22-07-09

Nog niet klaar?

Gisteren wilde het weer niet lukken. Het lijkt alsof het lichaam veel moeite heeft om de opgedane trainingsarbeid te verteren. Er is wel al een sterke verbetering op te merken dan met de KBC nacht. Ik stond gisteren aan de start van de 3000m te Gent. Na enkele fikse regenbuien begon ik rond 18u de 7.5 rondjes af te werken tegen een tergend traag tempo. De piste verdampte volledig en het leek alsof ik door een sauna liep. Na een relatief goede eindsprint werd ik 3e in de reeks in 8'16". Zeker niet om naar huis te schrijven, ik had liever onder de 8'10" gedoken.

Geruststellend is het wel dat ik deze tijd loop, aangezien het lichaam absoluut niet meewilde. Vanaf ronde 2 was ik al serieus aan het aftellen en afzien, iets wat ik normaal nooit doe! Later op de avond werd het prachtig weer en werden er nog zeer deftige records gelopen, zoals de 2e plaats van Andy Delme in de 3000m in 8'36", even later Dries v Hoof 8'39", Patrick v Daele in 8'42", Mike Vermeylen 8'50" en Maarten v Dijk, 1'53" op 800. Allemaal ROBA, en allemaal records!

De volgende wedstrijd zal de FC van Brasschaat zijn, aanstaande zondag. Normaal moet het er dan wel BOENK oep zijn!

1

2

4

5

3

19:54 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-09

Stage Vittel en KBC 1500m

Eergisteren kwam ik terug van een veelbelovende stage in het Franse Vittel, ergens in de Vogezen. De trainingen werden sneller afgewerkt dan gepland, alles was dik inorde en verliep uitermate vlot. Tempo's werden gemakkelijk gehaald, enkel de laatste dagen werd het echt zwaar. Ik kan nu terugblikken op de zwaarste trainingsblok van mijn nog niet zo lange atletiekloopbaan. Ik sta scherp en ben in form. Gisteren ging het op de 1500m in Heusden echter totaal niet zoals gewild. Ik voelde me helemaal leeg voor de wedstrijd en had absoluut geen fut. De "dash" die er normaal na 800m nog moet opzitten, was nu volledig weg. Alle energie leek weggevloeid te zijn. Het liep dus van geen meter, na een doorkomst van 56" op 400m leken we toch nog deftig te lopen. De wind stak er echter voor iedereen een stokje voor. Ik dacht meermaals aan stoppen, maar liep uiteindelijk toch uit in een extreem slechte 3'51". De spurt liet ik voor wat het is, zelfs toen dacht ik nog aan stoppen!

Hieruit kan ik maar één ding besluiten, ik moet het even wat rustiger aan doen. Het was dan ook een gokje om door te trainen tot 2 dagen voor de KBC nacht. Het is logisch dat ik na een maand zwaar trainen niet op 2 dagen hersteld ben. Momenteel dus zeer rustig aan en wedstrijden lopen. Dinsdag sta ik dus opnieuw aan de start in de Flanders Cup van Gent, ik loop er de 3000m. Tegen dan zal ik opnieuw wakker zijn ipv half slaperig. Proficiat nog aan Peter Cosemans met een knap PR op de 800m (1'52")

Ik heb de laatste tijd veel snelheid bijgewonnen en zoek deze dan ook te gebruiken. Hopelijk gaat er dan nog wel iets uitkomen, anders zal ik eens ernstig moeten nadenken over de zaken.

5

4

6

7

1

2

3

12:23 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-07-09

Nieuws van de Wes

De zonnige 10-daagse in Monte Gordo zit erop! Spijtig wel, het was er zalig. Deftige accommodatie, ligging, klimaat,... noem maar op, alles was in orde. Met het trainen in de warmte heb ik absoluut geen problemen gehad. Alleen hebben de knieklachten doorheen de hele stage aangesleept, goede dagen wisselden slecht af. Ik heb redelijk wat trainingen moeten laten vallen, waardoor mijn voorbereiding in het water valt. Woensdag vertrek ik opnieuw, dit keer naar Vittel, Frankrijk. Ik hoop er pijnvrij te kunnen trainen, want ik wil er eens een lap op geven nu!

De motivatie is nog steeds erg hoog, ik ben gebrand op een snelle 1500m, die er nu toch eens moet gaan uitkomen. De trainingen die ik in Portugal wél kon afwerken, waren veelbelovend. Afgezien van het hoge verzuringsgehalte in de benen en wat stijve kuiten heb ik in het uitgebreide trainingscomplex van Villa Real volledig mijn zinnen kunnen gaan. De eerste wedstrijd zal de KBC-nacht zijn. Daarna volgen Gent, BK, Ninove,… en verder weet ik het nog niet. Eigenlijk hetzelfde traject als andere jaren. De bedoeling is om van elke afstand nog wat tijd af te krijgen, zowel op 800m, 1500m als op 3000m en 5000m. We zien wel hoe het uitkomt. Ik beschouw mezelf als een “allrounder”, ooit zal ik wel een keuze maken, volgend jaar misschien.

1
2
3
4
5

10:41 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |