08-06-09

1500m Kessel-Lo

Zaterdag stond ik aan de start van de A-reeks 1500m te Kessel-Lo. Ik denk dat dit mijn 3e keer was dat ik daar van start ging, en weeral hebben weersomstandigheden de wedstrijd voor iedereen verknald. Maar ikzelf was ook niet tevreden over mijn huidige sprintcapaciteiten, hier moet aan gewerkt worden nu!

Er zou gehaasd worden voor een tijd van 3'38"00 door enkele Zuid-Afrikanen. Dit werd absoluut niet gehaald en ze hebben steeds voor een schema van 3'45"00 gelopen. Ik vind, ongeacht het weer, dat de hazen dit werk moeten kunnen! Nuja, voor mij niet echt een probleem, ik kon het tempo toch niet volgen. We liepen de eerste ronde in 60" en de tweede was al maar 62" denk ik. Toen in de derde ronde de groep brak, signaleerde mijn hersens dat ik moest meegaan, maar helaas besliste de benen anders. Ik voelde me nooit echt lekker in de wedstrijd, en ik had vooraf wat veel zenuwen ook. Ik liep binnen in een tijd van 3'50"05. Mijn gedachten zaten mischien nog wat veel bij die examens, ik moet trouwens binnen 3uur eentje afleggen. (aardrijkskunde)

De komende maand zal dus getraind worden op die snelheid. De uithouding bleek goed, want ik was snel hersteld van de inspanning. Ik heb dan ook meer getraind voor die langere afstanden, waardoor ik wat snelheid verloren was. Maar een tijd van 3'50" is mijn basissnelheid van vorig jaar, niet van dit jaar! Het moet pakken sneller, en dat zal het ook. Het snelle werk zal over de twee stages verspreid worden (Monte Gordo en Vittel). Maar eerst nog een weekje examens afleggen, en dan vol door tot de KBC-nacht van de atletiek, en de wedstrijden die volgen natuurlijk...

Nog proficiat aan Andreas v Ham die een limiet voor het EK liep in dezelfde wedstrijd (3'47") Dit is tevens zijn tweede ticket, naast de steeple. Ook Jeroen D'hoedt pakte zijn 3e (!) ticket voor dit EK op de steeple.

Resultaten Kessel-Lo

0

1

2

3

4

56

10:22 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.