15-06-09

Adempauze

De trainingen staan momenteel op een laag pitje. Vanaf vandaag zal ik met alternatief trainingswerk mijn vorm proberen te onderhouden. Ik heb namelijk last van de patellapees (onder knieschijf), waarschijnlijk van overbelasting. Ik gok op de combinatie van looptrainingen met krachttrainingen. Beiden erg belangrijk, maar ook moeilijk om op elkaar af te stemmen. Hier ging het dus mis!

De beginfase van een ontsteking is zichtbaar en moet dus a.s.a.p. behandeld worden. Er stonden niet echt wedstrijden op het programma, maar ik had het toch graag anders gezien. De voorbereiding is hierdoor wel wat verstoord. Er staan 2 buitenlandse stages voor de deur die ik niet wil missen. Het zal dus even afwachten worden. Normaal gezien moet ik in het weekend terug pijnvrij kunnen lopen.

Ondertussen zit de motivatie toch erg hoog, mede dankzij de resultaten van andere atleten, en het feit dat men tegenwoordig nog voor hun 20e levensjaar tijden van ca. 13'00" op 5000m uit de hoed kan toveren! Ongeloofelijk toch! De broers Borlée gaven ondertussen het voorbeeld voor de Belgen door het niveau de lucht in te duwen. De lange-afstandsnummers worden trager gelopen, dus zullen wat later deze trend voortzetten... De vraag is alleen welke lange-afstandloper het gat kan dichten tussen Belgisch niveau en Europees topniveau op de piste. Reden te meer om gemotiveerd te blijven!

610x

 

18:06 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.