15-06-09

Adempauze

De trainingen staan momenteel op een laag pitje. Vanaf vandaag zal ik met alternatief trainingswerk mijn vorm proberen te onderhouden. Ik heb namelijk last van de patellapees (onder knieschijf), waarschijnlijk van overbelasting. Ik gok op de combinatie van looptrainingen met krachttrainingen. Beiden erg belangrijk, maar ook moeilijk om op elkaar af te stemmen. Hier ging het dus mis!

De beginfase van een ontsteking is zichtbaar en moet dus a.s.a.p. behandeld worden. Er stonden niet echt wedstrijden op het programma, maar ik had het toch graag anders gezien. De voorbereiding is hierdoor wel wat verstoord. Er staan 2 buitenlandse stages voor de deur die ik niet wil missen. Het zal dus even afwachten worden. Normaal gezien moet ik in het weekend terug pijnvrij kunnen lopen.

Ondertussen zit de motivatie toch erg hoog, mede dankzij de resultaten van andere atleten, en het feit dat men tegenwoordig nog voor hun 20e levensjaar tijden van ca. 13'00" op 5000m uit de hoed kan toveren! Ongeloofelijk toch! De broers Borlée gaven ondertussen het voorbeeld voor de Belgen door het niveau de lucht in te duwen. De lange-afstandsnummers worden trager gelopen, dus zullen wat later deze trend voortzetten... De vraag is alleen welke lange-afstandloper het gat kan dichten tussen Belgisch niveau en Europees topniveau op de piste. Reden te meer om gemotiveerd te blijven!

610x

 

18:06 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-09

1500m Kessel-Lo

Zaterdag stond ik aan de start van de A-reeks 1500m te Kessel-Lo. Ik denk dat dit mijn 3e keer was dat ik daar van start ging, en weeral hebben weersomstandigheden de wedstrijd voor iedereen verknald. Maar ikzelf was ook niet tevreden over mijn huidige sprintcapaciteiten, hier moet aan gewerkt worden nu!

Er zou gehaasd worden voor een tijd van 3'38"00 door enkele Zuid-Afrikanen. Dit werd absoluut niet gehaald en ze hebben steeds voor een schema van 3'45"00 gelopen. Ik vind, ongeacht het weer, dat de hazen dit werk moeten kunnen! Nuja, voor mij niet echt een probleem, ik kon het tempo toch niet volgen. We liepen de eerste ronde in 60" en de tweede was al maar 62" denk ik. Toen in de derde ronde de groep brak, signaleerde mijn hersens dat ik moest meegaan, maar helaas besliste de benen anders. Ik voelde me nooit echt lekker in de wedstrijd, en ik had vooraf wat veel zenuwen ook. Ik liep binnen in een tijd van 3'50"05. Mijn gedachten zaten mischien nog wat veel bij die examens, ik moet trouwens binnen 3uur eentje afleggen. (aardrijkskunde)

De komende maand zal dus getraind worden op die snelheid. De uithouding bleek goed, want ik was snel hersteld van de inspanning. Ik heb dan ook meer getraind voor die langere afstanden, waardoor ik wat snelheid verloren was. Maar een tijd van 3'50" is mijn basissnelheid van vorig jaar, niet van dit jaar! Het moet pakken sneller, en dat zal het ook. Het snelle werk zal over de twee stages verspreid worden (Monte Gordo en Vittel). Maar eerst nog een weekje examens afleggen, en dan vol door tot de KBC-nacht van de atletiek, en de wedstrijden die volgen natuurlijk...

Nog proficiat aan Andreas v Ham die een limiet voor het EK liep in dezelfde wedstrijd (3'47") Dit is tevens zijn tweede ticket, naast de steeple. Ook Jeroen D'hoedt pakte zijn 3e (!) ticket voor dit EK op de steeple.

Resultaten Kessel-Lo

0

1

2

3

4

56

10:22 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |