19-07-09

Stage Vittel en KBC 1500m

Eergisteren kwam ik terug van een veelbelovende stage in het Franse Vittel, ergens in de Vogezen. De trainingen werden sneller afgewerkt dan gepland, alles was dik inorde en verliep uitermate vlot. Tempo's werden gemakkelijk gehaald, enkel de laatste dagen werd het echt zwaar. Ik kan nu terugblikken op de zwaarste trainingsblok van mijn nog niet zo lange atletiekloopbaan. Ik sta scherp en ben in form. Gisteren ging het op de 1500m in Heusden echter totaal niet zoals gewild. Ik voelde me helemaal leeg voor de wedstrijd en had absoluut geen fut. De "dash" die er normaal na 800m nog moet opzitten, was nu volledig weg. Alle energie leek weggevloeid te zijn. Het liep dus van geen meter, na een doorkomst van 56" op 400m leken we toch nog deftig te lopen. De wind stak er echter voor iedereen een stokje voor. Ik dacht meermaals aan stoppen, maar liep uiteindelijk toch uit in een extreem slechte 3'51". De spurt liet ik voor wat het is, zelfs toen dacht ik nog aan stoppen!

Hieruit kan ik maar één ding besluiten, ik moet het even wat rustiger aan doen. Het was dan ook een gokje om door te trainen tot 2 dagen voor de KBC nacht. Het is logisch dat ik na een maand zwaar trainen niet op 2 dagen hersteld ben. Momenteel dus zeer rustig aan en wedstrijden lopen. Dinsdag sta ik dus opnieuw aan de start in de Flanders Cup van Gent, ik loop er de 3000m. Tegen dan zal ik opnieuw wakker zijn ipv half slaperig. Proficiat nog aan Peter Cosemans met een knap PR op de 800m (1'52")

Ik heb de laatste tijd veel snelheid bijgewonnen en zoek deze dan ook te gebruiken. Hopelijk gaat er dan nog wel iets uitkomen, anders zal ik eens ernstig moeten nadenken over de zaken.

5

4

6

7

1

2

3

12:23 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Toch nog een redelijke prestatie na een zware stage? De toptijden zullen wel komen.. eerst nog wat recupereren van de zware trainingen. Veel succes nog verder gewenst!!
Groetjes

Gepost door: Katrijn Vande Riviere | 19-07-09

De commentaren zijn gesloten.