04-08-09

Zilver op Belgisch Kampioenschap 5000m A.C.

Gisteren behaalde ik zilver op de 5000m van het Belgische Kampioenschap. Mijn eerste eremetaal op een kampioenschap voor alle categorieën. Ik zorgde ook voor een persoonlijke recordtijd van 14'13". Erg tevreden dus!

De winst was voor niemand minder dan Maarten van Steen. Deze titel zal niemand snel vergeten, aangezien hij zelfs Tasama Faisa Dame voorbijspurtte in een tijd van 14'06"94. Eén honderdste sneller!! Tasama was al erg lang ongeslagen door een Belg in de spurt!

De wedstrijd zelf verliep een beetje tactisch. Ik had met Dirk twee wedstrijdscenario's voor ogen: heel snel of snel. Het plannetje zou echter ongewijzigd blijven: 4km volgen! Andere jaren kan je Belgisch Kampioen worden met 14'30". Dit jaar was anders, er werd wel erg veel van posities gewisseld, dit zorgde ervoor dat er zenuwachtig gelopen werd. Als de wedstrijd echt vlak was, werd er voor een tijd onder de 14' gelopen. Het was Tasama die het gros van de wedstrijd voor zich nam, samen met Bekele hield hij het tempo hoog. De laatste kilometer brak de wedstrijd volledig open. Ik had enkele meters moeten lossen op de kopgroep. De vierde kilometer is dan ook voor mij de lastigste. Ik zag wat later dat Ruben Vandevelde het ook moeilijk kreeg. Hier zag ik een kans om terug aansluiting te vinden met Guy Fays, die achteraan de kopgroep liep. Een laatste ronde in 59" was nodig om Bekele en Fays achter mij te laten. Frank Bollen kwam niet echt in het stuk voor. Een onverwachte tweede plaats dus. Op basis van 1500m training heb je altijd wel een mooi eindschot. Maar dit had ik niet verwacht.

Ook op de 800m en 1500m werd erg snel gelopen dit jaar. Een tijd van 3'43" was nodig om te winnen! Ook al effe geleden denk ik. Dat maakt een kampioenschap wel eens zo speciaal.

De volgende afspraak is zaterdag de FC van Ninove, waar ik een 1500m zal lopen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Resultaten BK 5000m Oordegem

11:53 Gepost door still ballin' in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.