Patrick Van Daele geworden. Aangezien ik 3 dagen later in Koblenz/Duitsland een 5000m loop - wat trouwens jaaaren geleden is. De bedoeling is dus om zondag wedstrijdritme op te doen, om dan woensdag vlot mee te draaien tot 3km. Dan zal het even op de tanden bijten worden. Er staat trouwens een mooi deelnemersveld aan de start. Het doel is om gewoon een goede wedstrijd te lopen, niet te veel nadenken, gewoon zo vroeg mogelijk in het deelnemersveld trachten te eindigen. De tijd zal dan wel uitwijzen wat de conditie waard is, maar ik ga me hier niet op blind staren. Ik ben geen prof, dus ik hoef me geen druk op te leggen met limieten enzo, iets wat ik als een luxe beschouw.

Verder zijn de wedstrijdplannen nog maar vaag, veel zal afhangen van het conditiepeil. Ik ben wel van plan om op de meeting voor Mon te starten, afstand is nog niet duidelijk. Binnenkort staan er weer examens voor de deur, yes!!, dan ben ik heel de week thuis en kan ik trainen wanneer ik wil. En hier en daar nog wat studeren ook zeker...

Hier nog de top 20 van Koblenz vorig jaar (2008)

5000m, Männer - 5 Zeitläufe
Datum: 23.05.2007  Beginn: 20:45

Männer - Zeitläufe 
StNr.NameJg.Nat.VereinLeistung 
1.Gabius Arne1981LAV asics Tübingen13:39,521./I
2.Ghirmai Filmon1979LAV asics Tübingen13:39,612./I
3.Buc Bostjan1984Slowenien13:40,613./I
4.Schutgens Sander1975Niederlande13:58,274./I
5.Uliczka Steffen1984TSV Kronshagen/Kieler TB13:59,665./I
6.Van Waeyenberge Mario1985Niederlande14:01,786./I
7.Schuff Carlo1980Post-Sport-Telekom-Trier14:02,677./I
8.Chebet Charles1987Kenia14:04,738./I
9.Schaffner Jérôme1978Schweiz14:08,669./I
10.Giehl Ricardo1985TSV Bayer 04 Leverkusen14:16,5710./I
11.Kowalinski Marc1978Post-Sport-Telekom-Trier14:16,761./II
12.Meyer Manuel1981TV Wattenscheid 0114:16,832./II
13.    Baier Heiko1984LG Fulda14:18,6412./I
14.Loy Rico1986LG Badenova Nordschwarzwald14:19,4314./I
15.Schmitz Christian1983LG Maifeld-Pellenz14:19,773./II
16.Varnhagen Ansgar1979LG Olympia Dortmund14:21,3816./I
16.Koch Ueli1979Schweiz14:21,3816./I
18.Katib Joseph1982LG Erlangen14:23,514./II
19.Krauspe Jan Christian1982LG Domspitzmilch Regensburg14:23,925./II
20.Hoffmann Till1981TV Refrath14:24,466./II

09:50 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-05-09

Knokke 10K

Gisteren stond ik aan de start van de 10K van Knokke, welgeteld met 25' voor startschot. Een beperkte opwarming en veel stress voor de wedstrijd, mede dankzij een autorit van 4 fucking uren in de file. Ik moest al beginnen sprinten toen ik uit de auto sprong!

In de wedstrijd zelf dan ben ik gewoon ferm op mijn plaats gezet. De 10km is dan wel een weinig frequente afstand voor mij, maar toch had ik mezelf dichter bij de eerste plaats verwacht. Na het startschot was het 5km lang genieten! Het parcours stond bomvol supporters, op de dijk stonden ze rijen dik. Het was dan ook zalig weer. Na de 5km (15'02") begon het bij mij al te pikken. Maar onze kopgroep van 12 man bleef samen. Hans Janssens had steeds de leiding genomen en legde er een hoog tempo op. Daarna kwamen er 3 heuvels waarvan 1 ervoor zorgde dat het tempo er volledig uit genomen werd. En niet alleen bij mij. De laatste 3km heb ik Stijn Fincioen nog moeten laten voorgaan. Ik heb enorm afgezien de laatste 2km. De achillespeesblessure waarvan ik dacht verlost te zijn heeft hiervoor gezorgd. Ik kwam als 11e over de streep in een redelijke tijd van 30'30". Hans Janssens werd verdiend winnaar.

Helaas was de streep niet mijn eindstation, ik liep direct door naar de rode kruis post. De pees leek gezwollen en zag fel rood, ijsleggen hielp niet veel. Het verdict nu is waarschijnlijk out voor een weekje, hopelijk geen twee! De bedoeling was om met deze 10K stratenloop de overgang te maken van het duurwerk naar het intensieve werk. Spijtig genoeg zal dit nog moeten wachten. Met nog maar weinig intensief werk in de benen moest ik dan gisteren wel tevreden zijn. Ik ben er echter wel ferm op mijn plaats gezet! Toen ik over de meet kwam dacht ik even aan de tijd die Willem hier liep in 2006 (28'17"). Check de uitslagen van afgelopen jaren maar eens, dan weet je wel wat ik bedoel!

Hopelijk dus snel beter, zodat ik eens kan beginnen vlammen op die piste!! Het zal voorlopig weinig vlammen worden in het zwembad. De eerste aquajogtraining begint om 10u deze morgen.

 

PosNameNatCityTimeNeto TimeTKmAvg
1.JANSSENS HansBELONZE-LIEVE-VROUW-WAVER0:29:030:29:030:02:5420.649
2.VAN DROOGENBROECK LanderBELASSE0:29:080:29:080:02:5420.595
3.WILSSENS KoenBELBEVEREN0:29:360:29:360:02:5720.268
4.BASEKANS MichelNLDWILSELE0:29:470:29:470:02:5820.141
5.COPPENS BramBELMALDEGEM0:29:480:29:480:02:5820.126
6.MOUTON KristofBELMALDEGEM0:29:510:29:510:02:5920.096
7.DIAZ RODRIGUEZ AlexanderBELBRUGGE0:30:000:30:000:03:0019.992
8.SIHAMMANE AbdeljebbarBEL 0:30:020:30:020:03:0019.972
9.WOLDU GhirmaBELBRUGGE0:30:080:30:080:03:0019.904
10.FINCIOEN StijnBELVARSENARE0:30:090:30:090:03:0019.891
11.DE KERPEL WesleyBELHEIST-OP-DEN-BERG0:30:250:30:250:03:0219.724
12.VAN PEBORGH NickBELANTWERPEN 10:30:340:30:340:03:0319.619
13.VANSLAMBROUCK TomBELSINT-ANDRIES0:30:460:30:460:03:0419.499
14.VAN DE WALLE DieterBELREKKEM0:31:230:31:230:03:0819.118
15.STESSENS TimBELNEERPELT0:31:370:31:370:03:0918.976

sized_BERT1621

09:34 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |